Şimdi Ara

Versalite Dvdler Hakkında (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: rudy

quote:

Orjinalden alıntı: ugurmurat360x

quote:

arkadaşlar birde ben 1 ay boyunca versalite dvd kullandım xbôx'a zarar vermiş olabilir mi bunlar ?
    Okuyucuya verdiyi zararı şu an anlaman için erken.Ama kalitesiz medyanın lazerin ömrünü kısaltacağı kesin.Bunu ancak ilerki bir zamanda artık elindeki versatil marka medyaları okumadığı zaman anlarsın.Verbatim marka takınca bir bakarsınki okumuş.Demek istediyim bu şekil devam edersen kısa bir süre sonra lazer çaptan düşecek ve medya seçmeye başlayacak.Şu an sen versatil medya kullanarak lazeri oldukça hızlı bir şekilde yıpratarak sonunu hazırlıyorsun.Tabiki verbatim kullanıncada lazer yıpranacak ama bu yıpranma versatilin yıprattığının yanında hiç kalır.yeni bir lazer en dandik medyayı bile ilk etapta okuyabilir ama zamanla bu okuma kalitesi düşer.kötüden iyiye doğru bir sıralama yapalım.en kötü medya elimdeki A medyası ve ondan daha iyisi elimdeki B medyasının olduğunu varsayalım ve bu şekilde C ve D diye gidelim.Elindeki A marka medyayı xbox360 bir gün okuyamaz artık.Ama bir bakarsınki A markayı okuyamıyor fakat B marka medyayı okuyor ve sen artık B marka medya ile devam ederken bir gün gelir B markayıda okuyamaz fakat bir bakarsın C yi okuyor.Sanırım anlatmak istediyimi anladın.Verbatime gelince eyer bir xbox360 lazeri artık verbatimide okumuyorsa onu deyişmenin zamanı gelmiştir.Bu yüzden bu işe en iyisi olan verbatim ile başlaman en iyi sonucu doğuracaktır.

sağol olayı çok güzel anlatmışın , yeterince aydınlatıcı olmuş . yalnız aklıma takılan bir soru var , xbox bu medyaları okumamaya başlama süresi ne kadar uzunlukta . birde bu bu xbox360 lazeri kolay değiştirilebilen aletmedir ve maaliyeti ne kadardır ?
    ..İlk soruna hemen cevap vereyim.DMS medya ile yola çıktığım xbox360 4 ay kadar dayanabildi.Daha sonra dms leri okumamaya başladı ve ben memorexlere yöneldim.fakat DMS nin bıraktığı yerden memorex ile devam eden xbox360 memorexlerede 2 ay kadar dayanabildi.Daha sonra PHİLİPS marka olanları sorunsuz okuyordu ve ben bu medyayı tercih ettim PHİLİPS te uzun süre sorun yaşamadım ama bir dönem artık philips medya bulamadım bizim memlekette.Daha sonra bir arkadaşım verbatime yazılı oyunları alıyordu hazır bir şekilde bizde bu arkadaşla ortak olup beraber almaya başladık.Ama elimde olan PHİLİPSLERİ sattığım için karşılaştırma imkanım olmadı malesef.Malesef kalitesiz medya xbox360 ın lazerini çok çabuk yıpratıyor.bunu pc dvd romu gibi düşünmeyin.gerçi duallayer medyalarda pc dvdromları ile döngüsel artıklık sorunu gibi, veya durduk yerde donmalar gibi içindeki sadece 100 mb lik bir dosyayı bile kopyalarken işlemin bitiş saatini 40 dakika gibi gösterebilen sorunlar yaşanıyor.Anlayacağın duallayer dvd leri okumak 4.7 gb lik dvd leri okumaya benzemiyor.doğal olarak lazeri çok fazla zorluyor.diyer sorularını ise bildiyim kadarı ile cevaplamaya çalışayım.xbox360 lazer fiyatları yurtdışında 29 dolardı yanılmıyorsam.takımına gelince xbox360ı açabilen beceriye sahip olan birisi bu okuyucuyuda en kötü bir bilenden yardım alarak deyiştirebilir.Üzerinde sadece uzun yuvarlak bir metal parça mevcut ve bu parça lazeri sabitliyor.Bu parçayı bir kızak gibi düşün lazer bu kızak sayesinde ileri ve geri hareket ediyor.bu kızağı dvdroma sabitleyen tek parça ise küçücük bir vida.Yapman gereken bu vidayı sökmek ama daha önce dvdromun üst kapağınıda çıkarıp lazere geçen kısımdaki daktilo şeridi gibi olan bir kablo mevcut.Bu kabloyu lazere bağlanan kısımdan dikkatlice çekerek sökmen gerekiyor.Unutmadan yeni ojuyucuyu takarken atlamaman gereken önemli bir noktada yeni lazerin üzerindeki 3 adet bacağı birleştiren top şeklindeki lehim parçası.bu lehimi dikkatlice sökmen gerekiyor.Lazeri dikkatlice incelersen bahsettiğim bu lehim olayını kesinlikle görürsün.Anlatması güç oldu kusura bakma bu kadar anlatabildim.İyi forumlar dilerim arkadaşım.

