Selamlar,Vestel M 1721 A model 17" bir monitörüm var,fişi takılı olmasına rağmen düğmesine bastığımda hiçbirşey olmuyor,yani stand/by düğmesi çalışmıyor.Normalde açma düğmesine bastığımda yeşil ışık yanması gerekirken hiçbir ışık yanmıyor.Başka bir kablo ile de denedim,ama yine de elektrik gelmedi.Ne yapmamı önerirsiniz?monitörün içini açtım gözüme yanık bir direnç çarpmadı ama neleri değiştireyim??
Standby yok ise besleme devresini kontrol ediniz. Sigortadan başlayabilirsin sağlam mı yanık mı? yanıksa kısa devre oluşturan diyot ya da dirençler vardır. Bu hatta bir problem yoksa voltaj değerlerine bakıp nerede kesintiye uğradığını bulmaya çalışmalısın. Arızalı bir parça tespit edersen onunla bağlantılı elemanları da kontrol etmelisin tek bir parça dışında sorunlar da olabilir.
sigorta da sağlam ilk ona bakmıştım aslında.Besleme devresi ne ola ki :)
Arkadaşım elektronik tamir konusunda tecrüben yok anlaşılan, en iyisi fazla uğraşma bir tv tamircisine götürürsen basit bir arıza ise tamir edip verirler. Besleme devresi demek; 220 v girişten itibaren yüksek gerilim oluşturan hatlara ve diğer elektronik devrelerin ihtiyacı olan 12v, 5v gibi besleme voltajlarını üreten kısımdır, genelde board üzerinde bir şeritle ayrı olarak belirtilir.
en iyisi o olacak teşekkür ederim :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme