< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uykuadam -- 14 Mayıs 2018; 23:24:21 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uykuadam -- 14 Mayıs 2018; 23:24:21 > |
Benim gözümde sokağa tükürende sıçanda birdir.
Pislik yapmıştır |
Çok katılmamakla bereber
Yandaş chpli hdpli farketmez Cezasını çeksin |
kardeş maalesef bazı esnaflar çok kazanmalarına rağmen türlü hilelere başvuruyorlar
özellikle fiş konusunda kimi esnaf fiş vermez isteyen olursa keser verir peşin ödeme yaparsan kesmez kartla ödeme yaparsan öyle keser kimisi kimiside fiş istersen önceden kesilmiş kasada duran fişlerden birini çıkarır sana verir kimiside %8 gıda %18 temizlik vs fişi keseceğine %0 tekel %1 ekmek fişi keserki kdv az çıksın alışveriş yaptığın yerde dikkat et saat akşamın 17 00 fiş istediğinde fiş no 1-2-3 se şikayet edebilirsin çünkü sabahtan kimseye fiş kesilmemiştir şikayetini şu şekilde yapabilirsin fişini al ve atma 4440189 gelir idaresi başkanlığı ara telesekreter yönlendiriyor yeni ihbara git kimlik no gir sonra temsilci karşına çıkar ve ihbarın ı bildir fişte adres işletme no yazar temsilci sana kimliğinin gizli kalıp kalmamasını sorar GİZLİ KALSIN DERSEN KİMLİĞİNİ VERGİ MÜFETTİŞLERİ VE İŞLETME SAHİPLERİ KİMSE GÖREMEZ sana bir ihbar no verilir bunu not et kaybetme yenisini çıkaramassın soramassın çünkü gizlilik esastır 1 ay sonra gib.gov.tr den ihbarının sonucuna bakabilirsin |
Ulan utanmasalar niye sikayet ettin diyecekler yazacaktim onu da demişler... bu ulkeden bir bok olmaz kimse şikayet etmesin... vergi bilinci sıfır... adam gibi ne sattıysa ona göre fisini kesip adam gibi vergisini ödeyecek odeyemiyorsa girmeyecek bu ise hesap kitap bilmeyen zaten yapmasin bu isleri. devletin tek tek bu kaçakları araştırıp bulmasi da imkansız vatandas bilinçli olacak 5 dksini ayiracak 4440189'u arayacak gerisini devlete birakacak sen doğru olanini yapmışsın kardes kimseye kulak asma
|
Güzel bir yaklaşım ancak devlet vergileri herkesten toplamak istese kuruşu kuruşuna alır kimse 1 TL bile kaçıramaz.
Herhangi bir hükümet Türkiyede vergileri tam toplamaya kalkarsa bu cahil insan topluluğu “ne güzel herkes vergisini veriyor bana geri dönüşü oluyor” demez ilk seçimde o hükümeti indirir. Görevini düzgün yapandan rahatsız olan bir toplumuz. Haliyle önce EĞİTİM ŞART. |
Kardeşim
örnek 1: aksam saat17:00 Bir restauranta gittin içerde bir sürü müşteri var sende yemeğini yedin Hesabı ödedin. Fişini alayım dedin Fiş nosuna bak Fiş no 3-5 -6 vs vs böyle komik rakamlarsa şikayet edebilirsin. Örnek 2: Bazı esnaflar bana yaptığı gibi gıda temizlik eşya vs vs gibi fişi kesipte %8 %18 kdv ödeyeceğine tekel fişi keser Tekelde kdv %0 dır Yani sana yaptıgı satıştan kdv ödemez Örnek:3 Bazı işletmeler kredi kartı kabul etmez. Kart geçmiyoruz der. Senin elinede kdv fişi yerine matbaada bastırdıkları tahsil fişi verir. Sen fiş aldım zannedersin. Ama o kdv yi cebe indirir. Bunların herhangi birini görürsen 4440189 ara kimliğini gizleyebilirsin Emin ol usülsüzlük varsa ceza keserler |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|