Şimdi Ara

Vergi kaçıran arkadaş!! kusura bakma şikayet ederim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
5
Favori
10.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elden sigara falan alanlara fiş kesmediği için tekel stoğunu eritiyor. Tabii bu toprak kap için fiş kesmeyeceği anlamına gelmemeli.
  • Bu topraklarda doğdun diye herşeye eyvallah çekmen gerekmiyor ben olsam ben de kaçırırım bir faydasını mı görüyoruz sanki ödeyerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1000 kisi bir araya gelse bu kadar saçma bir argüman üretemezdi.

Vergi kaçırma imkanım olsa ne yazar

Olmasa ne yazar

Herkes vergisini tam ödesin demenin

Hangi taraftan bakarsan bak yanlışını bulamassın

• Konu sahibi tam bir komedyen Tamam birdahaki sefere otobüsün camından bakarken emniyet şeridini ve trafik kurallarını hiçe sayanların plakalarını alıp bildirmeyi unutma.
    Dilenci gördüğünde bildirmeyi unutma
    Sigara içilmemesi gereken yerlerde (stadyum vs..) içenleri bildirmeyi unutma.
    Yere çöp atanı,kamu malına zarar vereni bildirmeyi unutma
    Yaya geçidinde durmayan aracı bildirmeyi unutma
    Mendil satan çocukları bildirmeyi unutma
    Düğün konvoylarını unutma
    Ses gürültülerini şikayet etmeyi unutma.
    Akbil basmadan geçenleri unutma
    Çöp atamaya giderken suyunu merdivenlere damlatan kişiyi şikayet unutma
    Park yasak yere park edeni unutma
    kaldırama araç park edilince başında durupda şikayet etmezsen burda duyar kasma.

Tamam daha birsürü sayabilirim. Duyarlı olduğunu iddaa ediyorsan hergün gözünün ününde işlenen haksızlıkları şikayet etmiyorsan burda boş konuşma yapma lütfen

Yeri gelmişken ödenen vergilerle halk için yapılması gerekenleri Hükümetin ve mekanizmanın bekçisi olarak bimere senmi yazarsın yoksa biz bizmi yazalım.

Son olarak
    ''Kuvvete dayanmayan adalet aciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir.''

• Ben uğraşamam. Milletin ekmeğiyle de oynamak istemem. Ama yapılması gerek. Bilinçli birisin, seni kutluyorum.
  • Güzel bir yaklaşım ancak devlet vergileri herkesten toplamak istese kuruşu kuruşuna alır kimse 1 TL bile kaçıramaz.

Herhangi bir hükümet Türkiyede vergileri tam toplamaya kalkarsa bu cahil insan topluluğu “ne güzel herkes vergisini veriyor bana geri dönüşü oluyor” demez ilk seçimde o hükümeti indirir. Görevini düzgün yapandan rahatsız olan bir toplumuz.

Haliyle önce EĞİTİM ŞART.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kıyamet Senfonisi

Konu sahibi tam bir komedyen Tamam birdahaki sefere otobüsün camından bakarken emniyet şeridini ve trafik kurallarını hiçe sayanların plakalarını alıp bildirmeyi unutma.
    Dilenci gördüğünde bildirmeyi unutma
    Sigara içilmemesi gereken yerlerde (stadyum vs..) içenleri bildirmeyi unutma.
    Yere çöp atanı,kamu malına zarar vereni bildirmeyi unutma
    Yaya geçidinde durmayan aracı bildirmeyi unutma
    Mendil satan çocukları bildirmeyi unutma
    Düğün konvoylarını unutma
    Ses gürültülerini şikayet etmeyi unutma.
    Akbil basmadan geçenleri unutma
    Çöp atamaya giderken suyunu merdivenlere damlatan kişiyi şikayet unutma
    Park yasak yere park edeni unutma
    kaldırama araç park edilince başında durupda şikayet etmezsen burda duyar kasma.

Tamam daha birsürü sayabilirim. Duyarlı olduğunu iddaa ediyorsan hergün gözünün ününde işlenen haksızlıkları şikayet etmiyorsan burda boş konuşma yapma lütfen

Yeri gelmişken ödenen vergilerle halk için yapılması gerekenleri Hükümetin ve mekanizmanın bekçisi olarak bimere senmi yazarsın yoksa biz bizmi yazalım.

