Bildirim
venedik roma monako milan paris bunları nasıl sıralayacağız
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
yani milan-paris yolu mu iyi monaco-paris yolu mu -
Hepsi uygun olur hocam. O an canınız hangisini isterse ona uyun... :) -
Eğer arabayı Venedik'ten kiralayıp son durakta teslim edecekseniz şunları bilmeniz gerekiyor.
-Paris'ten Venedik'e dönmek zorunda kalmazsınız. 900 Km yol kısalır benzin ve zamandan kar edersiniz...
-Aracı başka ülkede teslim edebilmeniz için büyük firmalardan kiralamanız gerekir. Onların hem günlük kiraları yüksek hem de başka ülkede teslim edeceğiniz için 250-300 Euro civarı bir ekstra ücret ödemek zorunda kalırsınız.
-O kadar ödemek istemiyoruz derseniz aracı Venedik'ten kiralar İtalya'yı gezer tam Fransa sınırında bir ofise bırakırsınız. Sınırı trenle geçer Fransa'da tekrar araba kiralarsınız ve Paris'te teslim edersiniz. Yine araçları aldığınız şehirden başka bir şehre bırakacağınız için ekstra ücret alırlar ama başka ülkeye bırakmaktan daha az ödersiniz ve bunu küçük, ucuz firmalarda da yapabilirsiniz. Eğer böyle bir düşünceniz varsa en mantıklı rota bu.
Resim 1 Venedik-Bologna-Floransa(Mutlaka gezin)-Roma Geri Dönüş Roma-Milano-Genoa(Şehrin içine girmenizi pek tavsiye etmem)-San Remo-Monaco-Nice-Cannes-Marsilya (Monako'ya kadar girip 20'şer km ilerdeki Nice ve Cannes'ı görmemek olmaz. Zaten Monako'dan Paris'e direk otoban yok. Marsilya'nın kuzeyine kadar gitmeniz gerekiyor. Cannes'dan sonra ünlülerin tatil yeri Saint-Tropez var. Şirin biryer, yazın gezmeye değer, yolunuzu 100km civarı uzatır. Tahmin ettiğinizden fazla zaman harcarsınız ama birsürü ünlü görürsünüz. Tercih sizin. Bolca zamanınız ve benzine verecek çok paranız yoksa deniz manzarasında seyahat edelim diye düşünüp Cannes'dan sonra sahil yoluna girmek gibi bir hata yapmayın. Marsilya şehir merkezine 1 saatliğine girebilirsiniz isterseniz.) Marsilya'dan sonra Avignon-Lyon ve Paris.
Karışmak gibi olmasın ama kişisel fikrim Marsilya'dan sonra Paris yerine daha yakındaki Barcelona'ya geçerdim.
Arabayı Venedik'te kiralayıp yine Venedik'te teslim edecekseniz bu rota daha mantıklı.
Venedik'ten Roma'ya kadar aynı ondan sonra Milano'ya çıkmadan Genoa'ya geçip Paris'e kadar ilk rotayla aynı güzergahı izliyorsunuz. Paris'ten dönüşte Lyon'a gelmeden Cenevre'ye dönüyorsunuz sonrasında Milano-Bergamo(Pek ünlü değil ama gezmeye değer bir şehir. Sadece tepedeki tarihi şehri görmeniz yeterli.)Ardından Garda Gölü var gezmeye değer, yolu uzatmanıza gerek yok ama çok zaman kaybettiriyor. Ve 150 km sonra Venedik. Milano'nun kuzeyinde de ünlü Como gölü var. Git gel 150 km civarı yolunuz uzar.
Sizin kafanızda olmayan birçok yeri plana dahil edip gezi zamanını arttırdığımın farkındayım fakat dünyanın belki de en güzel bölgesine gidiyorsunuz. Gezmişken hakkını vermenizi tavsiye ederim. Bu kadar zamanınız yoksa araştırarak aradan bazı şehirler çıkartılabilir. Yalnız Monako'ya gitmek isterseniz Paris'e geçebilmek için zaten Cannes Nice ve Marsilya'ya kadar gitmek zorundasınız.
Böyle birkaç şehri kapsayan gezilerde her şehirde 2-3 gün kalıp heryerini gezmektense, olabildiğince çabuk en ünlü ve güzel yerlerini gezip artan zamanda yol üstünde mümkün oldukça çok yer gezmeyi tercih ederim. Ve de zamandan tasarruf etmek için (araçta başka şoför varsa) bazı geceleri otelde değilde yolda geçiririm. Yorucu oluyor fakat arttırdığınız zamanlarda çok güzel yerler görüyorsunuz. Örneğin ben olsam 2. gece Roma'da konaklamak yerine yola çıkar Milano'ya giderim. Roma'ya 2 gün 1 gece yeterli.
Ayrıca bu rotalarda tercübesizseniz, araç kiralama, otoban, yakıt alma, konaklama, park yeri, yasal zorunluluklar gibi detaylarda da yardımcı olmaya çalışırım.
Resim 1
Resim 2
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastianbjk -- 12 Mart 2014; 4:03:44 >
-
hocam parise kadar belli ancak ondan sonra ne yapacağımızı bilmiyoruz zürih münih ve lüksenburg var sizce nasıl yapalım dönüşü. ve münih ten sonra nereye gidelim viyana budapeşte şeklinde mi yapalım belgrad üsküp
ve bence en önemli soru monaco mu milan mı birde parise gitmesek nasıl olur milan zürih münih ... gibi nasıl olur illa gidin dermisiniz parise ya da parise gidilen yolda şatolara uğramak istiyorum onun dışında başka güzel bir yer varmı o güzargahta
http://harita.yandex.com.tr/-/CVfv5Ikl
edit: birde hocam düşündük taşındık araç kiralamaktan vazgeçtik bizim aracı alacağız çıkacağız yollara yavaş yavaş gideceğiz gittiğimiz yere kadar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercinoyman -- 12 Mart 2014; 14:19:06 >
-
Siz ne kadar zamanda ve ne kadarlık bir bütçeyle bu yolculuğu yapmayı planlıyorsunuz. Ona göre yardımcı olalım. Şimdi bana kalsa arabayla bütün Avrupa'yı dolaştırırım sana. Ama maddiyat ve zaman önemli. -
quote:
Orijinalden alıntı: Sebastianbjk
Siz ne kadar zamanda ve ne kadarlık bir bütçeyle bu yolculuğu yapmayı planlıyorsunuz. Ona göre yardımcı olalım. Şimdi bana kalsa arabayla bütün Avrupa'yı dolaştırırım sana. Ama maddiyat ve zaman önemli.
açıkçası şu şekilde max 10.000 tl zaman olarak max 21 gün gibi -
cevap gelmedi hocam ama olmaz mı bu aralıkta avrupa tatili dersiniz -
10.000 TL bütçe kaç kişilik? 21 gün ise biryere kadar yeterli görünüyor ama tabi ki ne kadar hızlı hareket ettiğinize bağlı. Ama o haritada belirttiğin Selanik-Tiran-Bosna-Zagrep-Paris-Münih-Budapeşte yolunu içeren gezi için yeterli olmaz. -
quote:
10.000 TL bütçe kaç kişilik? 21 gün ise biryere kadar yeterli görünüyor ama tabi ki ne kadar hızlı hareket ettiğinize bağlı. Ama o haritada belirttiğin Selanik-Tiran-Bosna-Zagrep-Paris-Münih-Budapeşte yolunu içeren gezi için yeterli olmaz.
2 kişi hocam peki nasıl yapalım hocam sizce dönüş güzergahını -
Canım sıkılıyor şöyle detaylı bir uzunca bir yazı yazıyım. Okumaya üşenmezsin artık... Şöyle yapalım. Ben kendimi sizin yerinize koyarak bu şekilde bir geziye gitsem nasıl yapardım onu söyleyim. Sizin için önemli olan, mutlaka görmek istediğiniz şehirler varsa bunu gözardı ederek konuşurum eğer öyle şehirler varsa sonradan plana dahil edersiniz.
Kesinlikle arabayla gitmeyi istediğinizi düşünerek;
İstanbul-Selanik-Igoumenitsa-(Arabalı vapurla)Bari ya da Brindisi-Napoli-Roma-Floransa-Venedik-Milano-Genoa-Nice-Cannes-Zürih-Münih-Salzburg-Prag-Budapeşte-Belgrad-İstanbul
Kabataslak bir hesap yapıyım. 21 günlük uzun bir gezi olacağı için hiçkimse zaman ve masraf hesabını tam olarak kestiremez. 3-4 günlük daha kısa bir gezi olsaydı daha net şeyler yazabilirdim. Ayrıca sizin yaşam standartlarınızı da bilmiyorum. Tabi ki yapacağım bu hesabı tutturmanızın imkanı yok mutlaka oynamalar olur. Sadece kafanızda fikir oluşturması için yazıyorum.
Yaklaşık 6200 Km Google Map'in tahmini yolculuk süresi 70 saat. Sınır geçişlerini, trafik sıkışıklarını, vapur bekleme saatlerini, yolda durup dinlenmeleri falan eklersek şehirlerarası yollarda geçecek zaman tahmini 100 saat. Yani 21 günün en azından 4 günü araba sürmekle geçecek.
Hergün otelde kalmanızı tavsiye etmem. Bazı geceler özellikle uzak mesafelerde biriniz aracı kullanırken diğeri uyursa daha hızlı olursunuz Tabi hergün böyle birşey yapmaya kalkmayın. 12-13 gün otelde kalsanız hiçbirşey yapmadan otellerde uyuyarak geçirdiğiniz zaman 100 saat. 4 gün de oraya gider. Kaldı 13 gün.
Rota üzerinde mutlaka gezin diyebileceğim 18 şehir var. Bazısı 2 saatte gezilir(Selanik-Monako-Cannes-Como-Bregenz) bazısı 24 saatte(Roma-Milano-Prag). Ortalama her şehirde 10 saat gezseniz 180 saat 8 gün eder.
Kalan 5günx24=120 saati de yemek, uyku dışı dinlenme, oyalanma, şehir içi trafik, gece hayatı gibi şeylere harcarsınız.
Bu kadar uzun bir geziyi oluruna bırakıp spontane yapmanızı önermem. Planlı olması çok önemli. Otel girişleri, şehrin kaç saatte gezileceği gibi durumları gözönüne alıp planlı şekilde hareket etmeye çalışın. Yoksa bir bakarsınız 10. günde daha yolun çeyreği bitmemiş.
Maliyet hesabına gelecek olursak bu da çok kabataslak olacak fazla güvenmeyin ve de Türkiye'yle karşılaştırmayın. Ben söylediğim yerleri en az lüks ve en uygun maliyetlerle gezmeye çalıştım. Yine de Türkiye'deki hayata göre çok fazla para harcanıyor. Bunu gözönünde bulundurun. Hesabı 2kişilik yapıyorum. Toplamda 10.000 TL'niz olduğunu varsayıyorum;
6400 km uzun yol; şehiriçlerini, ara geçişleri de eklersek tahmini 7500km, vapurda geçecek 300km çıkartırsak 7200 diyelim. Aracınızı bilmiyorum ama ortalama yakıt tüketimine 100km'de 6 litre desek 430 litre yakıt harcarsınız. Geçeceğiniz ülkelerin litre yakıt fiyatları ortalaması 1.50 Euro civarı. O da eder 650 Euro.
Avrupa gezilerinde en gereksiz harcama otopark ve otoban masrafları. Yaklaşık 20 şehirde 2şer kez paralı otopark kullansanız 40kere park etmek 200 Euro. Otoban masraflarını kestirmek neredeyse imkansız. Ama tahminen 300 euro otobana gider. Otoban-otopark toplam 500 euro...
12 gün otel masrafı yaklaşık 500 Euro.
