Şimdi Ara

Veri geldiği zaman çalışan motor nasıl yaparım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar. İş yerinde bilgisayarlarımıza bağlı bir barkod makinası var. A5 büyüklüğünde şerit rulo barkod basıyor. Sorunum şu makine barkod basmaya gece başlıyor ve sabaha kadar basıyor. tabi sabah geldiğimizde odanın yarısı rulo barkodlarla dolmuş oluyor. Ben barkod makinası her barkod bastığında bunu da aynı anda diğer taraftan dolayan bir makine yapmak istiyorum. yani barkod makinasına veri geldiğinde aynı veri o makinayada gelecek rulo motorunu çalıştıracak ver veri geldiği sürece dolamaya devam edecek. böyle devreyi nasıl yapabilirim ??

• barkod makinası ne tür bir motor kullanıyor,motora kaç kablo giriyor bunu tespit etmeniz lazım öncelikle
  • Veri geldiğinide motoru çalıştırmak kolay ama diğer motor ile senkronizasyonunu ayarlamak epey zor olacaktır.
    Aradaki kağıdın esneme payı gerginliği vs.
    Asıl motordan yavaş dönerse bobini saramaz arada boşluklar olur, hızlı dönerse bobini kopartır.
  • 1 ad encoder ile rahatlıkla yapabilirsiniz elektronik bilgi düzeyiniz iyiyse ,

Encoder bar kod motorunun dönüş pulslarını sayacak bu bilgiyi karşı tarfadaki motora bire bir aktaracak dolayısı ile senkron çalışacak bar kod bandında setleşme veye bollaşma olmadan düzgün bir biçimde sarım yapacak.

ege
  • barkod makinasından çıkan kağıt belli bir seğim yaparak karşındaki toplama makarasına girecek. barkodtan kağıt çıktığında seğim artacak, bu bir ışığı kesecek, toplama rulosu çalısacak. kağıt toplanıp seğim düzelip, ışık sensörleri birbirini görünce toplama stop. döngü devam eder...
  • kukubara kullanıcısına yanıt
    Mesela veri geldikten 5 sn sonra diğer motor çalışmaya başlasa ve veri kesildikten 5 saniye sonra da diğer motor dursa. Motor hızlarını barkodu saracak olan motora bir potansiyometre gibi bir şey bağlayarak halledebilir diye düşünüyorum.

Ya bu konu benim için çok önemli bir şekilde çözmem gerek
  • egealtay kullanıcısına yanıt
    Bu konuyu düşünürken benim yazdıklarımı ölçü olarak almanız şart değil. Barkod makinasından çıkan barkod ları başka bir makaraya bir şekilde sardırmam gerekiyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Saydam

Bu konuyu düşünürken benim yazdıklarımı ölçü olarak almanız şart değil. Barkod makinasından çıkan barkod ları başka bir makaraya bir şekilde sardırmam gerekiyor :)

Saydam,

Yapmak istediğiniz sistem ancak encoder ile sağlıklı olur örnek vermek gerekirse , 2 ad folklor oynayan kişi var her ikisi de aynı hareketleri yapmak zorunda birsi yanlış yapar ise düzen bozulur ,

İşte sizin alet de senkron çalışmak zorunda bunun için de bar kod motoru ile karşısındaki makarayı çeviren step motor birlikte hareket etmesi gerekir .

Eğer bar kod sararken 1 mt de + - 1 cm hata olursa ne olur, hemen - den başlayayım bar kod kopar + olursa ne olacak 1mt + 1cm fazla olursa 100 mt de hesabını siz yapın

Pot ile olacak iş değil bunu açıkça belirteyim ,

• Lakin düşündümde senkron çalışması da sorunu çözmüyor.
    Örneğin bobini saran makaranın çevresi 5cm olsun, yani bu makarayı çeviren motor bir tur atınca 5cm kağıt saracak.
    Fakat her sarışta bobinin çapı artacak bir müddet sonra motor bir tur atınca 8 - 9 cm kağıt saracak, yani her turda kağıt kalınlığı hesabı var ki bu zor bir iş.

State arkadaşımızdan alıntı yapıyorum.
    quote:

barkod makinasından çıkan kağıt belli bir seğim yaparak karşındaki toplama makarasına girecek. barkodtan kağıt çıktığında seğim artacak, bu bir ışığı kesecek, toplama rulosu çalısacak. kağıt toplanıp seğim düzelip, ışık sensörleri birbirini görünce toplama stop. döngü devam eder...

En kolay banada bu şekilde olabilir geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kukubara

Lakin düşündümde senkron çalışması da sorunu çözmüyor.
    Örneğin bobini saran makaranın çevresi 5cm olsun, yani bu makarayı çeviren motor bir tur atınca 5cm kağıt saracak.
    Fakat her sarışta bobinin çapı artacak bir müddet sonra motor bir tur atınca 8 - 9 cm kağıt saracak, yani her turda kağıt kalınlığı hesabı var ki bu zor bir iş.

State arkadaşımızdan alıntı yapıyorum.
    quote:

barkod makinasından çıkan kağıt belli bir seğim yaparak karşındaki toplama makarasına girecek. barkodtan kağıt çıktığında seğim artacak, bu bir ışığı kesecek, toplama rulosu çalısacak. kağıt toplanıp seğim düzelip, ışık sensörleri birbirini görünce toplama stop. döngü devam eder...

En kolay banada bu şekilde olabilir geldi.

Peki bu yintem icin barkod makinasinin icini mi acmamiz gerek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aslinda iki motorun yanina ayni capta dişli takip ikisini bir zincir yada kayisla birbirine bağlayıp cozulebilir mi acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basit ve kullanışlı bir şekilde ancak şöyle olacak sanırım ,

Bar kod makinesi ile bağımlı ÇALIŞMAYACAK.

Bir adet motor ve buna bağlı makara olacak bir adet de bar kod tansiyon teli olacak bu tel bar kod etiketinin üzerinde olacak bar kodun tansiyonu belirli bir seviyeden aşağı düşer ise motor çalışacak tansiyon teli belirli bir seviyenin üstüne çıkarsa motor duracak.

En sağlıklısı böyle olur bağımsız çalışacak ,

Tansiyon telinin üstüne ve altına Limit swich konulacak bar kod alt swich değerse motor saracak Üst swich değerse motor duracak.

Ege
  • State arkadaşımızın dediği gibi bu da mantık olarak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.