Son olarak
    ''Kuvvete dayanmayan adalet aciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir.''
    Konu sahibi değil sen komedisin. Bunlar zaten yapılması gereken şeyler. Ama biz millet olarak yapmıyoruz orası ayrı.

Sözü alıntılamışsın, bence ne anlattığını da anlamışsındır. Kuvvete dayanmayan adalet neden acizdir. Açıklar mısın?

• quote:

Orijinalden alıntı: suratsızadam

Milletin anca Niki esnafa yetiyor :) büyükleri de şikayet edenleri görmek isteriz :)
    Gücü yetmek ne alaka? Sanki firmalarla adam mı uğraşacak? Adam gidip şikâyetini yapacak, görevliler de ilgilenecek.

Bu arada evet devlet vergi kaçakçılığı konusunda çok iyi değil, uğraşmıyor ama bence şikâyet edilse üzerine düşer.
  • Tamam işte millet olarak yapılması gerekenelri yapmıyoruz diyorsun. bende diyorumki bu arkadaş vergi kaçıranı şikayet edip gelip burda duyar kasıyor peki bu saydıklarımıda şikayet ediyormu ? yoksa gözünümü yumuyor?. Gözünü yumduğuna eminim yumuyorsa gelip burda vergi kaçıranı şikayet ettim diyerek şov yapmaya gerek yok
  • Kıyamet Senfonisi kullanıcısına yanıt
    Herkesi şikâyet etme zorunluluğu yok. Hiç kimseyi şikâyet etme zorunluluğun yok. Adam hepsini şikâyet etmiyor diye bu hiç kimseyi şikâyet edemez ya da şikâyet ettikleriyle övünemez diye bir mantık yok. Ya birader her önüne geleni şikâyet edersen yolda yürüyemezsin. Boş konuşuyorsun.
  • BrokenDiamond B kullanıcısına yanıt
    Benim kastım ödenmeyen vergi borçlarının bir kalemde silinmesi . O arkadaşları bunları düşünmesini tavsiye ederim

• quote:

Benim kastım ödenmeyen vergi borçlarının bir kalemde silinmesi . O arkadaşları bunları düşünmesini tavsiye ederim
    Tamam da ortada gücü yetmekle ilgili bir durum yok dediğim gibi. Devlet işini tam yapmıyor diye adam üzerine düşeni yapmayacak mı şimdi.
    Ben iş yerimi vergiler yüzünden kapattım 3 ay önce aylık 1500 lira vergi . Sizce ben mi devlet mi hakkı . Aslında gönlümden geçenleri söylesem vergi kanunlarına muhalefetten bile ceza alabilirim . Kacıran ile kaçırmayan arasında fark olmalı bunuda tesfik ile olur verenlerin elinde ne var bir hiç . Kipa’yı biliyorsunuzdur bu adamlar neden sattı biliyormuşsunuz devlet ile olan vergi ve istihdam anlaşmaları bitti diye vergi olarak koca bir hiç . İnsanlara çıkacak ciksşn biz cıkartıcaz denildi . Bu ülkede işletme olmak zor ondan bir çok insan ah memur olsam diyor ama ülkeyi ayakta tutan işletmelerdir nedeni ise parayı Ankara’dan Diyarbakır’a ordan Bursa’ya aslında onlar taşır mal Veya hizmet ile

• quote:

Ben iş yerimi vergiler yüzünden kapattım 3 ay önce aylık 1500 lira vergi . Sizce ben mi devlet mi hakkı . Aslında gönlümden geçenleri söylesem vergi kanunlarına muhalefetten bile ceza alabilirim . Kacıran ile kaçırmayan arasında fark olmalı bunuda tesfik ile olur verenlerin elinde ne var bir hiç . Kipa’yı biliyorsunuzdur bu adamlar neden sattı biliyormuşsunuz devlet ile olan vergi ve istihdam anlaşmaları bitti diye vergi olarak koca bir hiç . İnsanlara çıkacak ciksşn biz cıkartıcaz denildi . Bu ülkede işletme olmak zor ondan bir çok insan ah memur olsam diyor ama ülkeyi ayakta tutan işletmelerdir nedeni ise parayı Ankara’dan Diyarbakır’a ordan Bursa’ya aslında onlar taşır mal Veya hizmet ile
    Kim ne derse desin vergi vermek zorundasın. Para kazanan adam vergi öder, vergilerle kalkınıyor bu ülke. Yani devlet haklı. Kaçıran ile kaçırmayan arasında ne tür bir fark olmalı anlamadım.

Mesela ne olmalı biliyormusun polisi emekli ettinde 2k veriyorsa Bağkur emeklisinde vermeli , mesela çok vergi verene elektrik suyunda indirm yapmalı , mesela spotaj vergisi almamalı , mesela Bağkur priminde indirim yapmalı , mesela yetiştirdim elemanların SGK ödemeli ,mesela kira yardımı yapmalı mesela bana Bağkur iflas fonu kurmalı . Sadece vergi vermekle olmamalı , mesela yani

• suratsızadam kullanıcısına yanıt
    Güzel fikirler ama Bağkurdan emekli olanlar düşük alıyor ne yazık ki. Eskiden Bağkuru çok taşşaklı bir şey sanırdım adını duymadığım için. Spotaj vergisi ne oluyor? Yetiştirdin elemanların SGK ödemeli? Anlamadım bu kısmı. Vergiler ülkede yapılacak hizmetlere gider, kira yardımı vs. gibi çok hususi şeylere yardım yaparsa devlet batar. Yani batmaz belki de devlet her şeye el atamaz yani.
    Stopaj kiracıdan alınan vergi 3 aylık dönemlerde yapılır mesela kiran 1000 tl 2 ye bölünür ve 3 ay sonra 1k 1,5 k arası vergi ödersin devlet kasasına , elemanları niye ödemeli iş verene yükü azaltıp ilerde onlardan da vergi almak için iş yeri açması durumunda , merak etmeyin vergiler fonlarında durursa batmaz , işsizlik fonu şuan bom boş neden yola oraya buraya gitti ,bir kriz patlarsa fonda para YÖK onu geçtim fonu boşaltmayıp adama 800 verecene 1500 ver , 2007 çıkan kanuna göre 1999 öncesi askeri ücrtin yüzde 80 2003 2007 arası yüzde 70 2007 sonrası yüzde 50 60 arası baglarınıpr şu su aralar emekli olanlar 800 lira gibi bir maaş bağlanıyor sigorta emeklisine şuan oda pek yapraklı bişey değil :)

• quote:

Stopaj kiracıdan alınan vergi 3 aylık dönemlerde yapılır mesela kiran 1000 tl 2 ye bölünür ve 3 ay sonra 1k 1,5 k arası vergi ödersin devlet kasasına , elemanları niye ödemeli iş verene yükü azaltıp ilerde onlardan da vergi almak için iş yeri açması durumunda , merak etmeyin vergiler fonlarında durursa batmaz , işsizlik fonu şuan bom boş neden yola oraya buraya gitti ,bir kriz patlarsa fonda para YÖK onu geçtim fonu boşaltmayıp adama 800 verecene 1500 ver , 2007 çıkan kanuna göre 1999 öncesi askeri ücrtin yüzde 80 2003 2007 arası yüzde 70 2007 sonrası yüzde 50 60 arası baglarınıpr şu su aralar emekli olanlar 800 lira gibi bir maaş bağlanıyor sigorta emeklisine şuan oda pek yapraklı bişey değil :)
    Öyle bir şey mi var? Bunun için ne gerekiyor peki? Kiracılık sözleşmesi falan mı? Yoksa kiracı dediğin dükkan kiracısı olmak mı? Hani sürekli dükkandan geliri olan insanlar. Kiracıdan para almak saçmaymış.

Dükkan sahibinden (mülk sahibinden gelir vergisi alınır ama bu stopajın Yanında devede kulak ) kiralayan yani esnaftan stopaj alınır . )

Sen dükkanı açarken kira sözleşmesini devlete bildirirsin maliyeye onlar sana her dönem çıkarır şimdi bir elemanlı işletmenin giderlerini sayayım hemen sana

Kira 500

Elektirik 200

Su 50

Eleman 1604

SGK 600

Bağkur 650

Stopaj 150

Gelir vergisi belli değil

Pos gideri 60

Muhasebeci 150

İnternet 100

İşletme gider giderleri ( ürünler vs vs )

Aylık 3000 net geliri olan kişiye pul vs vs rahat 300 400 ham vergi çıkar

• Ödediğin paranın bu devlete vergi olarak gitmesi hoşuna gidiyor sanırım? Akkoyun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 16 Mayıs 2018; 13:59:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.