Şimdi Ara

Vestel 50' 127 Ekran Plazma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu konuyu açmadan önce bu forumda çok inceleme yaptım, yazılanları okudum, bu televizyon hakkında yorum yapılmadığına emin olduktan sonra bu konuyu açmaya karar verdim...

Ben teknolojiden bihaber 36 yaşında bir vatandaşım...Bunu ilk başta belirtmemde fayda var... Çünkü sizin konular içerisndeki teknolojik terimlerinizden inanın hiç bir şey anlamıyorum, buda benim ayıbım..her neyse...

Başlığımdan da anlaşılacağı gibi "Vestel 127 ekran plazma" hakkında bir kaç sorum olacak sizlere...

TV özellikleri ;
    http://www.vestel.com.tr/Cultures/tr-TR/Urunler/trSimple.htm?CS_ProductID=20223192&CS_Category=_PLAZMA_MONITOR&CS_Catalog=_TELEVIZYONLAR

Şimdi ben kendim ve çocuğum playstation hastasıyız ; VE ben kendim ayrıyetten futbol hastasıyım..Bu televizyonu kullanma amacım Digitürk'Te maç izlemek ve oğlumla PS3 oynamak...

Kısa ve net olarak sizlere bir kaç şey sormak istiyorum;

1)Genel olarak fazla detaya inmeden basit terimlerle bu televizyon iş görürmü (bu fiyata başka tv alabilirsin demeyin öyle bir seçeneğim yok maalesef )
    2) Bu televizyondan PS3 ve Digiturk için güzel sonuç alırmıyım?
    3)Ekran boyutu 127 olduğu için görüntü kalitesinde bozukluklar olurmu?
    4)Orjinal kutu içerisinde çıkan kablolar haricinde başka kablolar alsam tv performansını artırırmı?
    5) Eğer performans artırıcı kablolar varsa;
    Digitürk için hangi kabloyu, PS 3 için hangi kabloyu önerirsiniz...
    6)Kıssadan hisse ;

Bu televizyonla, digiturk ve ps3 için maksimum performansı almam için neler yapmam lazım ?

Arkadaşlar ilk baştada dediğim gibi teknoloji cahili bir adamım...Lütfen cevaplarınız basit verirseniz çok memnun olurum..Tek yardımcı olacak sizlersiniz sizin bilginize güveniyorum umarım yardımcı olursunuz...

Şimdiden teşekkürler...

• Konu ve cihaz hakkında bilgisi olan arkadaşlar lütfen bir kaç kelam cevaplarınız bekliyorum...

Benim için gerçekten çok önemli...
  • Sadece yukarıda belirtilen Tv'yi alayım mı almayayım mı şeklinde sorduğunuz için, bu doğrultuda cevaplar vereceğim.

Herşeyden önce, bu Plazma tv'nin sadece DVI girişi var.
    Bildiğiniz gibi PS3'ün HDMI çıkışı var. Fakat HDMI-DVI dönüşümü basit bir kablo ile yapılabiliyor, çünkü kodlama şemaları aynı.

Sizin en çok dikkat etmeniz gereken, HDMI-DVI kablo ile PS3'ü bu Plazma Tv'ye bağladığınızda 720P görüntü alıp alamamanız
    Bunu nasıl bilebilirsiniz ? Ya kullanan biri buradan cevap verecek, ya da elinize PS3 ile HDMI-DVI kablo alıp Vestel Bayi'nde deneme yapacaksınız.

Diyelim ki PS3 ile HDMI-DVI kablosu kullanarak, 720p görüntü alabildiniz. Şimdi sorularınıza cevap veriyorum.

1) Evet görür. 1366x768 panel çözünürlüğü ile 720p - HD görüntüleri gayet güzel şekilde izlersiniz.
    Ayrıca futbol maçı gibi akan görüntülerde Lcd Tv'lerde olduğu bulanıklaşma sorunu olmaz.

2) Burada "güzel" kelimesini iyi yorumlamak gerekir. Fakat yine sizin durumunuze uygun yorum yaparsam, Digiturk ile güzel sonuç alabilirsiniz derim.
    PS3 ile ilgili olarak, bu konsol 2 farklı HD çözünürlüğü destekliyor. 1080p (1920x1080) veya 720p (1280x720).
    Bu Plazma Tv ile 720P görüntü alabilirsiniz. Burada sizin yorumunuz önemli. Eğer mutlaka 1080p almak istiyorum derseniz, konu çok farklı yere kayar.
    Ama bana 720p yeter, zaten Türkiye ve Avrupa'da kabul edilen HD tv yayın standardı da 720p derseniz sorun yok.

3) Eğer Lcd Tv'den bahsediyor olsaydık, 42" üzeri lcd Tv önermezdim.
    Söz konusu panel çözünürlüğü 1366x768 olan Plazma Tv olunca, bu konuda endişe etmenizi gerektiren bir durum yok diyebilirim.

4-5) Kabloya bence pek kafayı takmayın, orası işin en kolay kısmı. Hele bir Plazma Tv'nizi evinizin kapısından sokun, gerisini kısa sürede hallederiz.

6) PS3 ile maksimum performans derseniz, 1920x1080p Full HD olarak 42" veya üzeri Lcd Tv almanız gerekir. Fakat o zamanda Digiturk ile alacağınız görüntü kalitesi düşecek.
    Dolayısıyla dengeli performans, verim değerlendirmesi ile bu sorunuza da onay verebilirim kendimce.

• PM'den gelen soruyu burada cevaplıyorum.

Orjinalden alıntı: mrc71
    Orjinalden alıntı: signore
    Herşeyden önce, bu Plazma tv'nin sadece DVI girişi var.
    Bildiğiniz gibi PS3'ün HDMI çıkışı var. Fakat HDMI-DVI dönüşümü basit bir kablo ile yapılabiliyor, çünkü kodlama şemaları aynı.
    Senin bahsettiğin kablonun internetten bir linkini verebilirmisin..Yada tam olarak adı nedir bu kablonun?Nerde sattılır?Teknosalarda falan varmıdır?
    HDMI-DVI kablo aşağıdaki linkteki gibidir :
    http://www.shopping.com.tr/Saga.aspx?aID=8&pID=115289

Zaten Teknosa'da, Gold Pc'de, Carrefour'da hatta Kadıköy'de Yazıcıoğlu'nda bu kabloyu kolaylıkla bulabilirsiniz; HDMI-DVI kablo demeniz yeterli.
    Fakat bir kere açıldı mı iade etme şansınız olmayacağı için ve genelde 30-50 YTL arasında oldukları için, bir yerden ödünç almanızı öneririm.

Sizin en çok dikkat etmeniz gereken, HDMI-DVI kablo ile PS3'ü bu Plazma Tv'ye bağladığınızda 720P görüntü alıp alamamanız.Bunu nasıl bilebilirsiniz ? Ya kullanan biri buradan cevap verecek, ya da elinize PS3 ile HDMI-DVI kablo alıp Vestel bayi'nde deneme yapacaksınız.
    HDMI-DVI kablo ile PS3'ü bu Plazma Tv'ye bağladığımda, 720P görüntü alıp almayacağımı nerden anlayacağım
    Yani TV üzerinde 720p görüntü alıyorsunuz diye yazacak mı, yoksa 720p 'yi ben gözümlemi ayırt etmek zorunda kalacağım...

Ben PS3 kullanmadım, ancak bildiğim kadarıyla menülerden "manuel" olarak 720p çözünürlük seçilebiliyor.
    Bu çözünürlüğü seçtiğiniz zaman, bence en başta görüntü alıp alamamanız sonucu belli edecektir zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 8 Nisan 2007; 22:14:46 >

• signore bey yanlış hatırlamıyorsam hdmı çıkşı var.çünkü arkadaşın plazmasını iyice kontrol etmiştim ve 6600 dvd yi hdmi kablosuyla bağlatı yapmıştık.görünüt mükemmel olmuştu.yani ilk hdmi görüntüyü ozaman görmüştüm onun için çok iyi hatırlıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eribo -- 9 Nisan 2007; 15:47:42 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: eribo
    signore bey yanlış hatırlamıyorsam hdmı çıkşı var.çünkü arkadaşın plazmasını iyice kontrol etmiştim ve 6600 dvd yi hdmi kablosuyla bağlatı yapmıştık.görünüt mükemmel olmuştu.yani ilk hdmi görüntüyü ozaman görmüştüm onun için çok iyi hatırlıyorum

İnşallah sizin söylediğiniz gibidir ve PS3 ile uyum konusunda soru işareti kalmaz.

Bununla beraber, ilk mesajda verilen Vestel.com.tr linkine baktığım zaman (tıklayın),
    HDMI için "-" işareti koymuşlar, DVI için "evet" yazmışlar (Zaten bildiğim kadarıyla ya HDMI oluyor, ya DVI)

Belki sizin gördüğünüz daha sonra çıkan, yukarıdaki linktekinden başka bir Tv olabilir mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 9 Nisan 2007; 15:51:34 >

• http://www.vestel.com.tr/Cultures/tr-TR/Urunler/trSimple.htm?CS_ProductID=20223192&CS_Category=_PLAZMA_MONITOR&CS_Catalog=_TELEVIZYONLAR

televizyonun özellikleri burada yazıyor...burda yazılana göre hdmi çıkışı yok yazıyor ?
    iyice kafam karıştı iyimi

peki bu durumda şöyle bir soru sormam gerekecek...

eğer ki hdmi çıkışı yoksa yani sadece dvi çıkışı varsa;
    bu linkteki kablo ile işimi hallediyorum...

Peki hdmi girişi varsa bağlantıyı hangi kablo ile yapmam gerekecek?
    Bu kablonun adı nedir ve bir link verebilirmisiniz bu kablo ile ilgili...

Teşekkür ederim...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

1. eğer ki hdmi çıkışı yoksa yani sadece dvi çıkışı varsa;
    bu linkteki kablo ile işimi hallediyorum...

2. Peki hdmi girişi varsa bağlantıyı hangi kablo ile yapmam gerekecek?
    Bu kablonun adı nedir ve bir link verebilirmisiniz bu kablo ile ilgili...

1. Evet, bu konudaki 2.mesajımda verdiğim link olan bu kablo ile işinizi hallediyorsunuz.

2. HDMI giriş varsa da, HDMI-HDMI kablo kullanacaksınız. Google'dan basit bir arama ile kaynaklara ulaşabilirsiniz.

Yukarıdaki linklere göre HDMI girişi yok.
    Fakat ola ki güncel model çıkmışsa ve Plazma Tv'nin HDMI girişi varsa, o zaman dediğim gibi PS3 ile sorun çıkarma ihtimali yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 9 Nisan 2007; 16:02:51 >

• signore bey;

gerçekten yardımlarınız için çok teşekkür ederim...

ps3 geldiği zaman bağlantı konusunda yine sizi rahatsız edebilirim

şu forumda; canla başla her konuda yardımcı olmaya çalışan, sayılı insanlardansınız tekrar teşekkür ederim...
  • http://www.markomshop.com/asp/show_stock.asp?product=VT360SNY01

bu linkteki ürün de işinizi görür. oldukça da uygun fiyatlı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: qzwxec
    http://www.markomshop.com/asp/show_stock.asp?product=VT360SNY01
    bu linkteki ürün de işinizi görür. oldukça da uygun fiyatlı.

Önerdiğiniz bu tv Lcd projeksiyon, özellikle konuya yeni başlayanlara önerirken not düşmekte fayda var.

Gerçi kimse bu linkte bakıp internetten sipariş vermez ama, eğer niyet yoksa böyle bir tv için, kafa karıştırır

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: eribo
    signore bey yanlış hatırlamıyorsam hdmı çıkşı var.çünkü arkadaşın plazmasını iyice kontrol etmiştim ve 6600 dvd yi hdmi kablosuyla bağlatı yapmıştık.görünüt mükemmel olmuştu.yani ilk hdmi görüntüyü ozaman görmüştüm onun için çok iyi hatırlıyorum

İnşallah sizin söylediğiniz gibidir ve PS3 ile uyum konusunda soru işareti kalmaz.

Bununla beraber, ilk mesajda verilen Vestel.com.tr linkine baktığım zaman (tıklayın),
    HDMI için "-" işareti koymuşlar, DVI için "evet" yazmışlar (Zaten bildiğim kadarıyla ya HDMI oluyor, ya DVI)

Belki sizin gördüğünüz daha sonra çıkan, yukarıdaki linktekinden başka bir Tv olabilir mi ?

Verdiğiniz linkte an itibariyle yazılan özellikler sizin belirtmiş olduğnuzun tam tersi "HDMI bağlantı evet", DVI girişi "-" şeklinde gözükmekte. Değiştirdiler mi acaba? Değiştirdilerse de neden şimdi? Belli ki bizim forumu takip ediyorlar:)

• quote:

Orjinalden alıntı: Ozaga
    Verdiğiniz linkte an itibariyle yazılan özellikler sizin belirtmiş olduğnuzun tam tersi "HDMI bağlantı evet", DVI girişi "-" şeklinde gözükmekte. Değiştirdiler mi acaba? Değiştirdilerse de neden şimdi? Belli ki bizim forumu takip ediyorlar:)

Evet, değiştirmişler; artık DVI için "-" ve HDMI için "Evet" yazıyor.

Rastlantı da olabilir, forumdan birisi e-mail de atmış olabilir...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.