arkadaşlar ben dvd den zipli bir dosyayı pc ye kopyalamaya çalışıyorum ama her seferinde bu hatayı veriyor veri hatası(döngüsel artıklık denetimi) ama her seferinde farklı çıkartmanın farklı yerlerinde hata veriyor benim için önemli bir dosyayardım ederseniz gerçekten çok sevincem... yardımlarınız için teşekkürler
SORUN: DVD, CD, HDD veya flash diskimden başka bir yere dosya kopyalama yaptığım zaman “Veri hatası döngüsel artıklık denetimi” gibi bir hata veriyor. Bu dosyaları nasıl kopyalayabilirim.?
ÇÖZÜM: Bu çok sık rastlanan okuma/yazma problemidir. İngilizce olarak (Cylic Redundancy Check) olarak bilinen bu hata verinin bir medya ortamından başka bir medya ortamına taşınması sırasında çıkar.Taşınan verinin doğru olarak taşıanbilmesi için veri parçalara bölünür ve her bir parçanın sonuna hata düzeltme kodları dediğimiz ekler yapıştırılır. Bu kodlar hem gönderen hem de alıcı tarafta çalıştırıldığında aynı sonucu vermelidir. Farklı bir sonuç çıkıyorsa veri hatalı olarak(veya eksik olarak) iletilmiş demektir. İşletim sistemi kurarken, oyun kurarken veya büyük boyutlu dosyaları kopyalarken sıklıkla bu sorunla karşılaşılır. Bunun iki anlamı olabilir: Bu bir CRC kodu hatası olduğuna göre ya gönderen tarafında ya da alıcı taraftaki veride bir sorun var demektir. Ya Dvd içindeki veri bozuktur ya da sabit diskinizin belli bir kısmına veri yazılamamaktadır (bad sector) Sabit diskinizde bad sector bulunma ihtimali düşük görünüyor ama eğer varsa format atmak çözüm olmayacaktır. Bad sector bulunan kısmın tespit edilip, fdisk işlemi ile o bölgenin kullanım dışı bırakılması gerekir. Bu işi yapan Salvation HDD Sector Repairer gibi yazılımlar faydalı olabilir(www.salvationdata.com) Eğer dvd bozuk ise CD/DVD içindeki dosyalardan kurtarılabilenleri okuyan Bad CD repair gibi yazılımları kullanabilirsiniz(www.solidlabs.com/download) (PC MAGAZİNE-Eylül 2006)
Bendeki sorunda ayni hatayi almam. Ama diskpatta hdd ye partition primary olusturuken aliyorum
Laptopuma ikinci hdd aldim biosta gorunuyor. Hatta bilgisayar/yonet te de gorunuyor. Ama bir turlu harddiski aktif edemedim. Windowsu ona kurayim dedim.ordada hata verdi.diskparttan partition oluşturayim dedim hata veriyor.bir yardim lutfen
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme