Dün başlıkta belirttiğim harici diski aldım. Asus N50NV laptopa sahibim, e-sata ile veri alışverişinde ortalama 40 mb performans alabiliyorum. Bu benim biraz garibime gitti, sorun laptoptan mı kaynaklı harici diskten mi bilemedim, hd-tune sonuçları şöyle ;
Verbatim;
Laptop;
Sonuçlarda bir sıkıntı var mı arkadaşlar? E-satadaki performans düşüklüğü laptoptan mı kaynaklanıyor bu sonuçlara göre? Durum bunun tersiyse, sorun harici diskte görünüyor diyorsanız gidip değiştireceğim, değilse boşa gitmeyim.. Ama usb kablodan aldığım performansla e-sata performansının aynı olması baya can sıkıcı bir durum..
Ayrıca Harici diski bilgisayar Samsung olarak görüyor.. Everest ile iyice baktım markaya modele üretici firmaya üretici firma adresine, hep samsung çıkıyor.. Tek bir yerde verbatim kelimesi geçmiyor.. Durum böyle, madem samsung yazıyor heryerde ve madem e-sata = usb, gidip samsung 1.5 tb usb disk mi alsam..
Arkadaşlar test sonuçları hakkında bir düşünceniz yok mu acaba?
Dostum avarage 49 cıkmıs, laptop diskin 5400rpm oldugundan dolayı kopyalama hızının 40 larda olması normal.... Esata diskin testi normal gözüküyor, sanırm laptopdaki disk biraz yıpranmış bir bad sector testi yapsan iyi olur, hızlar biraz düşük gibi...
Teşekkürler cevap için.. Bad sector bulamadı, yavaş tarama yapmıştım bi sıkıntı çıkmadı.. Ayrıca bütün sağlık raporlarıda iyi çıktı..
Fakat ne derlerdi onun adına, kafamı vuruyor derlerdi kafa mı yapıyor derlerdi, tık-tıktıktıktıktık diye garip sesler geliyor hdd çalışma sesinin dışında.. Sanırım bu hdd'nin hazin sonunun yaklaştığını gösteriyor.. Zaten sıkıntı olduğunu biliyordum ama e-sata'yı bu kadar düşüreceğini düşünmemiştim.. Usb ile 35 mb çekiyorum, e-sata ile 40..
Verbatimi'in içinde Samsung veya başka bir firmanın diski olması doğaldır çünkü Verbatim'in disk üretimi yoktur.
Evet o konuyu çözdüm, şimdi aklımdaki soru, madem bunun içindeki diskler samsung ve madem e-sata'dan istediğim verimi alamayacağım, acaba gidip 1.5 tb usb samsung ile takas mı etsem
e-sata'da 85mb/sn almışsın.normal yazarken 40lara düşüyorsa ya attığın parçalar küçük ve işlemciyi yoran parçalardır yada dahili diskin yavaşlığı etkiliyordur
quote:
Orijinalden alıntı: mayazb
Evet o konuyu çözdüm, şimdi aklımdaki soru, madem bunun içindeki diskler samsung ve madem e-sata'dan istediğim verimi alamayacağım, acaba gidip 1.5 tb usb samsung ile takas mı etsem
usbnin hızana katlabilirsen olabilir.
max 100 mb ve ortalama 84 mb Bence bir sorun yok buna emin olabilirsiniz
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme