Şimdi Ara

Veraset İşlemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba Bi araç aldım mirastan ancak devir işlemlerini yapamadık.Ruhsatı üzerime almak için izlemem gereken yollar nelerdir ? aracın 4 mirasçısı var 3ü birisine vekalet vermiş bu işlemi kolay bir şekilde nasıl halledebilirm ? Teşekkürler

• Aracın mirasçıları satış yapmadan önce aracın kasko bedeli üzerinden hesaplanarak veraset intikal vergisini ödeyip satışa engeli kaldıracaklar. Bu işlem için eğer daha yapılmadıysa mahkemeden veraset ilamı çıkarıp ölümün gerçekleştiği ilde bulunan vergi dairesine kalan miras malları için beyanname vermeleri gerekecek. Böylece aracın alım-satım hakkı varislere geçmiş olacak. Bu işlemin ardından ister varislerin hepsi isterlerse yerlerine noter kanalıyla tayin ettikleri vekilleri alıcı ile notere gidip kati satış sözleşmesi gerçekleştirecekler.
  • teşekkürler.ruhsatın varislerin üzerine çıkması gerekiyor dediler sonra onlar bana satacak tekrar.Trafik şubesine gittik geçen bütün belgeler var elimde sadece vergi dairesinden alınan belge yok memur o belgeyi alıp gelin işleminizi yapalım dedi.bide araç en fazla 7000 tl vergisi ne kadardır sanırım onuda ben ödeyeceğim varisler biraz sıkıntılı malesef ben koşuyorum arabanın peşinde.
  • Bu işlemler için siz ödeme yapmak durumunda değilsiniz ama aranızda böyle bir anlaşma varsa bilemem tabi...
    Şimdi şu durumda iki ayrı masraftan bahsetmek lazım o zaman:
    1-Veraset intikal vergisi (yanlış hatırlamıyorsam malın binde 6 sı gibi aklımda kalmış)
    2- Trafikte ruhsat değişimi (Sahiplik belge ücretinin güncel tutarını bilmiyorum)

Bu işlemlerden sonra noterde devir ücreti ödenecek tabi (50-60 tl arası diye hatırlıyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustyyyyy -- 25 Aralık 2011; 15:38:46 >
  • çok bişey tutmuyormuş teşekkürler bilgiler için.yalnız hocam ben hala ne yapacağımı bilmiyorum tam olarak.şimdi durumu şöyle özetleyim mirasçıların elinde veraset ilamı vekaletnameler.taahütname gibi belgeler var daha önce rahmetlinin bir dairesini satmışlar.rahmetlide 97 yılında ölmüş.bizim işimiz emniyettemi noterdemi.vergi dairesinden alınan kağıtla direk ben alabilirmiyim arabayı üstüme ?
  • Anladığım kadarıyla araç ruhsatı hala rahmetli üzerine kayıtlı,
    İlk iş öncelikler aracın satışa hazır hale getirilebilmesi için varislere intikal ettirilmesinde. Sırasıyla;
    1-(Eğer daha önce yapılmadıysa)Versaet vergi dairesine gidilip borcu yoktur kağıdı ile kasko bedeli üzerinden beyanname doldurup intikal işlemi yaptırılacak.
    2- Bu belgelerle trafikte varisler üzerine tescil ettirilecek.
    3- Varisler veya vekilleri ile alıcı kişi notere gidip araç devri yaptırılacak.
  • çok teşekkür ederim üstad şimdi anladım mevzuyu sağolun :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.