Şimdi Ara

Vet için soru alabilirim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

• Slash702 S kullanıcısına yanıt

Evet hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • büyükbaş veya evcil hayvan için bir ayrı uzmanlık yok değil mi hocam tamamen sizin ilgi alanınızla alakalı

• Yigido058000 kullanıcısına yanıt

en düşük vet. hek. maaşı 55 k dan başlıyor. ziraat mühendisleri de aynı.

uzman veteriner hekim şuan için yok. adı konuldu ama yürürlüğe girmedi. girsede kolay elde edilecek bir şey değil.

uzmanlaşmak ta hiç kolay değil. önce yüksek lisans en az 2 sene sonra 4-5 sene kadar da doktora yapmanız gerek. hoop ben istedim de oldum demek çok zor. ailenizin de desteği şart zira doktora yaparken çok başarılı olup fakülteye kadrolu atanmadıktan sonra dışardan yarı zamanlı mezbaha hekimi olarak 5-6 sene yaşam sürmek çok zorlayıcı bir durum.

yiğido senin yerinde olsam bozok da kendime bir hoca belirleyip onun izinden giderek direk okulda kalmayı düşünürdüm. onun haricinde eğer bozokda ortapedi yapmayı düşlüyorsan hepten unut. ortapedi direk yok çünki, cerrahide alt daldır. onunda ped alanında duayen istanbul ve ankaradır onun haricinde diğer okullar büyükbaşa eğilimlidir. ortapedi deyince direk ped geliyor aklına insanın. çok mantıklı ama uygulaması çok zor. bozoktan yada sivasdan mezun olunup ankarada doktora nasıl yapılır araştırmak lazım. genelde çevre okullarda daha yeni yerlerde yapıyorlar mezunlar. o prosedürü pek bilmiyorum.

• büyükbaş işine girmeyi düşünüyor musun

asıl para orada dönüyor

• maviplanet kullanıcısına yanıt

Çok sağ olun hocam

• maketbıcagı kullanıcısına yanıt

Düşünmüyor değilim aslında

• Yigido058000 kullanıcısına yanıt

Devlet desteklemesiyle yurt dışından haycan ithal etmek mümkün, eğer anadan babadan kalan toprağınız varsa işler bi tık daha iyi hale geliyor

Yoksa ortalama olarak 100 büyük baş çiftliğin her şey dahil maliyeti 15 milyon dolayını bulur

Ama düzgün bir planlama ile mümkün

Devlet 5 6 sene öncesi mükemmel bir destekleme veriyoedu

Şuan artan enflasyonla bunu kaldırdı, yine de takip etmekte fayda var

Tarım,hayvancılık sektörüne seve seve yatırım yapmak zorunda.

En küçüğünden büyüğüne toplam nüfus ortalama 100 olduğu zaman senelik 4,5 milyom civarı para kenara koymak mümkün

İthal hayvanların daha verimli olması gerçeğine dayanarak 4,5 dedim

• Bana kalırsa direkt bu işe gir

Bursa, balıkesir tarafları büyükbaş çiftlikleri için gayet uygun

• maviplanet kullanıcısına yanıt

Hocam siz nerden mezunsunuz bilmiyorum ama İÜC'de doktora öncesi yüksek lisans yapmış doktora öğrencisi yok şuan, hatta bütün fakülteler yüksek lisans mezunu olarak mezun veriyor olmalı. Fakülteden mezun olunduğu gibi doktoraya başlanabiliyor.

• Nexus6a N kullanıcısına yanıt

o hikayeyi çok anlatan oldu. bizim zamanımızdada anlatılırdı. ben de türkiyede okudum. nahcıvanda değildi okulum. erü mezunuyum.

benim mezun olduğum okulun ne alakası var anlamadım. şuan üzerinde olduğumuz dakika için değil ben genel konuştum. istanbul üni hakkında en ufak bir bilgim yok. var desem yalan olur ama. kırıkkale mezunuda var bizde oda yüksek lisans yaptı, ankara mezunu arkadaşımız da var, oda daha çiçeği burnunda halen yapıyor. ama ankarada değil 19mayıs da yapıyor. kimi keyften yapıyor olabilir ama bir kısmıda not ortalamasını yükseltmek için de olabilir. hani eskiden doktora için not ortalaması gerekirdi.

ha birde diplomamız lafta yüksek lisans sayılsa da sahada malesef sayılmıyor. o sebepten bakanlık nezdinde kısayoldan y. l. yapıyorlar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.