Şimdi Ara

veteriner hekim'im soruları alayım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Mesajlarında bariz bir tıp okuyamamanın ezikliğini var.Merak etme çok matah bir şey değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bloodbanger kullanıcısına yanıt
    Husky yani sibirya kurdu köpekler güçlü ve soğuğa dayanıklı hayvanlardır herkesin bildiği gibi. Kutup bölgelerinde bildiğiniz gibi kar kızağı çekmek için kullanılırlar ve bir husky'nin sizi kuvvetli çekmesi gayet doğaldır. Püf noktası yoktur.

Köpekler çok duygusal hayvanlardır aynı insanlar gibi kendini aileden bir birey olarak görürler ve siz onu başkasına verdiğinizde terkedildiğini bir süre sonra kabullenirler. Yeni sahipleri sizin ona gösterdiğiniz ilgiyi gösterebilirlerse onlara da en kısa sürede alışacaktır merak etme hocam.
  • K U N kullanıcısına yanıt
    Tıp okuma hedefim hiç bir zaman olmadı hocam. Ayrıca ukalalığın anlamı yok. Senin gibi haddini bilmez ergenlere ayıracak vaktim de yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deliboo -- 8 Kasım 2016; 0:48:15 >
  • sokaktan sahiplendiğim kedime iç parazit aşısı yaptırdım.Daha sonra 2 gün sık sık dışkı yapınca temizledim ve 2 gün sonunda kumunu toptan değiştirdim ancak kedi poposunu yalayıp tüylerine yumurta bıraktığı için tekrar parazitlenmiş midir emin olamıyorum bilgi verir misiniz?Teşekkürler
  • Kedilerim sırayla soğuktan dolayı nezle oluyor. Göz yaşarması, burun akıntısı, hapşurma. Sokak kedileri oldukları için eve almıyoruz. Zaten eve alıp besleyecek durumumuz yok. Sadece vet.de parazit aşılarını yaptırdık o kadar. Bu nezleye ne önerirsin? Ya da nezle midir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayvanları acayip seviyorum ama sadece sevmekle hayvan doktoru olunmuyor sanırım bayabzorlukları var :/

• deliboo kullanıcısına yanıt
    Güldürdün Baytar kardeş demek doktorlardan üstün görüyorsun ..

• quote:

Orijinalden alıntı: deliboo

quote:

Orijinalden alıntı: Chaussure

İnsan hekimiyim soruları alıyim

beşeri hekimlik bir iç deniz ise veteriner hekimlik bir okyanustur hocam, kapsamlarımızı kıyaslamayalım istersen

Haklısın meslektaşım

• quote:

Ne zamandan beri ishal? Yakın zamanda farklı bir mamaya geçtiniz mi ya da farklı bir yiyecek verdiniz mi ev yemeği falan?
    İshalin kıvamı nasıl (puding gibi su gibi) rengi nasıl (kırmızılık var mı kan pıhtısı içeriyor mu) kedi kaç yaşında aşıları ve parazit ilaçları tam mı? Evde mi bakıyorsunuz arada dışarı gidiyor mu? Genel durumu neşesi yemesi içmesi iyi mi? Hocam ishalin bin türlü sebebi vardır. Bu soruların cevabını aldıktan sonra vücut sıcaklığını ölçmek lazım. karnını ellemem lazım. paraziter mi bakteriyel mi viral mi anlamam lazım. Stresten dahi olabilir.

10 gündür ishal. Mamasını 1.5 ay önce değiştirdim. Ev yemeği vermiyorum. Kıvamı puding gibi. Rengi açık kahverengi gibi, kan yok. 2 yaşında, aşıları tam. Evde bakıyorum, hiç dışarı çıkarmadım. Zaten genel olarak asabi bir kedi, ishal olmadan önce de öyleydi, şimdi de öyle. Saldırgan falan değil de kendini elletmez pek. Yemesi, içmesinde sıkıntı yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Dışkısı çok pis kokuyorsa bakteriyel veya viral olması olası. Gözlerine bak içeri göçüklük var mı? Derisini tut çek ve bırak. Eski haline geri dönmesi 2 saniyeden fazla sürüyorsa acilen bir veteriner hekime göster. Vücudunda su kaybı risk seviyesindedir demektir ve serum bağlanması gerekir

Gözler ve deri normal hocam

• balıklardan anlıyormusun eğer anlıyorsanız sorum şu; fanusta beslediğim 2 japon balığım var 1 aydan uzun süredir bakıyorum gayet sağlıklılar fakat şimdi 1 haftalığına memleketime gidicem öğrenci evinde kalıyorum balıklarımı 1 hafta arkadasıma bırakıcam yemini o vericek ama suyunu değiştirmeyi beceremem diyor. balıkların suyu 1 hafta değişmezse ölürlermi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackk_ -- 9 Kasım 2016; 0:38:53 >
  • quote:

Tİksinmedim hocam fakültede okurken o kadar çok değişik vaka ile karşılaştığımız için bir süre sonra alışıyor bünye
    Hastalık bulaşma riski çok yüksek. özellikle Brucella denen halk arasında malta veya akdeniz humması denen hastalığa karşı full önlemle yaklaşıyoruz. şarbon vb hastalıklarda cabası.
    arkadaş ortamlarında en çok tohumlama muhabbetinde geçen kolu makata sokma muhabbeti dalga konusu oluyor

Brucelle ve salmonella mutlaka bulaşıyor veterinerlere.

• Bende 1.sınıf öğrencisiyim. Şu anatomiye nasıl çalışayım hocam, diğer dersler çok zorlayıcı değil ama o sıkıntı biraz.
  • Veteriner olma hayalim var ama köpeklerden korkuyorum.Mesela yolda görsem yolumu uzatırım sırf yanından geçmemek için. Bu sene sınavlara hazırlanıyorum veterinerlik rahat gelebilecek durumda. Ankarada okuyabilirim sma diş hekimliği ve tıota istiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • deliboo kullanıcısına yanıt
    Merabalar hocam. Bende veterinerlik okumak istiyorum. Size bir sorum olacaktıda okuduğumuz üniversitede kendimizi geliştirmek namına ne yapabiliriz. Mesela en iyi egitimi bir kac üni veriyo ama o üni ler tutmaz benim bu açığı kapatmak için ne yapmalıyım sizcr?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.