21 gün tahmini yemek masrafı günde 2kereden 2 kişi toplamda 84 hadi diyelim 100 yemek yenmesi gerekir. Ucuz pahalı ortalama 6-7 eurodan 700 euro yemeğe gider.
Yemek, konaklama, yol gibi zaruri ihtiyaçlara şimdiye kadar 2400 euroluk hesap çıktı. (Şimdiki kurla 7500 TL)
Diğer masraflar, hediyelik eşya, gece hayatı, içki, sigara(içiyorsanız yandınız), harita, müze ve tarihi yerlere giriş ücretleri, trafik cezası(yemeden gelirseniz alnınızdan öperim) vs vs... gibi diğer harcamalara kalan toplam 2500 TL'niz var. Tepe tepe kullanın. Saat geç olduğu için aklıma gelmeyen masraflar olabilir
Masrafları azaltmanın en kolay yollarından biri yanınıza 1-2 kişi daha bulmak. 1 kişi daha gelse otoban, otopark, otel, yakıt gibi ortak masraflar 2ye değil 3e bölünür. O da kişi başı %33 kar ettirir. Bunlara kişi başı 2500TL ödeyecekken 1500-1600TL ödersin. Fark az bir miktar değil. Toplam 4 kişi olsanız %50 kar... Şimdiden arkadaşlarınızı ikna etmeye çalışın.
Bir diğer önemli olay az yakan bir aracınızın olması. 7000 km yolda çok şey farkeder.
Otelde kalacağınız günleri daha da azaltarak oradan da kar edebilirsiniz. Otelde kalmadığınız her gece yaklaşık 40 euro kurtarır.
Sigara içiyorsanız 21 günlüğüne bırakın. 2 kişi günde 1er paketten 21 günde 42 paket. O da yaklaşık 130 euro=500 TL eder. Hatta şimdiden bırakın ona verdiğiniz parayı yaza kadar biriktirin daha güzel gezersiniz.
Siz yine de ne yapın ne edin yanınıza 1 ya da 2 kişi daha bulun...
Gecenin bu saatinde o kadar yazdım, hesap yaptım, plan yaptım, gitmekten vazgeçerseniz vururum seni.
-
-
quote:
Canım sıkılıyor şöyle detaylı bir uzunca bir yazı yazıyım. Okumaya üşenmezsin artık... Şöyle yapalım. Ben kendimi sizin yerinize koyarak bu şekilde bir geziye gitsem nasıl yapardım onu söyleyim. Sizin için önemli olan, mutlaka görmek istediğiniz şehirler varsa bunu gözardı ederek konuşurum eğer öyle şehirler varsa sonradan plana dahil edersiniz.
Kesinlikle arabayla gitmeyi istediğinizi düşünerek;
İstanbul-Selanik-Igoumenitsa-(Arabalı vapurla)Bari ya da Brindisi-Napoli-Roma-Floransa-Venedik-Milano-Genoa-Nice-Cannes-Zürih-Münih-Salzburg-Prag-Budapeşte-Belgrad-İstanbul
Kabataslak bir hesap yapıyım. 21 günlük uzun bir gezi olacağı için hiçkimse zaman ve masraf hesabını tam olarak kestiremez. 3-4 günlük daha kısa bir gezi olsaydı daha net şeyler yazabilirdim. Ayrıca sizin yaşam standartlarınızı da bilmiyorum. Tabi ki yapacağım bu hesabı tutturmanızın imkanı yok mutlaka oynamalar olur. Sadece kafanızda fikir oluşturması için yazıyorum.
Yaklaşık 6200 Km Google Map'in tahmini yolculuk süresi 70 saat. Sınır geçişlerini, trafik sıkışıklarını, vapur bekleme saatlerini, yolda durup dinlenmeleri falan eklersek şehirlerarası yollarda geçecek zaman tahmini 100 saat. Yani 21 günün en azından 4 günü araba sürmekle geçecek.
Hergün otelde kalmanızı tavsiye etmem. Bazı geceler özellikle uzak mesafelerde biriniz aracı kullanırken diğeri uyursa daha hızlı olursunuz Tabi hergün böyle birşey yapmaya kalkmayın. 12-13 gün otelde kalsanız hiçbirşey yapmadan otellerde uyuyarak geçirdiğiniz zaman 100 saat. 4 gün de oraya gider. Kaldı 13 gün.
