Şimdi Ara

vergi kaçıranı şikayet ettim. Güncelledim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
205
Cevap
2
Favori
17.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
119 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • çok iyi yapmışsın eline sağlık. ama pek ümitlenme bence.
    bir arkadaşım eski çalıştığı yeri belgelerle birlikte şikayet etti. evrakların bulunduğu yere kadar söyledi ama ne oldu sence? Bir seneyi geçti, dosya hala maliyede. Bu arada dosyaya bakan memurlar firmaya gelip arkadaşı ifşa ettiler.
    BİMER dahil birçok yere şikayet etti ama nafile.

anlayacağın bu memlekette deveyi diken, insanı .iken yaranıyor.
  • ihbarda bulunurken soruyorlar herhangi bir tazminat istiyormusunuz diye ?
    ben istemiyorum dedim
    amacım sadece insanlar ve devlet enayi yerine koyulmasın
    daha öncede bir işletmeyi ihbar etmiştim
    geri dönüşte yazan şu
    soruşturma bakımından ayrıntılar hakkında bilgi veremiyoruz
    ihbarınız neticesinde cezai işlem uygulanmıştır
  • vergi sistemi ab standarti olana kadar bence elinizi vicdaniniza koyarak hareket edin
  • Emirönü tahtakalede onlarca dükkan vergi kaçırıyor replika/ kaçak ürünler satılıyor onları da bir ihbar etsene bak senin gizli tutulan kimliğini nasıl bulup tepene biniyorlar kendi yağında kavrulan insanları ihbar etmekle olmaz bu işler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık Akpliler daha fazla midelerini dolduracak sayende.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uykuadam

mantıklımı konuştun sen şimdi?
    biz diyoruz fiş almakta vermekte zorunlu
    sen diyorsun günlük kesiyor
    benim elime verilmeyen fişin kesilip kesilmediğini nerden bileyim?
    akşama kadar kaç kişi geldiğini aklında tutuyormu sizce?
    cafelerde oturuyorum içerisi full
    gece olmuş fiş istiyorsun fiş no 10

Herşeyi bu şekilde sorguluyorsanız sıkıntı yok.

Sonuçta bu adam vergiden düşmek için belli bir giriş yapmak zorunda,salak değilse yapar en azından bunun çıkışı da olmalı bir o kadar yoksa açık verir.Vergi kaçırmak o kadar basit olsaydı herkes vergi kaçırırdı.

• ülkede herkes herşey ile kavgalı..
  • FK F kullanıcısına yanıt
    oturduğum ilden 8 saat otobüse binip istanbulamı geleyim?
    yazdıklarımı okuma lütfunda bulunursan ücret öderken sıra bekledim yazdım
    mahalle arası esnaf değil büyük bir işletme en az milyar ciro yapan
    namuslularda namussuzlar kadar cesaretli olmalı demiş bir büyüğümü
    ben namussuzlar kadar cesaretliyim
    sen altına doldurmaya devam edebilirsin
  • quote:

oturduğum ilden 8 saat otobüse binip istanbulamı geleyim?
    yazdıklarımı okuma lütfunda bulunursan ücret öderken sıra bekledim yazdım
    mahalle arası esnaf değil büyük bir işletme en az milyar ciro yapan
    namuslularda namussuzlar kadar cesaretli olmalı demiş bir büyüğümü
    ben namussuzlar kadar cesaretliyim
    sen altına doldurmaya devam edebilirsin

Kafan güzelmiş kardeş milyar ciro yapan şirketse zaten birilerinin amcaoğlu olma ihtimali hayli yüksek bu tür şirketler zaten denetlenmez yarın öbürgün telefonuna bizi şikayet mi ettin kardeş diye arama yapıldığında altına doldurmak tabirini öğrenirsin kendisini namus timsali ilan ediyorsan vergiden çok daha önce takılman gereken konular var haberin ola ve çok cesaretin mi var gidersin şikayet ettiğin dükkana ben sizin vergi kaçırdığınızı düşünüyorum size şikayet ettim ve günahınızı alıpp almadığınızı bilmek için kayıtlarınızı incelemek istiyorum dersin bu kadar basit cesarek sanalda olmuyor

• 7 yıldır Belediyeye bağlı bir Bilim Merkezinde öğretmen olarak çalışıyorum. (TR deki 4. Bilim Merkezidir.) Tübitakın, mevcut hükümetin, belediyelerin, milli eğitim müd., bazı tarikatların eğitime, bilime ve sanata nasıl baktığını iyi biliyorum. Atölye çalışmalarına gelince bi de ona mı masraf edecez yaw deneylere bakıp giderler lafını da pek duydum. Detaya girmeyeyim gelecekten ülkeden umudunuzu kesersiniz. Ha çok söyledik yıllardır takan olmadı, malesef sonuçları bu çektiklerimiz ve daha çekecek olduklarımız.

Konuya gelirsek; kalkıpta vergi kaçırsınlar demiyorum tabiki vergi verecekler, vermeleri gerekir. Burda bir sıkıntı yok. Fakat ben böyle bir durumla karşılaşsam oturur bir çaylarını içer durumu önce "SORAR"? sonra eğer öyle bir durum varsa "vergi vermeleri gerektiğini" açıklarım. Durum devam ederse en son çare olarak şikayet ederdim.

Okullar, bilim merkezleri, çekül gibi vakıflar yaz okulu yapmasın, bilimsel çalışma olmasın diye üst düzey kişileri tarikatlara şikayet ederek bu çalışmaları iptal ettiren bir güruh var. Ha diyeceksin ki bu makam sahibi insanlar tarikatın ağzına bakar mı? Sence? Üstelik bütün bu saldırılar küçücük şehirde bilmem kaçıncı kuran kursunu açmışlarda oraya çocuk gitmiyormuş diye. Peki bu kurslar (tarikatlar) vergi veriyorlar mı?

