Şimdi Ara

Sony LED LCD TV (50 Hz = 50 FPS midir ? )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar birşey merak ediyorum.. Yardımcı olabileceğinizi düşündüm ve sizlere sorıyım dedim. .

İmzamdaki SONY LED LCD TVyi aldık ..
    Ama maalesef dikkat etmediğimiz nokta tv'nin 50 Hz olmasıymış.. Benim sorum ise şu ;

50Hz demek ; 50 FPSye kadar destekliyor mu demektir ?

Yani oyunların çoğu 30-40 fps arası çalıştığı için eğer böyleyse benim için hiçbir sorun olmayacaktır. .

Bir de 50 FPS yazıyor ama 50-75 arası FPSye kadar çıkabildiğini duymuştum bir yerden ..
    Doğru mudur ? 50-75 Hz'yi mi destekler 50 Hz yazan lcd tv ler ?

Saygılar..

• Bilen yok mu,?
  • Hocam ne yaptın sen ya , hz ile fps farklı şeyler. 999 fps bile alabilirsen o tv de. HZ, ekran yenileme sıklığı. FPS: saniyede gösterilen frame sayısı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Hocam ne yaptın sen ya , hz ile fps farklı şeyler. 999 fps bile alabilirsen o tv de. HZ, ekran yenileme sıklığı. FPS: saniyede gösterilen frame sayısı.

Anlamadım ya. .

Mesela ben bir UC2 oynarken 100 HZ ile 50 HZ arasında büyük bir fark olur mu ? Bunu çıplak gözle fark edebilir miyiz ?
    Yoksa firmaların para tuzağı mıdır ?

Yani bana illa ps3 için 200 HZ lik FULL HD 24'' lik bir monitör aldırmaya değer mi onu anlamaya çalışıyorum ?
    Ulan LCD'yi de çok yeni aldık .. Canımı sıktı bu Hz işi şimdi ?

Yardımın için Teşekkürler İbrahim. .

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakkagan -- 1 Mart 2016; 22:26:16 >
  • genel olarak Hz / 2 = FPS...
  • şöyle de bir durum var... 100hz, 200hz yazan TV'ler görüntü işleyerek ara kare üretirler... yani mesela tv yayını 25 kare ile gelir, tv 50 kare basar ekrana... burda bir gelen kare, bir gleen ile sonraki karenin ortalaması şeklinde kare olur...

aynı şey playstation için de geçerli... ps3ten gelen görüntü 50 yada 100 fps değildir... tv işleyerek ara kareleri ekleyebilir ama bu genellikle gecikmelere neden olur ve oyuncular tarafından tercih edilmez... ha ara kare koymayı kapartırsan da görüntü gözü daha az yorar ama o kadar da mecburi bişi değil bu hz meselesi...
  • 400 Hz Tvler süper
  • hocam 50 hz lcd diye bir şey yok. o yayın formatı. lcd ve led tv ler 60 hz destekler ki 3D hariç yeterlidir. 3d için de monitör için en az 120 hdtv için de en az 200hz olması gerekmektedir.
  • 50 hz mi ne yaptın hacı ya at çöpe
  • 100Hz demek TV 50Hz'lik bir görüntüyü alıp aralara kareler ekleyip gözüne 100Hz gibi gözükmesini sağlıyor demektir. Genelde hareketli sahnelerde gözün hareketleri daha yumuşak algılamasını ve gözün daha az yorulmasını sağlar.

bende 40W5500 modeli var, 100Hz özelliğini açtığım zaman çok fazla kamera hareketi olan oyunlarda gözümün daha az yorulduğunu farkettim. örneğin Fat princess'ta 50Hz modunda 1 saat oynadıktan sonra gözüm epey bir yoruluyor ama 100Hz'i açtığımda bu yorulmayı fazla hissetmiyorum. Tabi 100Hz açınca ek bir gecikme oluyor bundan ötürü de tuşa basmanla ekranda görünmesi arasında bir fark oluşuyor bu da Call of Duty tarzı oyunlarda attığını vuramamana yol açıyor ama şahsen ben artık geri dönüp 50Hz'de oyun oynamayı asla düşünmüyorum.
  • bizdeki tv de 50 hz gökhan bi problem yok ben fark göremedim
  • peki mega kontak ne dir?
    sormamin ne denide bende lcd alacagim da
    alarinda kararsiz kaldimda.
    bu uc markadan birinialmayi düsünüyorum acaba hangisi ps3 icin tam uyumludur hepside full hd dir. hepside 81.cm sony olan 100 hz samsung mega kontakmdir ondan
    sony 469eu
    samsung 479 eu pardon o da 94 cm
    lg 430 eu sizce hangisini almam gerikir ps3 icin?
    SIMDIdeN HEPINIZE TSKLER: Paylaş:
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.