Rota üzerinde mutlaka gezin diyebileceğim 18 şehir var. Bazısı 2 saatte gezilir(Selanik-Monako-Cannes-Como-Bregenz) bazısı 24 saatte(Roma-Milano-Prag). Ortalama her şehirde 10 saat gezseniz 180 saat 8 gün eder.
Kalan 5günx24=120 saati de yemek, uyku dışı dinlenme, oyalanma, şehir içi trafik, gece hayatı gibi şeylere harcarsınız.
Bu kadar uzun bir geziyi oluruna bırakıp spontane yapmanızı önermem. Planlı olması çok önemli. Otel girişleri, şehrin kaç saatte gezileceği gibi durumları gözönüne alıp planlı şekilde hareket etmeye çalışın. Yoksa bir bakarsınız 10. günde daha yolun çeyreği bitmemiş.
Maliyet hesabına gelecek olursak bu da çok kabataslak olacak fazla güvenmeyin ve de Türkiye'yle karşılaştırmayın. Ben söylediğim yerleri en az lüks ve en uygun maliyetlerle gezmeye çalıştım. Yine de Türkiye'deki hayata göre çok fazla para harcanıyor. Bunu gözönünde bulundurun. Hesabı 2kişilik yapıyorum. Toplamda 10.000 TL'niz olduğunu varsayıyorum;
6400 km uzun yol; şehiriçlerini, ara geçişleri de eklersek tahmini 7500km, vapurda geçecek 300km çıkartırsak 7200 diyelim. Aracınızı bilmiyorum ama ortalama yakıt tüketimine 100km'de 6 litre desek 430 litre yakıt harcarsınız. Geçeceğiniz ülkelerin litre yakıt fiyatları ortalaması 1.50 Euro civarı. O da eder 650 Euro.
Avrupa gezilerinde en gereksiz harcama otopark ve otoban masrafları. Yaklaşık 20 şehirde 2şer kez paralı otopark kullansanız 40kere park etmek 200 Euro. Otoban masraflarını kestirmek neredeyse imkansız. Ama tahminen 300 euro otobana gider. Otoban-otopark toplam 500 euro...
12 gün otel masrafı yaklaşık 500 Euro.
21 gün tahmini yemek masrafı günde 2kereden 2 kişi toplamda 84 hadi diyelim 100 yemek yenmesi gerekir. Ucuz pahalı ortalama 6-7 eurodan 700 euro yemeğe gider.
Yemek, konaklama, yol gibi zaruri ihtiyaçlara şimdiye kadar 2400 euroluk hesap çıktı. (Şimdiki kurla 7500 TL)
Diğer masraflar, hediyelik eşya, gece hayatı, içki, sigara(içiyorsanız yandınız), harita, müze ve tarihi yerlere giriş ücretleri, trafik cezası(yemeden gelirseniz alnınızdan öperim) vs vs... gibi diğer harcamalara kalan toplam 2500 TL'niz var. Tepe tepe kullanın. Saat geç olduğu için aklıma gelmeyen masraflar olabilir
Masrafları azaltmanın en kolay yollarından biri yanınıza 1-2 kişi daha bulmak. 1 kişi daha gelse otoban, otopark, otel, yakıt gibi ortak masraflar 2ye değil 3e bölünür. O da kişi başı %33 kar ettirir. Bunlara kişi başı 2500TL ödeyecekken 1500-1600TL ödersin. Fark az bir miktar değil. Toplam 4 kişi olsanız %50 kar... Şimdiden arkadaşlarınızı ikna etmeye çalışın.
Bir diğer önemli olay az yakan bir aracınızın olması. 7000 km yolda çok şey farkeder.
Otelde kalacağınız günleri daha da azaltarak oradan da kar edebilirsiniz. Otelde kalmadığınız her gece yaklaşık 40 euro kurtarır.
