Şimdi Ara

VESTEL SMART TV İNCELEMEM (42pf7017) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
940
Cevap
18
Favori
237.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: melosss

forumda okuduktan sonra aldım tvyi , takmaya geldiler yalnız kutuda 42pf7017 yazıyor içinden çıkan model 42pf9322 bunun aynı model oldugunu isminin farklı oldugunu soylediler genel ozellikleri forumdakilerle aynı yalnız su 400 hz özelliğine takıldım ben normal tv seyrederken 50 hz yazıyor dahada yuksek olmaz zaten ama pc bağlayınca hdmi la 60 hz cıkyor en fazla. sizde de aynı problem var mı? 400 hz den kasıt nedir acaba nasıl anlaycam ben tvnin 400 hz olup olmadığını kullanma klavuzunda hiç yazmıyor ne 100 hz nede 400 hz.

dostum öncelikle hayırlı olsun sebepte olmuşuz umarım keyifle kullanır ve izlersin.. soruna gelince evet hiç bir yerde şuan senin modelin satışı gözükmemekte hatta arama yapınca 2011 kasım ayında şikayet gözükmekte yani sanırım ilk çıkan seri bu kodla üretilmiş sonuç olarak aklında soru işareti varsa elindeki faturada yazandan farklı tv gönderemezler değişim isteyebilirsin m.hizmetlerini biraz zorla niçin farklı olduğunu iyice öğren...
    diğer taraftan hz olayı gteknik olarak çok bilmemekle beraber tr deki yayınlar 50hz pc yi bağlayıncada 60 hz olması normal bizdede böyledir 400 hz meselesi cinema modu v.s açtığın zaman fark ediyorsun ama her sahnede değil uygun çekimlerde fark ediyorsun görüntü sanki slow ilerliyormuş gibi hissettiryor detaylara daha hakim oluyorsun.. umarım yardımcı olabilmişimdir pek olamasamda:)

• Arkadaşlar elinde kullanım kılavuzunun dijital hali olan var mı? Vestel'in sitesine de koymamışlar anlayamadığım bir şekilde. Ben aynı TV'nin ihraç modelini aldığım için içinden çıkan kılavuz almanca. Servise gidip istemeye de vaktim olmuyor.

Hiç olmazsa kafama takılan bazı ayarları yazsam kılavuzdan bakıp ilgili sayfaların fotoğrafını yükleyebilir misiniz?
  • arkadaşlar bende tvden aldım TV den kayıt ettiğim
    videoyu flaş belleğe atıp bilgisayarda
    izleye miyorum kayıtım (chunk.1)
    dosyası olarak gözüküyor klite codec
    pack programı ile bile denedim ana bir türlü acamadım acaba bilen varsa
    yardımcı olabilirni bu konuda bir
    sorun daha olacaktı Dsmart üyesiyim
    ben sd makinami scart yoluyla
    taktiğim da tv nin kayıt yapmaması da
    ayrı bir sorum bu konularda yardımcı olursaniz sevinirim şimdiden
    teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: metamorphoses

Arkadaşlar elinde kullanım kılavuzunun dijital hali olan var mı? Vestel'in sitesine de koymamışlar anlayamadığım bir şekilde. Ben aynı TV'nin ihraç modelini aldığım için içinden çıkan kılavuz almanca. Servise gidip istemeye de vaktim olmuyor.

Hiç olmazsa kafama takılan bazı ayarları yazsam kılavuzdan bakıp ilgili sayfaların fotoğrafını yükleyebilir misiniz?

öncelikle hayırlı olsun..
    müşteri hizmetlerinden telefonlşa talep edersen mail olarak gönderirler diye düşünüyorum ama tabiki o vakte kadar elimden geldiğince yardımcı olurum şuan işteyim resimleri atma şansım yok ama sen takıldığın ayarları sor aklımda olduğu kadar cevap veririm..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankhenathon

arkadaşlar bende tvden aldım TV den kayıt ettiğim
    videoyu flaş belleğe atıp bilgisayarda
    izleye miyorum kayıtım (chunk.1)
    dosyası olarak gözüküyor klite codec
    pack programı ile bile denedim ana bir türlü acamadım acaba bilen varsa
    yardımcı olabilirni bu konuda bir
    sorun daha olacaktı Dsmart üyesiyim
    ben sd makinami scart yoluyla
    taktiğim da tv nin kayıt yapmaması da
    ayrı bir sorum bu konularda yardımcı olursaniz sevinirim şimdiden
    teşekkürler.

sizinkide hayırlı olsun güle güle kullanın..
    bahsettiğiniz sorunu bu sayfada daha önce tartıştık maalesef vardığımız sonuç öğrendiğimiz kadarıyla telif hakları gerekçesi ile dışarıdaki bir ortamdan pc ve ya başka bir çalarla görüntü izlenemiyor kaydettiğiniz görüntü sadece tv de izlenebiliyor. bunun bir çözümü varsada biz henüz çözemedik..
    d-smartı kaydetmemeside olağandır yine bildiğim kadarıyla kayıt özelliği tv ni,n değil içinde barındırdığı dahili uydu alıcısına ait o yüzden haricen bir kaynaktan görüntüyü kaydetmeyebilir.. ama bu benim yorumum kesin bilgi değil..

• quote:

Orijinalden alıntı: a.r 156

quote:

Arkadaşlar elinde kullanım kılavuzunun dijital hali olan var mı? Vestel'in sitesine de koymamışlar anlayamadığım bir şekilde. Ben aynı TV'nin ihraç modelini aldığım için içinden çıkan kılavuz almanca. Servise gidip istemeye de vaktim olmuyor.

müşteri hizmetlerinden telefonlşa talep edersen mail olarak gönderirler diye düşünüyorum ama tabiki o vakte kadar elimden geldiğince yardımcı olurum şuan işteyim resimleri atma şansım yok ama sen takıldığın ayarları sor aklımda olduğu kadar cevap veririm..

Teşekkür ederim a.r. 156. Sizin açtığınız başlık olmasa idi bu televizyonu tanımamış olacaktım. Tekrardan teşekkür ederim.

Birden fazla Vestel yetkilisi ile görüşmeme rağmen pdf olarak kılavuz gönderemediklerini ve siteye yüklemek gibi bir uygulamalarının olmadığını söylediler. Açıkçası garipsedim ama maalesef bu şekilde. Ancak servisten seri numarası ile temin edebiliyomuşuz. Ancak bu durumda ihraç ürünü olduğu için bana yine aynı Almanca kılavuzun gelmesi olası :)

• Bu arada yeni Digiturk smart tv uygulamasını çok beğendim. 1mbit uydunet hızıyla bile akıcı şekilde dizi, belgesel izlenebiliyor. Kalite gayet tatminkar.
  • quote:

quote:

quote:

Teşekkür ederim a.r. 156. Sizin açtığınız başlık olmasa idi bu televizyonu tanımamış olacaktım. Tekrardan teşekkür ederim.

Birden fazla Vestel yetkilisi ile görüşmeme rağmen pdf olarak kılavuz gönderemediklerini ve siteye yüklemek gibi bir uygulamalarının olmadığını söylediler. Açıkçası garipsedim ama maalesef bu şekilde. Ancak servisten seri numarası ile temin edebiliyomuşuz. Ancak bu durumda ihraç ürünü olduğu için bana yine aynı Almanca kılavuzun gelmesi olası :)

rica ederim faydamız olduysa ne mutlu.. siz servisten isteyin onların temin edeceği almaca değilTürkçe olacaktır mutlaka ve dediğim gibi o zamana kadar ihtiyacınız olan tüm soruları sorabilirsiniz elimizden geldiğince yarımcı olmaya çalışırım(z)

• a.r 156 teşekkürler acaba bilgisayardan izlemek için başka bir yok mu denemem lazım bir de başka sorum olacaktı benim masaüstü bilgisayarımdam 1080p görüntü aktarabilir miyim televizyon yaklaşık 10 metre kadar uzakta wireless yöntemi ile yapabilir miyim kablo kirliliği olmamasini istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankhenathon

a.r 156 teşekkürler acaba bilgisayardan izlemek için başka bir yok mu denemem lazım bir de başka sorum olacaktı benim masaüstü bilgisayarımdam 1080p görüntü aktarabilir miyim televizyon yaklaşık 10 metre kadar uzakta wireless yöntemi ile yapabilir miyim kablo kirliliği olmamasini istiyorum

walla aslına bakarsan sonuçta o görüntü flashta kayıtlıdoğru codeclerle belki çözülebilir diye düşünüyorum bu meseleyi forumun yazılım kısmına format bilgisini yazarak sormak lazım bir gelişme olursa bizide bilgilendir.
    diğer soruna gelirsek bilgisayarın laptop yada masaüstü olaması farketmez önemli olan tv ile aynı kablosuz ağa bağlı olması gerekir eğer aynı ağa bağlıysa mesele yok metre de çok önemli değil izlersen ben 1080p yi izledim sıkıntısız tek bir sıkıntısı var oda ileri geri alamıyorsun sadece pause ile play özelliği çalışıyor. benim saba tavsiyem iyi kötü bir hdd elde etmen hdd den izlemesi çok keyifli ve sorunsuz oluyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

rica ederim faydamız olduysa ne mutlu.. siz servisten isteyin onların temin edeceği almaca değilTürkçe olacaktır mutlaka ve dediğim gibi o zamana kadar ihtiyacınız olan tüm soruları sorabilirsiniz elimizden geldiğince yarımcı olmaya çalışırım(z)
    Servise 42pf7017'nin aynısı dedim ama illa ki seri no istiyorlar. O seriye ait Türkçe kılavuz olmadığından ya yok diyecekler ya da yine Almancası gelecek diye düşündüm. Ama dediğiniz gibi bir denemek lazım.

TV menüsünden bakıp tam olarak yazarım yine ama aklımda kalanlar şunlar;

1) "film algılayıcı" ve "ağır işiten" ayarları tam olarak ne işe yarıyor?
    2) Panelin ışığını kısmak mümkün mü? Eski LG televizyonumda menüye bile girmeden panel ışığını ayarlayabiliyordum. Dinamik modu kullanmamama rağmen özellikle karanlıkta bazen panel ışığı çok rahatsız ediyor.
    3)Bir de en çok verim alınan görüntü ve ses ayarlarını yazarsak belki spor, oyun, sinema gibi çeşitli kullanımlar için elimizde bir veri tabanı olur.

• şimdi dışarı çıkmam lazım akşam detaylı yazarım bakarsın
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Servise 42pf7017'nin aynısı dedim ama illa ki seri no istiyorlar. O seriye ait Türkçe kılavuz olmadığından ya yok diyecekler ya da yine Almancası gelecek diye düşündüm. Ama dediğiniz gibi bir denemek lazım.

2) Panelin ışığını kısmak mümkün mü? Eski LG televizyonumda menüye bile girmeden panel ışığını ayarlayabiliyordum. Dinamik modu kullanmamama rağmen özellikle karanlıkta bazen panel ışığı çok rahatsız ediyor.
    3)Bir de en çok verim alınan görüntü ve ses ayarlarını yazarsak belki spor, oyun, sinema gibi çeşitli kullanımlar için elimizde bir veri tabanı olur.

evet şimdi kılavuzdan sorduğun bölümleri aynen yazıyorum..
    ağır işiten: yayından seside içeren bir takım özel sinyaller geliyorsa, bu tür sinyalleri alabilmek için ayarı açık konuma getiriniz..
    Ses Tanımlaması:sesli açıklama, televizyon ve filmleri de içeren görsel medyada kör ve görme engelli izleyiciler için ek bir anlatımı ifade eder. Anlatıcı sunum boyunca ekranda neler olup bittiğini ses ortamındaki doğal aralarada anlatır. bu özellik sadece yayıncının ek anlatımla desteklemesi halinde kullanabilirsiniz..

Film algılayıcı:Film algılayıcı (movie sense) özelliği aktif iken, daha kaliteli ve daha seçilebilir hareketli görüntü elde edebilmek için, bu özellik sayesinde televizyonun görüntü ayarları hareketli görüntüler için en iyi hale getirilecektir.
    Film Algıllayıcı Modunu Kullanma: movie sense seçeneği düşük,orta veya yüksek olarak ayarlanmış ise demo seçeneği mevcuttur. bu seçeneklerden birinin seçilmiş olması halinde, OK tuşuna bastığınızda demo modu başlatılır. Tantım konumu etkenken ekran ikiye bölünür, biri film algılama özelliği ile görüntelenirken, diğer ekranda TV ekranı için normal ayarlar görüntelenir. İptal etmek için OK tuşuna tekrar basınız.
    Not: Film Algılayacı (Movie Sense) işlevi 24 çerçeveli yayınlarda da çalışır.

benim görüntü ayarlarım ise normal kullanımda:
    modu:doğal
    kantrast:55
    parlaklık:40
    keskinlik:20
    renk:39
    gürültü azaltma:düşük
    dinamik kontrast:yüksek
    renk sıcaklığı: soğuk
    ekran modu:16:9
    Film algılayıcı:yüksek
    Film Modu:otomatik
    ten:-5
    renk kaydırma:ort
    ada

• quote:

quote:

forumda okuduktan sonra aldım tvyi , takmaya geldiler yalnız kutuda 42pf7017 yazıyor içinden çıkan model 42pf9322 bunun aynı model oldugunu isminin farklı oldugunu soylediler genel ozellikleri forumdakilerle aynı yalnız su 400 hz özelliğine takıldım ben normal tv seyrederken 50 hz yazıyor dahada yuksek olmaz zaten ama pc bağlayınca hdmi la 60 hz cıkyor en fazla. sizde de aynı problem var mı? 400 hz den kasıt nedir acaba nasıl anlaycam ben tvnin 400 hz olup olmadığını kullanma klavuzunda hiç yazmıyor ne 100 hz nede 400 hz.

dostum öncelikle hayırlı olsun sebepte olmuşuz umarım keyifle kullanır ve izlersin.. soruna gelince evet hiç bir yerde şuan senin modelin satışı gözükmemekte hatta arama yapınca 2011 kasım ayında şikayet gözükmekte yani sanırım ilk çıkan seri bu kodla üretilmiş sonuç olarak aklında soru işareti varsa elindeki faturada yazandan farklı tv gönderemezler değişim isteyebilirsin m.hizmetlerini biraz zorla niçin farklı olduğunu iyice öğren...
    diğer taraftan hz olayı gteknik olarak çok bilmemekle beraber tr deki yayınlar 50hz pc yi bağlayıncada 60 hz olması normal bizdede böyledir 400 hz meselesi cinema modu v.s açtığın zaman fark ediyorsun ama her sahnede değil uygun çekimlerde fark ediyorsun görüntü sanki slow ilerliyormuş gibi hissettiryor detaylara daha hakim oluyorsun.. umarım yardımcı olabilmişimdir pek olamasamda:)

sagolasın dostum , bir fark yok yani o zaman heralde , bu ilk seri dediğin gibi veya ihraç malı falan mı benim klavuz once ingilizce en son turkce yazıyor seninde mi oyle ben aradığımda tam net bir cevap alamadım aynı olduğunu soyluyorlar .Neyse zorlasam değisterecekler heralde ama tak sök gelmesini bekle epey dert olacak .
    Bir sorum olacak ben buna herhangibi bir çanak alsam hd yayın alırmıyım içinde hd uydu alıcısı var değil mi ?

• Orijinalden alıntı: melosss

sagolasın dostum , bir fark yok yani o zaman heralde , bu ilk seri dediğin gibi veya ihraç malı falan mı benim klavuz once ingilizce en son turkce yazıyor seninde mi oyle ben aradığımda tam net bir cevap alamadım aynı olduğunu soyluyorlar .Neyse zorlasam değisterecekler heralde ama tak sök gelmesini bekle epey dert olacak .
    Bir sorum olacak ben buna herhangibi bir çanak alsam hd yayın alırmıyım içinde hd uydu alıcısı var değil mi ?

tabiki aynı modelse içinde hd dahili uydu alıcısı var çanak anten bağladığın zaman görüntüye aşık olacaksın atv a haber ve trt haber modül almadan direk çanakla ücretsiz izleyebileceğin hd kanallarımız içine d-smart modül alırsan kanal d star hden vs daha eklenir tadından yenmez.
  • Orijinalden alıntı: a.r 156

tabiki aynı modelse içinde hd dahili uydu alıcısı var çanak anten bağladığın zaman görüntüye aşık olacaksın atv a haber ve trt haber modül almadan direk çanakla ücretsiz izleyebileceğin hd kanallarımız içine d-smart modül alırsan kanal d star hden vs daha eklenir tadından yenmez.

dostum içimde kalacak yoksa ,kullanma klavuzunun ilk sayfasını taradım özelliklerinin olduğu bakabilirmisin acaba eksik bir özellik var mı senin kullanma klavuzunddan farklı

VESTEL SMART TV İNCELEMEM (42pf7017)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melosss -- 17 Mayıs 2012; 0:23:05 >

• sayın ar 156
    benim eskiden kullandığın 72 ekran flat tüplü tv kullanıyordum acaba bu led tv ile elektrik sarfıyatları aynı midir benim elektrik faturasi biraz kabarık gelmişde onun için soruyorum
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

evet şimdi kılavuzdan sorduğun bölümleri aynen yazıyorum..
    ağır işiten: yayından seside içeren bir takım özel sinyaller geliyorsa, bu tür sinyalleri alabilmek için ayarı açık konuma getiriniz..
    Ses Tanımlaması:sesli açıklama, televizyon ve filmleri de içeren görsel medyada kör ve görme engelli izleyiciler için ek bir anlatımı ifade eder. Anlatıcı sunum boyunca ekranda neler olup bittiğini ses ortamındaki doğal aralarada anlatır. bu özellik sadece yayıncının ek anlatımla desteklemesi halinde kullanabilirsiniz..

Film algılayıcı:Film algılayıcı (movie sense) özelliği aktif iken, daha kaliteli ve daha seçilebilir hareketli görüntü elde edebilmek için, bu özellik sayesinde televizyonun görüntü ayarları hareketli görüntüler için en iyi hale getirilecektir.
    Film Algıllayıcı Modunu Kullanma: movie sense seçeneği düşük,orta veya yüksek olarak ayarlanmış ise demo seçeneği mevcuttur. bu seçeneklerden birinin seçilmiş olması halinde, OK tuşuna bastığınızda demo modu başlatılır. Tantım konumu etkenken ekran ikiye bölünür, biri film algılama özelliği ile görüntelenirken, diğer ekranda TV ekranı için normal ayarlar görüntelenir. İptal etmek için OK tuşuna tekrar basınız.
    Not: Film Algılayacı (Movie Sense) işlevi 24 çerçeveli yayınlarda da çalışır.

benim görüntü ayarlarım ise normal kullanımda:
    modu:doğal
    kantrast:55
    parlaklık:40
    keskinlik:20
    renk:39
    gürültü azaltma:düşük
    dinamik kontrast:yüksek
    renk sıcaklığı: soğuk
    ekran modu:16:9
    Film algılayıcı:yüksek
    Film Modu:otomatik
    ten:-5
    renk kaydırma:ort
    ada

Çok teşekkürler, eve gider gitmez yazılanları deneyeceğim. Zahmet oldu size ama çok makbule geçti.

• rica ederim..
    aslında herkes ayarlarını paylaşsa şahane olur..
  • bir kardes su özelliklere 2 dk baksada bende emin olsam 42pf7017 ile aynı özelliklere sahip tv aldığıma

VESTEL SMART TV İNCELEMEM (42pf7017)
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.