Arkadaşlar veritabanına kayıt yaptırıyorum fakat sorum şu aynı kayıdın mesela
İSİM = AHMET Veritabanına daha önce kayıt yapılmışsa tekrar kayıt eklemesini istemiyorum. bunu nasıl sağlayabiliriz yardımcı olursanız sevinirim.
<% Set kontrol = db.execute("SELECT COUNT(*) AS toplam FROM tablo WHERE isim='" & request.form("isim") & "'") if kontrol("toplam") = 0 then response.write "Ekle" else response.write "Eklemeye çalıştığınız isim veritabanında mevcut." end if %>
çok teşekkür ederim ama asp.net için olanını yazan olursa daha iyi olur asp.net'te takıldım çünkü
bu sorunu database tarafinda cozmen daha mantikli. kullandigin database farketmez isim adli kolonu unique yapacaksin (eger id gibi baska bir primary key kullandi isen) eger hic primary key olan bir kolon yoksa database tablonda isim kolonunu primary key yap.
evet onu halletim gerçekten mantıklı bir çözüm oldu çok saol , yanlız sayfada uyarıyı nasıl verdirtecem eklemiyor ok şuanda.ama nasıl uyarı verdirtçeğimin mantığı nedir.
unique constraint koyması sadece data'da kontrol sağlar geriye hata gönderir, .net kısmında da bu hatayı kullanmak ve kullancıyı uyarmak istiyor arkadaş
en basiti
try { kaydı eklemeyi dene { catch() //burada ya tam exception'ı yakala ya da tüm expceptionlar buaray düşsün { db hata dödürdüğünde buaraya düşecek burada uyarı ver } finally { dbd bağlantısını kapatabilirsin burada eğer kapatmak için bir fonksiyon çağrılıyorsa finally klozunu tamamen iptal et }
çok teşekkür ederim arkadaşlar sorun çözüldü
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme