Şimdi Ara

VESVESEDEN SORU COZEMEMEK YARDIM LUTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 32k ile mezunum sene boyunca netlerim baya iyiydi ancak şu son bir aydir matematikte soru gelince karsima cok fazla ayrinti dusunuyorum bu da en sonunda cikmaza giriyor iki ay once acil denemelerini cozdum 35+ yapiyodum ama simdi hersey tum emeklerim bosa gitti en basitinden sadelestirme islemi mesela yapamiyorum nedenini bilmiyorum ama sadelestirme yapilcaksa mesela neden yapiyorum diyorum bir saat onu dusunuyorum cok zor durumdayim bunu bir tek ben yasiyorum eminim ama cok zor bir durum bogulacak gibiyim su son birkac gun kala iki gundur cok ciddi bir sekilde intihari dusunuyorum hem de cok ciddi kac keredir kiyisindan donuyorum ama cidden cok kotu bir aci neden oluyor bilmiyorum bir sene cok ciddi bir emek verdim son bir ayda boyle hiç olmasi kaldirilacak sey degil napabilirim bir tavsiye verseniz yoksa intihara dogru gidiyorum cunku kaldiramiyorum hani koyuyor yemin ederim koyuyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• hocam ne demek intihar ya bence biraz ara verin kendinize vakit ayırın bir de bence psikiyatriste gidin

• Aynı şeyi ben de düşünüyorum. Sınava 3. girişim.
    Daha önce 30k ve 27k lık mf sıralamam var.
    Bunu koruyamam ve daha kötü yaparım diye o kadar stres oldum ki kafayı yemek üzereyim.
    Bayram günü hiç dışarı çıkamıyorum.
    İntiharı ben de düşündüm ancak geride kalanlara bu acıyı yaşatamam.
    Kendimi düşünmekten vazgeçtim onları düşünüyorum.
    Kahrolurlar.
    Elimde 50 den fazla kitap var çoğunu çözdüm ancak psikolojik olarak bitik durumdayım.
    Not: 2 yıldır evde hazırlanıyorum, duvarlar üstüme üstüme geliyor.
  • Hocam bende de olmuştu hatta zaman zaman oluyor bi ara çok yoğunlaşmıştı şuan daha az gibi. Ben de aynı şekilde düşündüklerini çok düşündüğüm oldu ama aslında sorunun kaynağı sınavı hazırlayanların ayrıntılara pek takılmayacağı ama daha da önemlisi aslında unutman ve o kadar emeğe rağmen istediğin verimi aldığını düşünmediğin için böyle aşırı detaycı düşünüyorsun. Ama sıkıntı unutmak ya unutmak diye bi sorunun olmasaydı belki de şuan yaptığın her şey sana doğru gözükecekti temelde sorun unutman istediğin verimi alamaman bu da tekrarla mümkün ayrıntılara aşırı girerek nedenselle uğraşarak değil. Çünkü hepsi ezberdir mantık diye bi şey yok mantığın kendisi de öğrenme o da ezbere dayalı o da tekrar edildikçe konsantrasyonu bozmadan motor becerisi şeklinde kullanabilmeye bağlı gibi inşallah kafayı yemem ben de:( yani mantığını bilmesen dahi ki mantık diye bi şey yok bilgilerini uygun yerlerde o ezberleri kullanma var aslında bu konsantre olarak aklına gelen her şey biliyorsan yaparsın onun yorumu da ezber çünkü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1DB0D4E4B -- 4 Haziran 2019; 16:21:53 >

• Hocam sınavda vurur geçersiniz takmayın şimdi biraz rahatlamaya bakın. Son 10 gün kaldı, 10 gün sonra tüm yük kalkacak üzerinizden. Açın fen tekrarı falan yapın fazla işlemle yormayın beyninizi
  • Hocam o kadar ayrıntı çalıştım ki.
    Artık ayrıntılarda boğuluyorum.
    Geometride öğrenmediğim formül kalmadı.
    Ama MSÜ'de pek fazla formül yoktu.
    TYT de aynı şekilde.
    Ne yapmalıyım Geometri'de tavsiyelerinize açığım.
  • victorious195 V kullanıcısına yanıt
    Hocam mezun musunuz?
    Fen tekrarı için önerebileceğiniz kanal var mı?
    Bir de istediğiniz bölüm nedir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hata lütfen yardım
    18 yıl önce açıldı
    APOTEMİ YARDIM
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tolerance33 T kullanıcısına yanıt
    Hocam peki bu kadar ayrıntı çalışınca hepsini hatırlayabiliyor musun veya istediğinde aklına geliyor mu veya soruda gördüğünde o ayrıntıları istediğin gibi kullanıyor musun aklına geliyor mu yani? Sıkıntı bu aslında bunu yapıp sonra unutunca o kadar moralin bozuluyor ki sanki tamamen boşuna uğraş vermiş gibi yani. Ama ayrıntılar derken bu kararsızlık gibiyse kötü ama hatırlayabildiğin onu kullanabildiğin yani aslında yorumunu ezberlediğin göre göre motor becerisi olmuş gibi bu da tekrarla mümkün şekildeki her ayrıntı çok işine yarar yani. Maziyi hatırlayınca yine aklıma geldi o kadar berbat bi durum ki unuttuğunu düşünüyosan yaparsın yani öyle diyim bende öyle oldu. Unutmasam hiçbirini son derece doğru bi şeydi bu

