Şimdi Ara

Veri tabanını sürekli nasıl kontrol ederim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Veritabanına bir veri eklendiğinde işlem yapmam lazım veri eklendiğinde işlemin yapılması lazım. Veritabanını sık sık nasıl kontrol ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gökşen PASLI

http://www.bilisimlife.net/Yazi/148-SQL-Serverda-Trigger-Kullanimi.html

hocam konuyu açmadan öncede araştırmıştım trigger'ı fakat örneklerde bir tetikleme göredim. Veri tabanına veri eklendiğinde c# desktop tarafında kodun tetiklenmesi lazım. Yani istediğim şey şöyle. 2 pc var 1 ortak veritabanı

bir taraf veri eklediği an diğer pc'deki masaüstü uygulamasında belirlediğim kod blokları veya metodların harekete geçmesi lazım.

edit: sql tarafında programın clr olarak çağrılabileceğinden bahsedilmiş stackoverflow'da ama tamda anlayamadım. Randımanlı olmaz gibi bişeyde yazıyor sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steganography -- 18 Mayıs 2016; 0:22:02 >

• O zaman timer kullanığ sürekli kontrol yapacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökşen PASLI

O zaman timer kullanığ sürekli kontrol yapacaksın

Hocam timer ile veri tabanı yerine xml kontrol etmek daha mantıklı sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Direk veri tabanından kayıt eklendi mesajı, SQL Job tanımlarsa gelebilir.SQL Job'a trigger tanımlanırsa çalışıp sana mail atabilir.

Veri tabanı üzerinde değil de yazılımsal olarak yapmak istiyorsan

Öncelikle web servis yaz.WCF olursa daha iyi.Çift yönlü çalışır WCF.Normal xml servis de olabilir .asmx

Web servisin sana JSON olarak sonuç döndürsün.

Web servisi yazdıktan sonra Web sayfasında kontrol edeceksen AJAX ile sürekli servisi çağırırsın bir timerin içinde.Sayfa postback olmadan yani sayfayı refresh etmeden servisin döndürdüğü sonuç sayfana akacaktır.Sonuca göre de ekrana kayıt eklendi vs vs yazdırırsın.

Windows application yazarsan yine bir timerin içinde sürekli bu web servisin methodunu çağırırsın sonuca göre bir şeyler yazdırırsın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.