Diski seçip tarama yaptıktan sonra Recognized* alanları çıkar. İşte kırmızı olanlar genelde arızalıdır. Sen yeşil olanlara bakacaksın. Çift tıklayıp içine girebiliyorsun...
Recovery My Files'te iyidir lakin, R-Studio kadar başarılı olduğuna inanmıyorum. Tabi yinede dene...
Recovery My Files Programı yaklaşık 3 saat taradıktan sonra kendi kendine kapanıyor Başka program deneyeceğim....
@Blue_Life Program her defasında aynı dosyaları mı bulur yoksa daha sonra tekrar denediğimizde farklı dosyalarıda kurtardığı olmuşmudur? Şu ana kadar hala önemli doyalarıma ulaşamadım... :(
Arkadaşlar konunun en başından itibaren okudum ama sanırım benim olayım zor gibi gözüküyor.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden tşk.Dün vista yüklü laptop'da bişileri düzeltmek isterken mavi ekranla karşılaştım ve sonrasında vistayı recovery ile verileri kurtaramadan fabrika ayarlarına geri döndürdüm.Format atılmış gibi eski ilk aldığım hale döndü ve herşey silindi.Çok çok önemli foto ve dosyalarım olduğu için forumda arattırdım ve buradaki programlarla yapılabilir gibi geldi.Hala şansım var mı.Sadece Fotoları ve videolarımı alsam o bile yeterli benim için.Ne dersiniz.Acil yardım rica ederim.Harici Diskim var söyleyeceğiniz programları oradan çalıştırabilirim
@falconia
Windowsu farklı bir disk üzerinden açıp R-Studio tarzı programlar ile şansını denemelisin. Misal sistemi bir livecd üzerinen açıp R-Studio ile tarat. Şans konusuna gelirsek, evet şansın var ama bazı dosyaları kurtaramaya bilirsin...
Slm , farklı windows üzerinden nasıl açabilirim* BU programı C'de yani dosyaların formatlandığı part'da kursam sorun olur mu=?
@falconia
Elinin altında şuan farklı bir pc varmı? Eğer şuan ilgili laptobu kulalnıyorsan, silinen veriler geri kurtarılma olasılığı düşüyor... Üzerine yeni veriler yazılıyor olabilir... Elinin altında farklı bir pc varsa bir cd/dvd hazırlayıp sistemi onun ile başlatarak ilgili programları kullanabilirsin...
Cevabına göre seni yönlendiririm...
Blue_Life bu dosyalar o kadar önemli ki, anıların tamamı orada, düğün tatil ne varsa.O nedenle yardımın önemli. Laptop var, bir de Harici diskim var.Kurtarabilirsem verileri oraya aktaracağım.10 GB var yok toplam kurtarmak istediğim dosya..Söylediğin programı başka bir laptop'dan nete bağlanarak indireceğim.Saat 19 gibi.
@falconia 1 - İlgili bilgisayarı hiç çalıştırma. Yani windowsun çalıştığı her saniye senin kaybettiğin verilerin üzerine yeni veriler yazılıyor olabilir. 2 - R-Studionun ful versiyonunu başka bir pc den bul ve indir. 3 - Bir livecd üzerinden bu indirdiğin R-Studio programını açıp ilgili diski tarat ve bulabildiğin dosyaları kurtar.
Ilgili dosyayı indir ve indirdiğin dosyayı winrar,7zip gibi bir programla masaüstüne çıkart. Sonra BlueXPE_MakeISO dosyasına çalıştırırsan iso dosyası oluşacaktır. Onu CD ye çekip, ilgili laptobu bu cd ile başlatabilrisin... (Cdye çekmek için masaütüne çıkarttığın pakettiki IMG_BURN dosysına çift tıklatabilirsin)
Umarım kurtarabilirsin. Kolay gelsin...
Slm formatttan önce dvd rom arızalıydı sanırım vista kurulduktan sonra yine çalışmıyordu.Harici disk ile yapılabilir mi
Yukarıdaki linkteki dosyayı indir ve masaüstüne çıkart. Links klasöründe gerekli döküman mevcut. Yapabilirsen tekrar yazarsın...
selam usb harici diski bağladıktan sonra laptopı açıp f10 ile biosa girip oradan neyi değiştirmem gerekiyor?
ARKADAŞIM MİLETİ NE UĞRAŞTRIYORSUN MADEN BUCKUP VAR BU İŞİN İÇİNDE ACRONİS 2010 KULLAN NE UĞRAŞIYORSUN DAHA KOLAY....
@ABDULHAMİD
Ne alaka! Önce konunun ne ile ilgili olduğunu başlıktan oku ondan sonra yorum yaparsan yanlış anlaşılmamış olursun! Acronis 2010 nedir? Sen acronis firmasının kaç programı olduğunu biliyor musun?
Bu konu verikurtarma ile alakalıdır...
@falconia
Pm atıyorum...
Resim sorunu nedeniyle konu güncellenmiştir. (Sadece resimler düzenlendi!)
Başıma gelen bir talihsizlik sonucu 1tb Seagate harici harddiskimdeki verilerim kayboldu Seagate File Recovery programı ile 24 saattir taratıyorum, kalan süre 10 güne yakın. Acaba normalde de bu kadar sürer mi yoksa ben mi bişeyleri yanlış yaptım?
@Dilaver AYDIN
Tam olarak diskin başına ne geldi! Seni daha iyi yönlendirmemiz için ayrıntılı bilgi vermelisin... Seagate File Recovery programını deneyeli çok uzun zaman oldu. Bu yüzden ortalama süre hakkında bir fikrim yok. Bu tip programlardaki tarama işlemleri; diskin hızına ve diskteki bad kısımlar vb. gibi faktörlere göre çok uzun sürebilir.
Hızlı tarama seçenğiyle dosylarına ulaşmayı denedin mi? Seagate File Recovery sonuç alamaz ise güncel R-Studio sürümü ile verilerini kurtarmaya çalış... Umarım senin için önemli verileri kurtarabilirsin. Ben dizime devam edeyim :) Kolay gelsin...
arkadasın 1 tb hariciye format atacam derken benim dahili (arşiv diskimi sistem kurulu değil üzerine) hddye format attım bir güzel. şimdi bir sürü veri kurtarma programı var ancak genelde kurtardıkları bütün veriyi cümbür cemaat bi klasörün yada işte kendince bir düzende kurtarıyor, ama bana asıl lazım olan; benim dosyalama düzenimin aynısı olacak sekilde kurtarabilmek, çünkü bahsettiğim veri 500 gb, yani bunları en bastan düzene sokmak ölğm olur bana.
hangi program bu dediğimi net sekilde yapabiliyor acaba?
(diğer başlıkta da sordum kusura bakmayın, yıllardır biriken bütün foto prog müzik yani film hariç herşeyim bu diskte.. )
@cenkozgen
Ilgili diske, herangi bir şekilde dosya yazmayınız. Dosya yazarsanız içerikteki veriler zarar görecektir. Güncel R-Studio programıyla hızlı scan yaparak dosyalarınıza ulaşabileceğinizi düşünüyorum...
Kolay gelsin...
3 saat taradı, su an geri yükleme yapıyorum, umarım cogu seyi kurtarırım.