Şimdi Ara

Vestel WMK1200CL çamaşır makinesi tambur rulman (sanırım) arıza yardım lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2004 yılında aldığımız ve bugüne kadar hiç sorun çıkarmayan çamaşır makinemizde son dönemde gerek normal yıkama sırasında gerekse sıkmada sesler gelmeye başladı. Özellikle sıkma sırasında çok yüksek ses ve zaman zaman da tak tak diye vurmalar başladı. Hatta annem korkudan banyodan kaçtı Forumda okuduğum kadarıyla benzer arızaların genellikle tambur rulmanından kaynaklandığı yazıyordu. Kazanı elimle çevirdiğimde yine biraz ses var..İçi doluymuş gibi bastırarak çevirdiğimde ise tak tak vurma seslerini elimle çevirirken de duyabiliyorum. Ayrıca makinenin arkasında tam ortada plastik bir kapak var ve kapağın çevresine içinden pas kusmuş. Kazanı elimle bastırıp çektiğimde kazanda zıplama falan yok. Oldukça diri duruyor. Sanırım amortisör testini böyle yapıyorlar. Elektronik de hiç bir arıza yok. Çamaşır makinesi satıcıları (biraz da doğal olarak) yaptırmaya değmez atın yeni makine verelim diyorlar. Sizce yaptırmak mantıklı bir çözüm mü? Yetkili servis ve özel servis maliyeti ortalama ne çıkar ve İstanbul küçükçekmecede oturuyorum tavsiye edebileceğiniz servis var mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

• Kazanı tamir etmeye üşendiyseniz elimde makinenize uyabilecek çıkma kazan+tambur var.

Makinenizin kazanını komple sökerek ikiye ayırıp tamburu kazandan çıkarmanız gerekiyor. İşinin ehli birisi yapar. Mahalle arası tamircilerden fiyat alabilirsiniz.

Ben olsam yaptırmam.
  • teşekkürler üstadım...sanırım ben de yaptırmam...Bosch WAQ20460TR makine gördüm dün Darty'de...1129 TL'ydi.. eski tip fırçalı motor varmış ama Bosch daha önce de 15 yıl kullandığımız bir makineydi (WFM 3600). Yine güvenerek alabilirim diye düşünüyorum. Almayı düşündüğüm makine hakkında da zamanınız varsa görüşünüzü rica ediyorum.Teşekkürler..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sirius_75

teşekkürler üstadım...sanırım ben de yaptırmam...Bosch WAQ20460TR makine gördüm dün Darty'de...1129 TL'ydi.. eski tip fırçalı motor varmış ama Bosch daha önce de 15 yıl kullandığımız bir makineydi (WFM 3600). Yine güvenerek alabilirim diye düşünüyorum. Almayı düşündüğüm makine hakkında da zamanınız varsa görüşünüzü rica ediyorum.Teşekkürler..

BOSCH IYIDIR ZATEN VESTEL IN O SERISI COK BASARISIZDI BENDEDE VARDI.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.