Arkadaşlar malum ehliyet ve kimlik birleştirilip tek kartta toplanıyor. Bu noktada kritik bir sorum var. Henüz birleştirme yapmadım. Ağır vasıta ehliyetimi kimlikle birleştirirsem kimlik kartındaki çip takografta geçerli midir? Genelde şehiriçi noter takograf muafiyetli kamyon kullandığım için çipli ehliyet bu zamana kadar lazım olmamıştı ama ilerde lazım olur diye çipli ehliyeti de düşünüyordum. Bu durumda ehliyeti çipli kimlikle birleştirirsek yine de ayrıca takograf için başvuracak mıyız? Eğer çipli kimlik takoda geçiyorsa süper tadından yenmez. Not: Kimliğim ve ehliyetim yeni tip olup, mevcut ehliyetimde takograf çipi yoktur. SRC-4 ve yeni tip edevlet onaylı psikoteknik mevcut. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CihangirCanavarı -- 25 Şubat 2021; 9:20:14 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ehliyet ve kimlik birleştirme hakkında soru
-
-
Kendi sorumu kendim cevaplıyayım. Önce nüfus işlerini aradım bilmiyoruz dediler. Digital takograf ve ehliyet işlerinden sorumlu olan istanbul sanayi odasını aradım.
Yeni kimliklerdeki çip maalesef digital takograflarda geçmiyormuş.
Sanayi odasına başvurup takografa takmak için ayrı bir çipli kart alınıyor. 130TL
Bu yeni kimlikteki çip ne skme yarıyor acaba? Son teknoloji ürün var ama hiç bir işe yaramıyor. Güya herşeyimiz bu çipte olacaktı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Birde ben ekleme yapayım. Henüz çipleri okuyacak cihazlar tüm trafik polislerinde yok. Hatta büyük bir çoğunluğunda yok. Ne zaman olur onunda bir tarihi yok.
Yani TC Kimliğe bilgileri kopyalatanlar dikkat, ehliyet bulundurmamaktan ceza yiyebilirsiniz. Sistem oturana kadar ikisini de taşımakta fayda var.
-
2011'de aldım ehliyeti hala aynı kart duruyor bende. Millette 80-90 senelerinden kalma a5 kağıt boyutunda ehliyet var hala. Benim ehliyette ufak bi çatlak var ne zamanki kırılır yada çevirmede bu kart artık geçersiz diyip ceza yazarlarsa o zaman değiştiririm.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Mehmet Serdar K.Birde ben ekleme yapayım. Henüz çipleri okuyacak cihazlar tüm trafik polislerinde yok. Hatta büyük bir çoğunluğunda yok. Ne zaman olur onunda bir tarihi yok.
Yani TC Kimliğe bilgileri kopyalatanlar dikkat, ehliyet bulundurmamaktan ceza yiyebilirsiniz. Sistem oturana kadar ikisini de taşımakta fayda var.
Yok canım o kadar da değil, ben ehliyetimi yasal bir şekilde kimliğe entegre ettirmişsem polis nasıl ceza yazacak. Cihazı yoksa da bu onun sorunu. Ayrıca okuma cihazı olma sa da elindeki tablete kimlik numarası girse yine çıkar bütün bilgiler. Ceza yazmaya kalkması falan fazla fantezi olur.
Bende bugün a2 ehliyeti almaya gidiyorum müdürlüğe yeni kimligise çıkartırlar mi yoksa ayri randavumu almak gerekir -
quote:
Orijinalden alıntı: senged2011'de aldım ehliyeti hala aynı kart duruyor bende. Millette 80-90 senelerinden kalma a5 kağıt boyutunda ehliyet var hala. Benim ehliyette ufak bi çatlak var ne zamanki kırılır yada çevirmede bu kart artık geçersiz diyip ceza yazarlarsa o zaman değiştiririm.
Benim ehliyetim 2003 cüzdanda göt cebinde ezilmekten kayseri pastırması gibi olmuştu. Hatta bütünlüğünü yitirip üçte ikisi kaybolmuştu. Ne fotoğraf kalmıştı ne de yazılar sadece ehliyet numarası okunuyordu. Polis çevirdiğinde utanıyordum göstermeye allahtan SRC vardı onu veriyodum abi sen burdan bak diye :)))))
Sonra yeni ehliyetler çıktı bu yüzden yeni tip ehliyete ilk geçenlerdenim.
quote:
Orijinalden alıntı: Custom Computer
Bende bugün a2 ehliyeti almaya gidiyorum müdürlüğe yeni kimligise çıkartırlar mi yoksa ayri randavumu almak gerekirKardeşim ben geldim şimdi nüfus müdürlüğünde ehliyeti kimliğe tanımlattırdım. Önce ehliyeti alman gerekiyor. Eğer kimliğin eski tipse önce onu da yeniletiyorsun. Sonra ayrı bir randevuyla ehliyeti kimlige entegre ettiriyorsun. Ehliyetin ve kimliğin yine sende kalıyor. Ehliyetini atma yurtdışında geçerli dedi memur. Bir de yaza kadar yine de yanında taşı dedi bilgin olsun..
ne kimliği, ne de ehliyetimi yeniletmeyi düşünmüyorum. mecbur kalmadıkça son anına kadar da yeniletmeyeceğim. niye dertsiz başınıza dert açıyorsunuz ki? yarın iktidar değiştiğinde bu kimlik yenileme işlemleri de değişir.
-
İktidarla devlet ayrı kavramlar birader. İktidar değişince başka bir uyruğa geçmiyoruz. Bu nasıl bir komplo teorisi hayal gücüne hayran kaldķm vallahi.
Hayır, sürücü kartı her halükarda gerekiyor. Saçma ama öyle.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Kendi sorumu kendim cevaplıyayım. Önce nüfus işlerini aradım bilmiyoruz dediler. Digital takograf ve ehliyet işlerinden sorumlu olan istanbul sanayi odasını aradım.
Yeni kimliklerdeki çip maalesef digital takograflarda geçmiyormuş. Sanayi odasına başvurup takografa takmak için ayrı bir çipli kart alınıyor. 130TL Bu yeni kimlikteki çip ne skme yarıyor acaba? Son teknoloji ürün var ama hiç bir işe yaramıyor. Güya herşeyimiz bu çipte olacaktı. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X