• quote:

Orjinalden alıntı: Ráistlin

Ya arkadaşlar hiç tınlamayacağınız bir sorunu konuşuyorsunuz burada. Rudy arkadaşım o Xbox DVD Rom u 2-3 ayda bozulacak birşey mi neden endişeleniyorsun. 5 yıl boyunca çipli PS2 kullandım artık ne marka elime gelirde alıyordum. 5 yıl tık demedi. Ki köpek gibi oynatırdım cihazı günde 4-5 saatten aşağı PES oynamazdım. Sadece PES i örnek veriyorum arada diğer oyunlarıda katarsam zaten uçar.

DVD Rom un bozulmasına etki eden en son etkendir medyalar. Takmayın bunları okuyorsa dağıt ortalığı oyna işte. DVD Rom lar okumak için yapılmıştır PC deki DVD Romundada kaliteli marka mı arıyorsun? Eminim ki hayır çünkü doğalı bu. O kadar para verdin herhalde okuyacak tüm markaları köpekler gibi. Dediğim gibi endişelenme bu kadar, Verbatim kullansan 5 sene gidecek Rom, Versatile kullanırsan en aşağı 4 sene gider.

ya abicim haklısın ama şu versalite dvdler yüzünden bir türlü rahat oyun oynıyamadım , nerdeyse xboxdan soğıycam . versalite dvdleri takınca xbox bildiğin can çekişiyor , buda yeni bir xbox'cu olarak beni tedirgin ediyor .

tüm arkadaşlar ve ugurmurat360x uzun postların için , hepiniz sağolun ilgilendiğiniz için tekrar .

• bir kaç oyunum versatile de ama okuma sorunu hiç yaşamadım fakat gerçektende kaliteli değil bu medya bu marka dvd yi kullanınca makina herzaman kinden daha çok ses yapıyor sanki zorlanıyor okumakta
  • quote:

quote:

Ya arkadaşlar hiç tınlamayacağınız bir sorunu konuşuyorsunuz burada. Rudy arkadaşım o Xbox DVD Rom u 2-3 ayda bozulacak birşey mi neden endişeleniyorsun. 5 yıl boyunca çipli PS2 kullandım artık ne marka elime gelirde alıyordum. 5 yıl tık demedi. Ki köpek gibi oynatırdım cihazı günde 4-5 saatten aşağı PES oynamazdım. Sadece PES i örnek veriyorum arada diğer oyunlarıda katarsam zaten uçar.

DVD Rom un bozulmasına etki eden en son etkendir medyalar. Takmayın bunları okuyorsa dağıt ortalığı oyna işte. DVD Rom lar okumak için yapılmıştır PC deki DVD Romundada kaliteli marka mı arıyorsun? Eminim ki hayır çünkü doğalı bu. O kadar para verdin herhalde okuyacak tüm markaları köpekler gibi. Dediğim gibi endişelenme bu kadar, Verbatim kullansan 5 sene gidecek Rom, Versatile kullanırsan en aşağı 4 sene gider.

ya abicim haklısın ama şu versalite dvdler yüzünden bir türlü rahat oyun oynıyamadım , nerdeyse xboxdan soğıycam . versalite dvdleri takınca xbox bildiğin can çekişiyor , buda yeni bir xbox'cu olarak beni tedirgin ediyor .

tüm arkadaşlar ve ugurmurat360x uzun postların için , hepiniz sağolun ilgilendiğiniz için tekrar .

Tabii ki dvd markası ve kalitesine göre okuyup okumaması değişir. Zaten DVD lerin kalitesi burada belli oluyor Rom'a zarar verme safhası daha geri planda. Önemli olan soru "okuyacak mı okumayacak mı" ya da "stabil mi çalışacak yoksa illaha bir sorun çıkaracak mı"

Bu soruların cevabı ise tabii ki kaliteli bir DVD kullanmak. DVD nin kalitesi, Rom'a zarar vermesinden önce Rom'un okuyup okumamasını belirliyor. Xbox u aldıktan 2-3 yıl sonrasına kadar (eğer DVD Rom da özel bir hata (bilirsiniz ki elektronik cihazlarda her zaman sorunlu olması ve arıza çıkması riski olur) yoksa) DVD lerde okuma problemi yapıyorsa bunun %99 u DVD nin markasından kaynaklı, istisna olmazsa eğer zaten DVD Rom da bir sorun olmayacaktır.

Tabii bunun yanı sıra Verbatim en kalitelisi ve -çok önemli bir unsur olmasa da- Rom un ömrünü en az etkileyen DVD markasıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 6 Eylül 2007; 4:56:18 >

• quote:

quote:

quote:

Tabii ki dvd markası ve kalitesine göre okuyup okumaması değişir. Zaten DVD lerin kalitesi burada belli oluyor Rom'a zarar verme safhası daha geri planda. Önemli olan soru "okuyacak mı okumayacak mı" ya da "stabil mi çalışacak yoksa illaha bir sorun çıkaracak mı"

Bu soruların cevabı ise tabii ki kaliteli bir DVD kullanmak. DVD nin kalitesi, Rom'a zarar vermesinden önce Rom'un okuyup okumamasını belirliyor. Xbox u aldıktan 2-3 yıl sonrasına kadar (eğer DVD Rom da özel bir hata (bilirsiniz ki elektronik cihazlarda her zaman sorunlu olması ve arıza çıkması riski olur) yoksa) DVD lerde okuma problemi yapıyorsa bunun %99 u DVD nin markasından kaynaklı, istisna olmazsa eğer zaten DVD Rom da bir sorun olmayacaktır.

Tabii bunun yanı sıra Verbatim en kalitelisi ve -çok önemli bir unsur olmasa da- Rom un ömrünü en az etkileyen DVD markasıdır.
    Peki bana soracağım şu sorunun cevabını net olarak verebilirmisin.Sıfır alınan bir xbox360 DMS,VERSATİL veya MEMOREX dvd medyaları sorunsuz oynatabiliyorda.Belli bir zaman sonra bu markalara sıfırdan yazdığım oyunlar dahi neden çalışmıyabiliyor.Dikkat et kardeş makinayı sıfır aldığımda yazdığım bu marka dvd ler demiyorum.Eyerki lazer deyilse bu durumda yıpranan bu marka medyalara yazdığım yeni oyunlar neden çalışmayabiliyor veya çalışanlarda neden sorunlu çalışıyor.Senin dediyinden yola çıkacak olursak benim yeniyken DMS medyaları sorunsuz okuyan xbox360 ımın haylada DMS medyaları sorunsuz okuması gerekirdi.Ne olduda şimdi okuyamıyor veya ne oluyorda VERBATİMLERİ okuyabiliyor.Senin dediyin olay şu,eyerki bir dvdrom x bir marka dvd medyayı ilk başta sorunsuz okuyabiliyorsa ömrünün sonuna kadar bu medyayı okuyabilmelidir.Ama burada olay farklı ilk önce okuduğuna sonradan kışt diyor.Bu durumda doğal olarak bende senden bu sorunun cevabını bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurmurat360x -- 7 Eylül 2007; 5:06:26 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

Peki bana soracağım şu sorunun cevabını net olarak verebilirmisin.Sıfır alınan bir xbox360 DMS,VERSATİL veya MEMOREX dvd medyaları sorunsuz oynatabiliyorda.Belli bir zaman sonra bu markalara sıfırdan yazdığım oyunlar dahi neden çalışmıyabiliyor.Dikkat et kardeş makinayı sıfır aldığımda yazdığım bu marka dvd ler demiyorum.Eyerki lazer deyilse bu durumda yıpranan bu marka medyalara yazdığım yeni oyunlar neden çalışmayabiliyor veya çalışanlarda neden sorunlu çalışıyor.Senin dediyinden yola çıkacak olursak benim yeniyken DMS medyaları sorunsuz okuyan xbox360 ımın haylada DMS medyaları sorunsuz okuması gerekirdi.Ne olduda şimdi okuyamıyor veya ne oluyorda VERBATİMLERİ okuyabiliyor.Senin dediyin olay şu,eyerki bir dvdrom x bir marka dvd medyayı ilk başta sorunsuz okuyabiliyorsa ömrünün sonuna kadar bu medyayı okuyabilmelidir.Ama burada olay farklı ilk önce okuduğuna sonradan kışt diyor.Bu durumda doğal olarak bende senden bu sorunun cevabını bekliyorum.

Bir sürü etken var :)

İmajın yeniliği, update ler, değişik metodlarda alınması. SS Patchin olup olmaması yeni veya eski olması. Xbox 360 a gelen update ler. DVD yazıcında bir sorun olması. Bilgisayarında bir sorun olması. Yazdığın programda bir sorun olması. Yazdığın DVD nin yan sanayi üretim olması, taklit olması. DVD yazarken arkada yaptığın işlemler bile okuyup okumamasını etkiliyor.

Oyunu okumadığında hemen DVD Rom un üzerine atamazsın bunu. Dediğim gibi ben PS2 de 150-200 ü geçkin oyun denedim 5 yıl boyunca. Tık demedi. En sonunda sattım hala çalışır vaziyette. Şimdi ne durumdadır bilemem. PS2 nin DVD Rom'u bile DVD seçmezken bu Rom seçiyorsa ben MS de ararım sorunu arkadaş. Kaldı ki önceden okuyup şimdi okumuyor diyen bir seni duydum şimdiye kadar. Bu da DVD nde sorun olduğu anlamına gelir. (Elektronik cihazlarda sorun çıkması doğaldır dediğim gibi. Bu sorundan dolayı DVD seçmesinden de doğal birşey yok) 7 aylık Xbox 360 ım hala ilk aldığım oyunları takınca paşalar gibi çalıştırıyor. Keza çevremdeki arkadaşlarımda da öyle. Çyle verbatim falan da değil topicde konusu geçen Versatile marka DVD ler. Böyle şeyler doğaldır, DVD Rom'un ne şekilde olursa olsun en az 3-4 yıl götürmesi gerekir. Ama verbatim ama versatile ne olursa olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 7 Eylül 2007; 5:17:10 >

• Raistin kardeş bu durumları yaşayan tek kişi ben deyilimki.Kullandığım pc aynı,medya ve üreticisi bile aynı.Xbox360 aynı sadece deyişen update.Bunun dışında yazarken kullandığım program bile aynı versionuna kadar.Ayrıca xbox360 a oyun yazarken internete bile girmiyorum.İlk önce okuduğu medyayı sıfır çizikli olmasına rağmen neden okumaz?dvdrom bozuksa verbatimi neden okuyor?yukardaki versatil marka dvd medyadan şikayetçi olan kişilere soracak olursak inanıyorumki hepsi versatil marka medyanın makinelerinde ilk etapta sorunsuz çalıştığını söyleyeceklerdir.Bu sorunun ilk başta olmadığını sonradan başlarına geldiyini söyleyeceklerdir.Bana göre bunun tek sebebi kötü medyanın okuyucuyu yıprattığı konusudur.Zaten diyer türlü olsaydı bırak DMS yi en ucuzu hangisiyse onu alırdım.Ama malesef işin aslı bu şekil deyil.
  • quote:

Raistin kardeş bu durumları yaşayan tek kişi ben deyilimki.Kullandığım pc aynı,medya ve üreticisi bile aynı.Xbox360 aynı sadece deyişen update.Bunun dışında yazarken kullandığım program bile aynı versionuna kadar.Ayrıca xbox360 a oyun yazarken internete bile girmiyorum.İlk önce okuduğu medyayı sıfır çizikli olmasına rağmen neden okumaz?dvdrom bozuksa verbatimi neden okuyor?yukardaki versatil marka dvd medyadan şikayetçi olan kişilere soracak olursak inanıyorumki hepsi versatil marka medyanın makinelerinde ilk etapta sorunsuz çalıştığını söyleyeceklerdir.Bu sorunun ilk başta olmadığını sonradan başlarına geldiyini söyleyeceklerdir.Bana göre bunun tek sebebi kötü medyanın okuyucuyu yıprattığı konusudur.Zaten diyer türlü olsaydı bırak DMS yi en ucuzu hangisiyse onu alırdım.Ama malesef işin aslı bu şekil deyil.

O değişen update bile etkiler onu diyorum ben de. PS2 de hiç update olayları yoktu başından sonuna kadar da sorunsuz kullandım. Yani bu tezi çürütecek bir kanıttır bu da.

DVD Rom bozuksa tabii ki seçer DVD yi kaliteli olup olmayana göre. Benim DVD Rom um da da vardı bu. Sonra attık değiştirdik. Bunlar doğal olmayan şeyler değil.

Çoğunlukla, kullanılan medyalar yüzünden DVD Rom un ömrünün uçuk şekilde 2-3 ayda bozulması söz konusu değil ben tecrübelerime göre söylüyorum bunu. Kaliteli medya kullansan 4 yıl gidecek Rom kalitesiz medya kullanırsan taş çatlasa en az 3.5 yıl gider. Benim deneyimlerime göre ben böyle düşünüyorum ki kanıtları da yok değil. Ama yine söylüyorum ki tabii ki istisnalar olacak çünkü elektronik alet bunlar.

Neyse iyi geceler/sabahlar, sabah oldu yatayım artık :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.