En büyük varlığınız, en değerliniz çocuklarınız ise onlar için en iyiyi isteyin. En iyiyi isteyen baba böyle bir kurumla iletişim halinde olurdu. Şu atölye çalışmasını da yapalım, bu çalışma neden yok çocuklarımız bunu da öğrensin derdi. Bunları konuşsaydınız keşke; eğitim yuvası mı? vergi kaçıran ticarethane mi? karar vermeniz kolay olurdu.

Milyar derken yanlış yazdım eski parayla milyardır kaç bin tl ciro orası beni ilgilendirmez.

Her suçun ona göre cezası vardır hukukta

Benim ne denetleme yetkim var

Ne de böyle bir görevim var.

Bu iş için görevliler var.

Herkes işini yapsın

Saçma sapan şeyler söyleyipte konuyu sulandırmayın.

Birisi ararsa altına edersin konusuna gelince siz herkesi kendiniz gibi zannediyorsunuz herhalde?

Bu daha önceki şikayetime gelen cevap

vergi kaçıranı şikayet ettim. Güncelledim

• Yorumlardan anladığım DH' nin yarısı vergi kaçakçısı. Eğer öyleyse tez zamanda belanızı bulursunuz umarım.
  • güney doğu da marketler hariç kimse fis kesmez.fatura istersen ayrı fiyat verirler.cogu sipariş fişini fatura sanıyor.fatura doldurmayı dahi bilmiyorlar.muz cumhuriyeti

• Kardeşim kişisel bilgilerin sorulmadığına ve gizli kalacağına emin misin? Ben GİB internet üzerinden bunu yapmak istediğimde aşağıdaki gibi ilk olarak TC Kimlik numaramı sordu site:

https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_VIMER_IHBAR_ISL

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    kardeşim kişisel bilgiler sorulur
    türkiye çapında gelen ihbarlara sadece ankara merkezde 5-10kişi bakar
    sizden işletmenin açık adresini isterler
    operatör size bilgileriniz gizli kalsınmı? diye sorar
    haliyle gizli kalsın denir
    gizli kalsın dediğin zaman vergi müfettişleri dahil kimse sizin kimliğinizi bilmez
    oluşturulan şikayet sonunda size bir kod verilir
    bu kodla şikayetinizin sonucuna bakabilirsiniz bu kodu unutursanız kaybederseniz şikayet sonucuna bir daha bakamassınız(tavsiyem kodu elinizde evrak varsa arkasına yazmanız)
    herhangi bir yerden öğrenmenizin imkanı yok (amacı bilgilerinizin herhangi birinin görmemesidir)
  • quote:

Milyar derken yanlış yazdım eski parayla milyardır kaç bin tl ciro orası beni ilgilendirmez.

Herkes işini yapsın

Birisi ararsa altına edersin konusuna gelince siz herkesi kendiniz gibi zannediyorsunuz herhalde?

Namus timsaline ne oldu yav denetleme yetkin var demedik cesaretten bahsediyorsun madem öyle çıkıcaksın oradaki en yüksek kişiye artık patron mu olur müdür mü olur bilmem kardeşim ben sizin vergi ödemediğinizi düşünüyorum faturada vergi dairesi ibaresi yok bu işin aslı nedir diye soracaksın yoksa cesaret filan konuşmuyacaksın en azından aradığından bilgilerim gizli kalsın demeyeydinde inansaydık cesaretine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FK -- 13 Şubat 2018; 22:12:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FK

quote:

Herkes işini yapsın

Namus timsaline ne oldu yav denetleme yetkin var demedik cesaretten bahsediyorsun madem öyle çıkıcaksın oradaki en yüksek kişiye artık patron mu olur müdür mü olur bilmem kardeşim ben sizin vergi ödemediğinizi düşünüyorum faturada vergi dairesi ibaresi yok bu işin aslı nedir diye soracaksın yoksa cesaret filan konuşmuyacaksın en azından aradığından bilgilerim gizli kalsın demeyeydinde inansaydık cesaretine

Vergi kaçıran küçük esnaf da geldi batarak yok olun

• quote:

kardeşim kişisel bilgiler sorulur
    türkiye çapında gelen ihbarlara sadece ankara merkezde 5-10kişi bakar
    sizden işletmenin açık adresini isterler
    operatör size bilgileriniz gizli kalsınmı? diye sorar
    haliyle gizli kalsın denir
    gizli kalsın dediğin zaman vergi müfettişleri dahil kimse sizin kimliğinizi bilmez
    oluşturulan şikayet sonunda size bir kod verilir
    bu kodla şikayetinizin sonucuna bakabilirsiniz bu kodu unutursanız kaybederseniz şikayet sonucuna bir daha bakamassınız(tavsiyem kodu elinizde evrak varsa arkasına yazmanız)
    herhangi bir yerden öğrenmenizin imkanı yok (amacı bilgilerinizin herhangi birinin görmemesidir)

Yani ihbar edenin kimlik bilgileri her ne hikmetse toplanıyor ama hiçbir şekilde müfettiş veya vergi kaçakçısı kurumun bilgisine kesinlikle sunulmuyor yani paylaşımıyor mu demek istiyorsunuz?

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    evet aynen öyle
    herkes görevini yapsın cümlesinin anlaşılmayan bir tarafı varmı?
    amacınız üzüm yemekmi bağcıyı dövmekmi?
    saçmalıklara cevap yazmayacağım bundan sonra
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.