Şimdi Ara

veteriner olmak isteyenler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
14.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Polene Alerjisi Olan Arı

Bugün veteriner kliniklerine başvuru yaptım.İstanbul üni.den yeni mezun oldum diye.(70k sıralamam var yüksek ihtimal ist. üni tutar.)Adam bana 1250 tl dedi.Şok oldum resmen.Ben 5 sene fakülte okuyacam ve 1250 tl ile çalışıcam.Olmaz öyle şey.Devletinde sağı solu belli olmuyor zaten.Bir yıl 5 kişi alıyor diğer yıl hiç almıyor.Klinik dışında da sucuk firmalarında, yem firmalarında, büyükbaş hayvan kesim yerlerinde çalışıyolar.Ogünden beri vazgeçtim.

Yeni mezuna 1250 TL ile işe başla dedilerse çok iyi. Günümüz Türkiyesinde hangi meslek dalında yeni mezun birine 1250 tl ile işe başlatıyorlar ? Boğaziçi, odtü den dereceyle mezun değilsen genellikle 1000 tl civarı ile başlarsın çoğu meslek dalında. Yani üniversiteden mezun olur olmaz 2000-3000 TL ile işe başlamayı düşünüyorsan çok büyük hayal kırıklığı yaşarsın ileride. Özel sektörden bahsediyorum.

Özelde genellikle başladığın maaş ile devam etmezsin bir de biliyorsundur büyük ihtimal. 1250 tl ile başlarsın şirkete veya çalıştığın yere artık nerde çalışıyorsan faydalı olursun maaşın artar zaten. Ömür boyu 1250 tl ile çalıştırmazlar yani merak etme.

Yanlış anlamayın ancak sizin maaş olarak beklentiniz bir hayli uçuk anladığım kadarıyla unutmayın Türkiyede yaşıyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ralpo -- 21 Temmuz 2013; 13:08:45 >

• Ralpo R kullanıcısına yanıt
    Benim hedefim aslında tıp okumak.Ama veterierliğide o olmazsa bir altarnatif görüyorum.Sanırım devlete mezun doktor maaşı 3000tl civarında.Ayriyetten o kadar emeğimin karşılığı 1200 tl olamaz.
  • quote:

Benim hedefim aslında tıp okumak.Ama veterierliğide o olmazsa bir altarnatif görüyorum.Sanırım devlete mezun doktor maaşı 3000tl civarında.Ayriyetten o kadar emeğimin karşılığı 1200 tl olamaz.

Tıp okursan eyvallah ona diyecek bir şey yok. Onu da "boğaziçi odtüden dereceyle mezun değilsen" kısmına ekleyebilirsin (TUS u tamamlamış olduğunu düşünürsek)

Tamam o kadar emeğinin karşılığı 1200 tl olmayabilir ancak sıfır tecrübe ile başlayacğını göz ardı etmemelisin. İş ilanlarına baktığında genellikle "en az 2 yıl tecrübeli" ibaresi yer alır.

Demem o ki bana sorarsan yeni mezuna 1200 tl gayet iyi bir maaş. 2-3 yıl çalıştıktan sonra onu zaten 3000 tl civarına çekmek senin elinde. 1200 tl ile kalmazsın yani.

Tıp okuyanlar 6 yıllık eğitim + 2 veya 4 yıllık TUS eğitimini tamamladığın takdirde özellerde 3000 tl civarı alırsın muhtemelen. Çünkü 6 yıllık tıp mezunu pretisyen hekimlerin özelde 3000 tl alacağını zannetmiyorum. Yanılıyor da olabilirim.

• Konustugum bir vet. Eger hayvanlari seviyorsan veteriner olma demisti. Cunku fabrikslarda igrenc kosullarda goruyorsun, kliniklere zevk icin kulak, kuyruk kestirmeye geliyorlar, sonra en kotusu de yaslanmis olanlari uyutuyorsun falan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Köy e gidince baytar şehre gidince Veteriner Hekim olursun..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ralpo

quote:

Bugün veteriner kliniklerine başvuru yaptım.İstanbul üni.den yeni mezun oldum diye.(70k sıralamam var yüksek ihtimal ist. üni tutar.)Adam bana 1250 tl dedi.Şok oldum resmen.Ben 5 sene fakülte okuyacam ve 1250 tl ile çalışıcam.Olmaz öyle şey.Devletinde sağı solu belli olmuyor zaten.Bir yıl 5 kişi alıyor diğer yıl hiç almıyor.Klinik dışında da sucuk firmalarında, yem firmalarında, büyükbaş hayvan kesim yerlerinde çalışıyolar.Ogünden beri vazgeçtim.

Yeni mezuna 1250 TL ile işe başla dedilerse çok iyi. Günümüz Türkiyesinde hangi meslek dalında yeni mezun birine 1250 tl ile işe başlatıyorlar ? Boğaziçi, odtü den dereceyle mezun değilsen genellikle 1000 tl civarı ile başlarsın çoğu meslek dalında. Yani üniversiteden mezun olur olmaz 2000-3000 TL ile işe başlamayı düşünüyorsan çok büyük hayal kırıklığı yaşarsın ileride. Özel sektörden bahsediyorum.

Özelde genellikle başladığın maaş ile devam etmezsin bir de biliyorsundur büyük ihtimal. 1250 tl ile başlarsın şirkete veya çalıştığın yere artık nerde çalışıyorsan faydalı olursun maaşın artar zaten. Ömür boyu 1250 tl ile çalıştırmazlar yani merak etme.

Yanlış anlamayın ancak sizin maaş olarak beklentiniz bir hayli uçuk anladığım kadarıyla unutmayın Türkiyede yaşıyorsunuz

Bahsettiğimiz şey 5 yıllık bölüm, veterinerlik değilmi? 1250 tl elbette az. Anestezi teknikeri arkadaşım 1600 alıyor. Sağlık lisesinden mezun hemşire arkadaşım özelde nöbetlerle birlikte 2000 e yakın alıyor. Veterinere 1200 tl hakaret gibidir.

• Köylerde günde 1250 TL kazananlar var.Ama adam durmadan koşturuyor 24 saat. Kazanç kişiye bağlı, çok değişken bir şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Exhell

quote:

Orijinalden alıntı: Ralpo

quote:

Bahsettiğimiz şey 5 yıllık bölüm, veterinerlik değilmi? 1250 tl elbette az. Anestezi teknikeri arkadaşım 1600 alıyor. Sağlık lisesinden mezun hemşire arkadaşım özelde nöbetlerle birlikte 2000 e yakın alıyor. Veterinere 1200 tl hakaret gibidir.

Doğrudur. Ben daha çok mühendisliklerle karşılaştırıyordum onu yazarken. Sağlık sektörünün hemen her dalı avantajlı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.