Şimdi Ara

VERGİDE YAPILANDIRMA BAŞLADI (BEKLENEN 2018 AFFI) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
6
Favori
8.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kanunun nasıl uygulanacağına dair tebliğ taslağı yayınlandı. Gecikme cezalarının nekadar nasıl olacağı sayfa 13-18 örneklerle açıklanmış.

http://www.gib.gov.tr/fileadmin/mevzuatek/7143Teb/7143KanunTebTaslak_2.pdf

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jackal78 kullanıcısına yanıt
    bunu yukarıda da başka arkadaşlarla tartıştık, bizim gibi gelişmekte olan akdeniz ülkelerinde bu tarz uygulamalar oluyor, olması gerektiğini söylemiyorum veya yapılandırmayı savunduğuma dair bir düşünce yapısının gelişmesine nasıl sebebiyet verdiğimi de anlamadım. tekrar yazayım daha önce yazdığım bir kısmı, yapılandırma sizin ödediğiniz vergi + Yİ-ÜFE oranında bir faiz ile alınır. Dolayısıyla sizin şimdi 500 tl ödediğiniz vergiyi sizden daha sonra yapılandırarak ödeyen kişi aradaki + faiz ile öder. burada yatırım üzerinden tartışma yapmak yanlıştır. faiz üzerinden (yani garanti getiri) üzerinden gidersek hemen hemen sizinle denk konumda olan kişinin ödediği vergi ile sonraki dönemde ödenen vergi yi-üfe nedeniyle büyük bir avantaj sağlamaz. hiç avantaj sağlamaz demiyorum, adaletli olduğunu da savunmuyorum. ama vergimi ödemeyip altına yatırsaydım, dolara yatırsaydım, borsaya yatırsaydım şu kadar kazanırdım durumu da gerçeklerle pek örtüşmüyor.

• Slifer45 kullanıcısına yanıt
    hocam borcun faizini silip, üfe ye göre başka bir miktar yukluyorlar ve 18 taksit(36 ay vade) yapıyorlar.
    bir dilekçe ve imza yetiyor. vergi dairesine gitmen yeterli kimlikle.
  • dadas15 kullanıcısına yanıt
    Benim zaten 48 ay falan taksitli durumda. Gitmeme gerek yok ozaman toplam 100 lira falan faiz var. Yarardan cok zarar getirir bana.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar yapılandırma ekranında peşin ve taksit seçenegi çıkıyor ya peşin veya taksitli seçersek peşin taksitli fiyatı görebiliyormuyuz yoksa sayfa hangisini seçersek hemen onaylıyormu ?
  • Kredi kartıyla peşin olarak netten ödeniyor mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    İşi tıkırında olanı bilemem ancak genel olarak esnafın hali pek iyi değil. Çoğu maddi sıkıntıdan dolayı ödeyemiyor.
  • dadas15 kullanıcısına yanıt
    Gitmeye gerek yok , internetten yapılabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: __nikolaus__

Gitmeye gerek yok , internetten yapılabiliyor.
    hocam mesela peşin veya taksitli seçenegi tek tek seçip miktarı görebiliyormuyuz ?

yoksa ne seçtiysek direkt onaylıyormu ?
  • BlackMon B kullanıcısına yanıt
    Bilmiyorum hocam bende henüz ilerlemedim , 1 haziran başlangıc zamanı dendi ama şu an basvurulabiliyor , ben 1 haziranda nakit seçcem bakalım şimdilik acelesi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: __nikolaus__

Bilmiyorum hocam bende henüz ilerlemedim , 1 haziran başlangıc zamanı dendi ama şu an basvurulabiliyor , ben 1 haziranda nakit seçcem bakalım şimdilik acelesi yok.
    anladım hocam deneyen olupta yorum yapar inş :)
  • Dün başvurmama rağmen "Vergi Dairesinde Yapılandırma İşlemi Devam Ediyor" diyor
    1 haziran'da mı tanımlanmaya başlayacak, yapılandırması biten var mı kyk için ?
  • ali222 A kullanıcısına yanıt
    Senin gibi her akşam forumda fikir üreten bilgi üreten akıl dağıtan eleştirinin uberini yapan ali222 bu olaylardan habersiz bilgisiz enayi oluyor..

Bende bu kafaları anlamıyorum, son 10 yılda hatta akp den önce bile vardı bu vergi afları nereden biliyorsun diyeceksin fırın açtık 93 te kapattık yürütemedik ve maliye vergi çıkardı ödeyemedik tarla sattık önüne durduk falan filan derken o sıra maliyeden birileri bize şu kadarını sileceğiz bunu napın ne edin ödeyin dedi ise ve ödemezseniz katlanacak zam gelecek hapis var falan diye bizi korkuttu ise ve bizde ödedi isek demek ki o zamanlarda bile afff varmış, gelelim son 10 yıldır hep takip ettiğim şey her seçim zamanı devlet oy için bu sistemi işliyor af şu bu diyor ama birileri burada devlette para kalmamış diyor laa yıllardır olan şeyler bunlar niye ödüyorsunuz artık hapis yok şu yok bu yok geçen yıl 01.2016 'da kesilen av pul vergisi atıyorum 170 tl olan borcu 31.12.2016 dolmadan ödeyelim dedik o ara af vardı gittim 20 tl faiz işlemiş ve bana kağıt çıkardılar dediler kredi kartı oluyor taksit te oluyor ama faiz silinmeyecek dedi ama peşin ödersen 1 2 tl faiz çıkacak dedi seçimi sen yap dedi bende peşin dedim ve ödedim çıktım ocak 2016 ödenmesi gerek avcılık pulunu taaaa 11 ay sonra ödedim ve bunun böyle olduğunu internette öğrenebiliyorsam amaaa sen o kadar mesajlar yazıp herkese cevap verebilip bunu bilemiyorsan ben daha ne diyeyim sana aliiiii..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 24 Mayıs 2018; 4:51:5 >

