Şimdi Ara

Veri Çağırmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. C# ADO.Net kullanarak bir muhasebe projesi üzerinde çalışıyorum. Junior programcıyım hatta baby diyebilirim.
    Çalıştığım yerde devexpress kullanıyorum. Bunun kontrolleri ve eventlerini bir kenara bırakırsak beni çileden çıkartan olay, bir formdan bir bilgiyi, başka bir formdan başka bir bilgiyi her an her yerde kullanmam gerekiyor. Bunun için tüm methodlarımı public tanımlamama rağmen form içindeki spesifik bölgelere başka formlardan erişemiyorum. Yani basit bir şekilde şöyle örnek vereyim. Form 1'de gridview1 var ve buradaki satırda yazılan bilgileri çift tıklayarak, başka bir formda göstermek istiyorum ancak diğer formda Form 1'deki gridview1 elemanlarını çağıramıyorum. Artık kodlar öyle bir hale geldi ki ben bakınca anlamaz oldum.

Yardımlarınızı, önerilerinizi bekliyorum.

• GridView'ini public yapabilirsin yapabiliyorsan, onu yapamıyorsan kullanmak istediğin elemanları için bir fonksiyon veya gridview'in kendisinin get fonksiyonunu yazabilirsin. Property yazabilirsin;
    public GridView MyGridView1 { get {return this.gridView1; } set { this.gridView1 = value; } }

Sonra diğer bir formdan şu şekilde kullanırsın;
    form1Objesi.MyGridView1
  • welrocken W kullanıcısına yanıt
    Hemen deneyeyim, teşekkür ederim.

Edit: GridView olarak herhangi bir public ataması yapmama izin vermiyor. Burada böyle bir şey yok diyor kısa ve kabaca :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marshall_fb -- 18 Mayıs 2015; 14:48:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.