Şimdi Ara

Vestel Airplus parça değişimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 7 yıllık vestel airplus klimamın iç ünitesindeki dönen kısımda 1-2 kanat kırılmış çalışınca ses ve titreşim yapıyor. Bu parçayı değiştirmek zor mu (söküp takmak) servise yaptırsam kaça patlar?

Teşekkürler...

• Hangi kasa olduğunu yazmamışsınız lakin (7-9-12-15 ayrı kasa / 18-21-24 ayrı kasadır) ben size 18 lik cross fan fiyatını vereyim 31.28TL

Servisin bu yedek parçayı size vereceği fiyat ortalama 50, hizmet bedeli de 80 desek yaklaşık 130TL dolaylarında bir maliyet ile karşılaşırsınız. Yedek parçaya zaten para vereceksiniz, eğer eliniz yatkın ve sökebilecekseniz, sökmekten ziyade yenisini takabilecekseniz işçilik bedeli ödemekten kurtulursunuz yalnız çok çok zor olmasa da, sizin için çok çok kolay bir işlem değil bunu belirteyim.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler :) Biraz da meraktan sökmeyi deneyebilirim, duvara monte halindeyken o parça değişebilir mi?

130 lira korktuğum kadar yokmuş:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wellwet -- 3 Ağustos 2017; 12:59:59 >
  • wellwet W kullanıcısına yanıt
    Biraz insaflı bir servise denk gelirseniz 100TL ye bile hallolur aslında o iş, siz yine de şansınızı deneyin pazarlık edin bırakın servis yapsın cross fan değiştirmek cidden sıkıntılı bir iştir.

Yine de kendiniz yapacaksanız sırasıyla

1- yatay kanadı sökün
    2- ön panjuru tutan alttaki 3 vidayı sökün
    3- display soketine dikkat ederek panjuru aşağıdan yukarı doğru kaldırıp üstteki 4 tırnağı kurtararak sökün
    4- evapın solunda evapı tutan vida(lar) sökün
    5- Cross fan sol burç üstünde bulunan plastik kapağı sökün
    6- cross fan sağ tarafta cross fanı cross fan motoruna bağlayan allen (Alyan) vidayı gevşetin
    7- evapı soldan yukarı doğru biraz esnetip hafif bir boşluk yaratın
    8- Cross fan motor milinin aksi istikametine yani klimaya karşıdan baktığınızda sola doğru cross fanı çekin

Gerisini zaten yaşayıp göreceksiniz.

Toplarken aynı sıralamanın tersine göre hareket edin aynen askerde G3 ü dağıtıp toplarken yaptığımız gibi.

Rahmetli babamın bir lafı vardır benim düsturumdur bu ''Sökmek, Yapmanın yarısıdır'' derdi nur içinde yatsın, benim de size tavsiyem, sökme işinde ne kadar başarılı olursanız, yapma fiilinin yarısını halletmişsiniz demektir.

• @Ado, böylesine detaylı anlatım için çok teşekkürler :)
  • wellwet W kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, faydası oldu ise ne mutlu.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Ado'nun detaylı yönergeleriyle kendim değiştirdim parçayı :)

Servis 230 TL istedi, dolapderede klimacılara baktım, vestel parçası bulamaım ama İklimsa'nın bir bayisi kullanılmışını 120 TLden 70 TL ye düştü ancak! (60a inseydi alacaktım!)

Sonra Sapphire'in hemen arka sokağında Toprak Soğutma'da buldum 40 TL'ye, metroyla git gel 45 TL altına patladı! 230 Lira nere 45 TL nere!

Ado'ya tekrar teşekkür ederim, bahaneyle klima da pırıl pırıl oldu (koku yapıyordu o da gitti!)
  • Vestel Airplus parça değişimi

Bu da montaj şeması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wellwet -- 15 Ağustos 2017; 21:1:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wellwet

Ado'nun detaylı yönergeleriyle kendim değiştirdim parçayı :)

Servis 230 TL istedi, dolapderede klimacılara baktım, vestel parçası bulamaım ama İklimsa'nın bir bayisi kullanılmışını 120 TLden 70 TL ye düştü ancak! (60a inseydi alacaktım!)

Sonra Sapphire'in hemen arka sokağında Toprak Soğutma'da buldum 40 TL'ye, metroyla git gel 45 TL altına patladı! 230 Lira nere 45 TL nere!

Ado'ya tekrar teşekkür ederim, bahaneyle klima da pırıl pırıl oldu (koku yapıyordu o da gitti!)

Ne mutlu azizim, Güle güle iyi günlerde kullanmanızı dilerim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.