Şimdi Ara

VESTEL SMART TV İNCELEMEM (42pf7017) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
940
Cevap
18
Favori
237.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

bu arada benimkinin kalan ömrü seninkinin niye 4 te 1 kadar kafama takıldı hatta eski olanında menüsüne bir ara bakmıştım o dahada azdı diye hatırlıyorum onunda fotosunu bulursam koyarım
     VESTEL SMART TV İNCELEMEM (42pf7017)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.r 156 -- 30 Mart 2012; 23:39:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: a.r 156

bu arada benimkinin kalan ömrü seninkinin niye 4 te 1 kadar kafama takıldı hatta eski olanında menüsüne bir ara bakmıştım o dahada azdı diye hatırlıyorum onunda fotosunu bulursam koyarım

a.r 156 o kalan ömür dakikasını kafana takma bence öceki yazımda da belirtmiştim onun hesaplaması farklı ve servis için farklı bir ömür bilgilendirmesi içeriyor sanırım.
    bu menüdeki bilgiler tamamen vestel yetkili servisleri için tv ile ilgili bilgiler içeriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: yasinchef

quote:

a.r 156 o kalan ömür dakikasını kafana takma bence öceki yazımda da belirtmiştim onun hesaplaması farklı ve servis için farklı bir ömür bilgilendirmesi içeriyor sanırım.
    bu menüdeki bilgiler tamamen vestel yetkili servisleri için tv ile ilgili bilgiler içeriyor.

Yinede bir açıklaması olması lazım sonuçta tv ömrü yazıyor iki tv de yeni ama arada 3-4 kat fark var?
    Birde benim giden tv nin tuner başlığının icinde LG yazıyordu bunda nutune gibi bisey yazİyor baktım uydu ekipman ureticisiymis bu durumda eskisinin üretimi lg bunun ki nutune mı?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: neruda

arkadaşlar;
    usb wifi dongle vestel için nerden bulabiliriz? fiyat ne kadar olur bilgisi olan varsa çok sevinirim.

tv nin içinden çıkan noldu arızalandımı kırıl dımı bence vestelle irtibata geç servisten orjinalini temin et kullanma kılavuzunda "winstron DNUB-236" USB DONGLE KULLANIN DİYOR he eğer başka modellerde uyuyorsa piyasa gırra model var eğer servisten uyduğuna dair bilgi alırsan bence üzerinde anten olan bir modelini al çekim gücü sıkıntın olmaz ama dediğim gibi mutlaka vestel den teyit al uyup uymadığını

benim tv modeli wifiyi destelkeyenden ama içine koymamışlar ayrı alalım diye.digiturk kampanyasından almıştım.menüde kablosuz özelliği var gözüküyor.ama birkaç usb dongle denedim olmadı (airties,tplink gibi) sanırım kendisininkini istiyor. serviste malumunuz pahalı satıyor. benim eses merakım e-bay yada yurtdışı sitelerden uygun chipset li bir tane bulabilirmiyiz diye düşünüyorum. teşekkürler.

• bu lcd yi acaba vade farksız 36 ay hangi kredi kartı ile alabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankhenathon

bu lcd yi acaba vade farksız 36 ay hangi kredi kartı ile alabilirim

o kampanya ay ay değişiyor elimde nisan ayının broşürü yok geçen ay sanırsam bonus kartla alınıyordu limitin olmasa dahil ekstra limit açıyorlardı en güzeli bir vestel bayii ne ya gidip uğrayacaksın yada telefonla soracaksın..
    bu arada tv lcd değil led her ne kadar çok bir fark olmasa da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.r 156 -- 4 Nisan 2012; 13:47:11 >
  • Esasen LED paneller de LCD'dir ama LED ışıklarla aydınlatma sağlandığı için LCD'lerden daha iyi siyah ve beyaz verir. Bir de LCD'lerde florans ışık kullanıldığı için paneller LED'lere göre çok daha kalın olur. Ayrıca enerji tüketimi de LCD'lerden daha azdır.
  • doğru diyorsun bende zaten cümlenin sonunda her nekadar pek bir fark olmasa da diyerek bitirdim. ama gel gelelim firmalar lcd - led diye bir ayrım yapıyorsa ve arada ciddi fiyat farkları satış politikaları varsa bizde kavram kargaşasına yer vermemek adına bu ayrıma uysak yerinde olur diye düşünüyorum..
  • axess karta 36 peşin fiyatına taksit var.
  • bilmiyorum bunu kaç arkadaş yazdı ama, dünyada panel üreten sayılı firmalar var, en büyük panel üreticileri;

Samsung
    LG
    Auo (aoc markasını yapan firma)
    Sharp
    Shenzen (çinli)

ve baktığınız zaman, Vestel Samsung, LG ve AUO dan panel alıyor, bu televizyonda kullanılan 42inc paneller LG'ye aittir. (40inc ve 46inc paneller Samsung)
    O yüzden eleştirmeden önce araştırmanızı tavsiye ederim.
    400mhz yenileme hızı esasında 100mhz dir ve gözlerimiz 100mhz üstünü algılayamazlar, 400mhz ye belirli bir chip/işlemci ile çıkılır, ama normalde 100mhz dir. Oyun oynarken veya maç izlerken gerektiğinde daha iyi, daha akıcı görüntü almak için kullanılır.

Avrupanın da ilk LCM üretim fabrikası Manisa'da Vestel kurmuştur. (backlight uygulama fabrikası, paneller esasında içinden transitör geçen camlardır, ve arklarına aydınlatma sistemi eklenir, LCD televizyonlarda CCFL yani florasan lambaları bulunur, LED LCD lerde ise LED aydınlatma sistemleri bulunur, bunu ilk uygulayan Avrupa da Vestel'dir.)
    Geçtiğimiz 2011 yılında, 9milyonluk LCD TV üretimi ile Vestel, Avrupada en çok TV üreten 2. firma olmuştur Samsung'un arkasından.
    Yerli kötüdür kalitesizdir diye atıp tutmaktansa önce araştırmanızı ve kendi malımıza sahip çıkmamız lazımdır.

Alğınız ürün gayet güzel ve kaliteli bir üründür, güle güle kullanın ve çok güzel bir inceleme olmuş teşekkürler.

• Bendeki versiyon 0.8.5.3 yanılmıyorsam. Aralık 2011 e ait.
    Zaman zaman güncelleme yapıyorum ama nedense bir türlü güncel dosya bulamamıştı.
    Son versiyon kaç şimdi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucanturk45

Bendeki versiyon 0.8.5.3 yanılmıyorsam. Aralık 2011 e ait.
    Zaman zaman güncelleme yapıyorum ama nedense bir türlü güncel dosya bulamamıştı.
    Son versiyon kaç şimdi?

Benim versiyonum da yukarıda gözüktüğü üzere 8.5.2 Vestel'den yetkili birine ulaştım ve verdigi bilgiye göre 1 ay icinde büyük çaplı bir güncelleme olacakmış icinde çok sayıda update olacağı bilgisini verdi biraz daha ayrıntı vermesini istedim ama henüz dönüş yapmadı yaparsa burdan yine yazarım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ltekbas

bilmiyorum bunu kaç arkadaş yazdı ama, dünyada panel üreten sayılı firmalar var, en büyük panel üreticileri;

Samsung
    LG
    Auo (aoc markasını yapan firma)
    Sharp
    Shenzen (çinli)

ve baktığınız zaman, Vestel Samsung, LG ve AUO dan panel alıyor, bu televizyonda kullanılan 42inc paneller LG'ye aittir. (40inc ve 46inc paneller Samsung)
    O yüzden eleştirmeden önce araştırmanızı tavsiye ederim.
    400mhz yenileme hızı esasında 100mhz dir ve gözlerimiz 100mhz üstünü algılayamazlar, 400mhz ye belirli bir chip/işlemci ile çıkılır, ama normalde 100mhz dir. Oyun oynarken veya maç izlerken gerektiğinde daha iyi, daha akıcı görüntü almak için kullanılır.

Avrupanın da ilk LCM üretim fabrikası Manisa'da Vestel kurmuştur. (backlight uygulama fabrikası, paneller esasında içinden transitör geçen camlardır, ve arklarına aydınlatma sistemi eklenir, LCD televizyonlarda CCFL yani florasan lambaları bulunur, LED LCD lerde ise LED aydınlatma sistemleri bulunur, bunu ilk uygulayan Avrupa da Vestel'dir.)
    Geçtiğimiz 2011 yılında, 9milyonluk LCD TV üretimi ile Vestel, Avrupada en çok TV üreten 2. firma olmuştur Samsung'un arkasından.
    Yerli kötüdür kalitesizdir diye atıp tutmaktansa önce araştırmanızı ve kendi malımıza sahip çıkmamız lazımdır.

Alğınız ürün gayet güzel ve kaliteli bir üründür, güle güle kullanın ve çok güzel bir inceleme olmuş teşekkürler.

Değerli açıklamalar için ben teşekkür ederim. Maalesef bir çok kisiye sorsanız toshiba mükemmel Vestel yaramaz der bilmezki Toshiba'nın bazı modellerini Vestel üretti.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ucanturk45

Bendeki versiyon 0.8.5.3 yanılmıyorsam. Aralık 2011 e ait.
    Son versiyon kaç şimdi?

Benim versiyonum da yukarıda gözüktüğü üzere 8.5.2 Vestel'den yetkili birine ulaştım ve verdigi bilgiye göre 1 ay icinde büyük çaplı bir güncelleme olacakmış icinde çok sayıda update olacağı bilgisini verdi biraz daha ayrıntı vermesini istedim ama henüz dönüş yapmadı yaparsa burdan yine yazarım

Yanıt için teşekkürler.
    Bendeki de 0.8.5.2 imiş.
    Ama sizin inceleme fotoğrafınızdan sanki 0.9 gibi gördüğüm için o şekilde sormuştum.

• USB diskten, altyazılı avi film oynatabilen var mı ? Püf noktasını bulamadım halen..
    srt altyazı dosyası film adı ile aynı ve aynı klasörde, ama altyazıyı bulmuyor meret :)

Güncelleme gelsin eksikler can sıkıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PoWeRLoGY

USB diskten, altyazılı avi film oynatabilen var mı ? Püf noktasını bulamadım halen..
    srt altyazı dosyası film adı ile aynı ve aynı klasörde, ama altyazıyı bulmuyor meret :)

dostum iyiki soru sordun da konu belki canlanır iyice diplere düşmüştük:)
    ben usb den alt yazılı avi film oynattım oynatmasına ama benim filmde altyazılı gömülü idi o yüzden sorun yaşamadım harici alt yazılı mkv yi ise defalarca izledim hiç sorun yaşamadım ama maalesef harici altyazılı avi denk gelmedi gelirse dener hemen sana bilgi veririm..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.r 156 -- 11 Nisan 2012; 23:54:59 >
  • bu arada bugun görüştüğüm bir yetkili sağolsun bomba gibi bir güncellmenin çok yakın bir sürede yayınlanacağını söyledi ciddi farklar updateler olacak yeni özelliğkler ekliyoruz dedi.
    smart tv nin içine tivibu yu adepte etmeye çalışıyorlarmış ki bence mükemmel olur en büyük eksik oydu
    ayrıca ist. argeside android ve os için yazılım hazırlıyorlarmış tv yi kumanda etmek
    ve dlna yı kullanmak için
    n..

• quote:

bu arada bugun görüştüğüm bir yetkili sağolsun bomba gibi bir güncellmenin çok yakın bir sürede yayınlanacağını söyledi ciddi farklar updateler olacak yeni özelliğkler ekliyoruz dedi.
    smart tv nin içine tivibu yu adepte etmeye çalışıyorlarmış ki bence mükemmel olur en büyük eksik oydu
    ayrıca ist. argeside android ve os için yazılım hazırlıyorlarmış tv yi kumanda etmek
    ve dlna yı kullanmak için
    n..

Muhteşem haberler vallahi, umarım kısa sürede gelir de smart tv iyice smart olur

• filmi Medya oynatıcısında açtıktan sonra

kumandadan LANG tuşuna bas ve orada alt yazı seç
  • quote:

Orijinalden alıntı: PoWeRLoGY

USB diskten, altyazılı avi film oynatabilen var mı ? Püf noktasını bulamadım halen..

filmi Medya oynatıcısında açtıktan sonra

kumandadan LANG tuşuna bas ve orada alt yazı seç
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.