Geometri için sırayla acil, nitelik, endemik, paraf işlerin kaynakları apotemi denemeleri acil denemeleri çözmeye çalıştım ama unutunca olmuyor işte ne kadar çözsen de tekrar etmezsen unutursun öyle bi dünya yok açıp o soruları konuyu tek tek tekrar etmen gerekiyo. Ve sorulan şeyler az çok belli aslında çözerken çalışırken soruların istediğinin haricinde veya istemsiz uzatmalara gerek yok desem de arada olabiliyor ama adamların istediği gibi düşünmek gibi yani fazla detay düşünmeden ne biliyorum diyip elden geçirmek hepsini bu da detay düşünerek çözerek çalışarak değil de bildiğin şeyler neler diyip genel olarak yani ne kadar kassan da ayrıntı gelip gelmeyeceği malum veya unutulup unutulmayacağı ki ayrıntı isteyen soru çok az genelde sorularda aklına gelen takılan şeyler 1 2 olasılık durum gibi oluyor ilerleyince 1. düşündüğün doğru net oluyor soru için. Ve bunun nedeni ne gibi şeylere gerek yok çünkü zaten çalışmanın tamamı ezber ve motor becerileri konsantrasyonu bozmadan kullanmaya dayalı gibi. Anlayarak ve konsantrasyonu koruyarak yani düşünerek değil. Kafama takılan bi konuydu fazla üstüne düştüm yardımcı olur umarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1DB0D4E4B -- 4 Haziran 2019; 16:47:41 >

• -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E921A94DD -- 7 Haziran 2021; 20:48:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E921A94DD

-
    =Ben. Geçen denemede türev alamadım la. Türev türev. 3' ü öne atamadım kaldı öyle
  • tolerance33 T kullanıcısına yanıt
    60k dan mezunum hocam.

Fizik tekrarı için Ertan Sinan Şahin canlı yayınlarını öneririm.
    Kimya için ben kimyaozel ucretli paketini kullanıyorum. Oktay hoca özet şeklinde videolar falan paylaşmış son hafta onlara bakacağım büyük ihtimal
    Biyoloji tekrarı için de video izlemiyorum. Bilgi sarmal - apotemi alan denemeleri çözüyorum.

İstediğim bölüm itü - uçak mühendisliği
  • Hocam hafif spor yapın ve podcast falan dinleyip , eskiden yaptığınız işlem basamaklarını düşünün .
    2 ihtimal:
    Ya formdan düştünüz .
    Ya da çok stres yapıp dusunemiyorsunuz bana her 2 sinden de biraz var gibi geldi.
    Normalde derslerden uzak kalmayı tavsiye ederdim fakat az kaldı o yüzden yukarıdaki dediklerim iyi gibi . Duzelirsiniz inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bounendustrı2019 -- 4 Haziran 2019; 17:29:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İTÜinş kullanıcısına yanıt
    -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E921A94DD -- 7 Haziran 2021; 20:46:25 >
  • hocam varsa köye gidin 2 gün teknolojiden uzak, sevdiklerinizle zaman geçirin.
    köy yoksa kuzen-arkadaş alın yanınıza bir gün avm yapın böyle birkaç saat gezme sinema yemek vs.
    ertesi gün bi bisiklete atlayın 8-10 kilometre yol yapın ve sabah 5 gibi kulaklığı takıp mahalleyi turlayın çarşıya yürüyün
    2-3 gün hiç derse bakmayın hiçbir şey kaybetmezsiniz kafanız dağılır.
  • Hocam bunu aşman lazım. İntihar meselelerini bazen herkes düşunür. Önemli olan yapmamak senin hatan bunları çok takmak tövbe de geç . Yani hepimizin aklında neler neler dönüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kur'an dinleyin hocam Nasser al qatami yi öneririm çok iyi gelecektir.

• İTÜinş kullanıcısına yanıt
    Kankta ilk başta atla sonra yap ben matı tavaf ediyorum bildiğin döne döne çözüyorum ayt matı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.