Arkadaşlar merhaba.. .net ile bir sayfa tasarlıyorum. fakat bu sayfada herşeyi veritabanından çekicem. buton isimlerinden label isimlerine kadar.. fakat bi yerde çekincem var. sayfanın page load kısmında bunların hepsini datareader ile veritabanından çekip yazdırsam sistemi çok yavaşlatır mı? ya da bu konuda bana başka bir yöntem önericek var mı? sadece sistem yavaşlıcak diye korkuyorum. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim..
yavaşlatmasına yavaşlatır da sayfayı tasarlarken sana sağladığı kolaylığın yanında bu yavaşlatma hiçe sayılabilir derecede küçük kalır yani öyle çok bir yavaşlatma yapacağını sanmıyorum ama tabi denemeden bilemeyiz
4-5 yıl önce bu tarz bir proje yapmıştım. Formlar için farklı bir class yaratıp, tüm formları orada yaratıyor sonradan da sayfaya yerleştiriyordum.
Doğru kodlanırsa büyük bir yavaşlama olmaz..
quote:
Orijinalden alıntı: Thook
4-5 yıl önce bu tarz bir proje yapmıştım. Formlar için farklı bir class yaratıp, tüm formları orada yaratıyor sonradan da sayfaya yerleştiriyordum.
Doğru kodlanırsa büyük bir yavaşlama olmaz..
teşekkürler cevaplarınız için... fakat bu dedigin olay tam olarak nasil biraz daha acarak anlatabilirsen sevinirim.
1. Asp Veri Tabanı İşlemleri (bağlantısı) Kayıt Ekle Kayıt Sil Kayıt Güncelleştirme Kayıt Listeleme Kayıt Arama 2. Aspnin Host üzerinde Çalıştırılması 3. İnclude File 4. response.write deyimi 5. response.write deyiminin html tagı içersinde kullanımı 6. response.redirect deyiminin kullanımı [Sayfa yönlendirme] 7. response.clear deyimi ile hafızadaki bilgiler silme 8. response.end deyimi ile kodun olduğu yere kadar kodların işlenişi 9. request.Querystring ile aynı sayfa ya da başka sayfalara değişken veya değişkenlerin taşınması 10. request.Querystring ve form kullanımı 11. request.form ile Form kullanımı 12. request.serververiables ile sunucu ve browser hakkında bilgi verme 13. get ve post methodu arasındaki farklar 14. TextBox kullanımı 15. Textarea kullanımı 16. Radyo butonların kullanımı