• Hocam ödeme türünü seçinde direkt onalıyormu yoksa peşin miktarı ne taksitli miktarı ne görebiliyormuyuz
  • Benim kyk ayın 10nunda başlayacak sanırım onun için yapılandırma olmuyor. Bir de harç ödemesi vardı o da tablo 1 de gözükmüyor. Meblağ yüksek değil ama harç 560tl gibi bir rakamdı. Borcum 768tl gözüküyor 12tl gecikme zammı ile. 1 hziranı bekleyip ödeme yapmam mantıklı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackMon

benimde kyk borcum var vergi dairesine bildirilmiş

4.610,65 TL yazıyor sitede bunu 12 taksitte ödersem ne kadar öderim veya peşin ödersem ne kadar öderim nasıl hesaplayabiliriz bilen yardımcı olabilirmi ?

yapılandırma başladımı acaba internet verdi dairesinden yapılandırabiliyormuyuz ve arkadaşlar bu konuda acemiyim gecikme faizi felan silinme oluyormu ne katkısı oluyor
    +

Vergi dairesine gidip taksitlendirdiğim kyk borcum var.. 6-7 taksidini de ödedim hatta.. Yarın bir taksit daha ödeyeceğim.

Bu borcu yapılandırabiliyor muyuz? En azından gecikme zammını, faizini vs sildirebilir miyiz?
  • Ssk ve Vergi olarak toplam borç 150 bine geliyor. Bunu peşin ödersem ne kadara düşer? 40-50 bin faiz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jurgen Klopp

+

Vergi dairesine gidip taksitlendirdiğim kyk borcum var.. 6-7 taksidini de ödedim hatta.. Yarın bir taksit daha ödeyeceğim.

Bu borcu yapılandırabiliyor muyuz? En azından gecikme zammını, faizini vs sildirebilir miyiz?

Alıntıları Göster
    bnde ilk defa yapılandırıcam hocam cvp bekliyorum peşin seçersek direkt onaylıyormu taksitli seçersek onaylıyormu yoksa ne kadar ödeyecegimize sırayla bakabiliyormuyuz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaltuntas

bu işlerin fazlaca içinde olan biriyim. yukarıda yazdım hala anlamak istemiyorsunuz yapılandırma sizin verginizin aslını silmez. bakın tekrar yazıyorum, yapılandırma sizin verginizin "aslını" silmez. yalnızca ceza ve faizler üzerinden belirli bir indirim yapılıp ödenebilmesi sağlanır. 7143 sayılı yasayı okuyun. karşınızdaki kişiyi tanımadan siz bu işlerden anlamıyorsunuz demek apaçık nefret psikolojisinden kaynaklanmaktadır. benim düşüncemde değilse benim düşündüğümü düşünmüyorsa anlamıyordur demek.... ne diyebilirim ki, bakış açınızı değiştirmenizi önerebilirim yalnızca.
    Cezayla birlikte tarh edilmiş vergi asıllarının yarısi silindi 6736 sayılı yasayla 3 ve 4. Maddelere bakin bunda da durum aynı gibi detayli bakmadım daha ayrıca ceza da bir borçtur tahakkuk etmiş ödenmemiş ceza ya da asıl borçlar için ödeme emri gönderilip arkasından haciz işlemine geçilir vergi daireleri bunu vaktinde uygularsa yapılandırma bekliyoruz diye bir bahane olamaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TIRPAN kullanıcısına yanıt
    tarh edilmesi durumu beyannameye dayanmaz, incelemeye veya takdir komisyonu kararlarına dayanır. yani benim borcum 5000 deyip beyan ettiğiniz vergi aslı 6736 sayılı yasa dolayısıyla 2500 e düşmez. ayrımı iyi yapmak lazım. bir diğer hususta ceza asli bir devlet alacağı değildir, hiç bir zaman da olamaz. hukuki açıdan yorumlamak gerekirse, gecikmeye düşmüş veya tarh edilmemiş devlet alacağının geç tarh edilmesinden veya geç ödenmesinden kaynaklı bir ödemedir, dolayısıyla bunun da kesinlikle alınması gerektiği gibi bir kanaat yanlıştır. çünkü devletlerin ceza üzerinden bir gelir yaratması herhangi bir hukuk sisteminde kabul edilebilir değildir.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.