Sigara içiyorsanız 21 günlüğüne bırakın. 2 kişi günde 1er paketten 21 günde 42 paket. O da yaklaşık 130 euro=500 TL eder. Hatta şimdiden bırakın ona verdiğiniz parayı yaza kadar biriktirin daha güzel gezersiniz.
Siz yine de ne yapın ne edin yanınıza 1 ya da 2 kişi daha bulun...
Gecenin bu saatinde o kadar yazdım, hesap yaptım, plan yaptım, gitmekten vazgeçerseniz vururum seni.
prag kesin diyorsanız oraya da uğrayalım 200km farkediyor gitmişken çıksın aradan
-
hocam bir de şey soracağım bu durakların hangisinde camping hangisinide otel ve airbnb yapalım ne dersiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercinoyman -- 13 Mart 2014; 22:33:56 > -
quote:
Orijinalden alıntı: ercinoyman
hocam bir de şey soracağım bu durakların hangisinde camping hangisinide otel ve airbnb yapalım ne dersiniz
Hiç camping veya airbnb yapmadım. Gittiğim yerlerde ya arabada uyudum ya otelde. O konuda yardımcı olamam. Yalnız camping zaman kaybettirir diye düşünüyorum. Uygun yer arayacaksınız, kuracaksınız, toplayacaksınız vs... Ayrıca o bölgeler yazın geceler de dahil çok sıcak olur. -
quote:
quote:
Hiç camping veya airbnb yapmadım. Gittiğim yerlerde ya arabada uyudum ya otelde. O konuda yardımcı olamam. Yalnız camping zaman kaybettirir diye düşünüyorum. Uygun yer arayacaksınız, kuracaksınız, toplayacaksınız vs... Ayrıca o bölgeler yazın geceler de dahil çok sıcak olur.
peki hocam araçta uyumayı düşündüğümüzde nelere dikkat edelim arabayı nereye çekelim ya da nasıl yapalım süpermarket otoparkı mı yoksa otopark mı yoksa benzinlik mi -
quote:
quote:
quote:
Hiç camping veya airbnb yapmadım. Gittiğim yerlerde ya arabada uyudum ya otelde. O konuda yardımcı olamam. Yalnız camping zaman kaybettirir diye düşünüyorum. Uygun yer arayacaksınız, kuracaksınız, toplayacaksınız vs... Ayrıca o bölgeler yazın geceler de dahil çok sıcak olur.
peki hocam araçta uyumayı düşündüğümüzde nelere dikkat edelim arabayı nereye çekelim ya da nasıl yapalım süpermarket otoparkı mı yoksa otopark mı yoksa benzinlik mi
Çok farklı yerlerde arabayı çekip uyudum başıma birşey gelmedi ama sizin için garanti veremem şans işi. Otobanlardaki benzinliklerde uyumayın. Avrupa'da bazı otobanlar (özellikle İtalya'da) Km üzerine zaman hesabı ücretlendiriliyor. Otobanda ne kadar uzun süre kalırsanız o kadar fazla para ödüyorsunuz.
En mantıklı yerler şehirlerin hemen dışındaki büyük benzinlikler. Şehrin tam merkezindeki olmayan semtlerde de ücretsiz park yerlerinde uyuyabilirsiniz. Ama sabah 8'den sonra paralı olabilir dikkat etmeniz gerekir. Gördüğüm süpermarket otoparklarının bazıları paralıydı geceleri de kapanıyordu. Ama hepsi değil onun için denkgetirip bakmanız gerekir. Kapalı otoparklar dışında araç parkettiğiniz heryerde oralardan birilerine sorun. Burası paralı mı, özel mi, koyabilir miyiz diye. Hiç beklemeyeceğiniz sokak araları bile paralı olabiliyor bazen. Gidip sokak başındaki makineye para atıyorsunuz sonra fişi cama koyuyorsunuz. Kontrol sırasında camda fiş olmazsa ya da fişte yazan saati geçirirseniz direk ceza kesiyorlar, arabayı çekme ihtimalleri de yüksek.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X