arkadaslar merhaba, ben bu forumu bi süredir takip ediyorum fakat cr serisi hakkında pek fazla konusulmadığını fark ettim. ben cr'nin bu modelini beğendim. kullanmış arkadasların bu cr serisi hakkında bi sıkıntıları var mı? ya da memnunlar mı hallerinden? bu özelliklere sahip bi vaio sık sık seyahat eden (şarj vs..) oyun oynamak onun için çok da önemli olmayan fakat bi dizüstüne en fazla 2000ytl verebilecek bi kullanıcı için uygun mudur, ii midir, elverişli midir? cvplarınızı bekliorum arkadaslar, şimdiden tskler.. yanıtsız bırakmazsanız sevinirim :)
EKRAN Ekran X-BRITE ECO™ Technology Ekran Boyutu 14.1” Ekran Çözünürlüğü 1280 x 800 Çözünürlük Tipi WXGA
NETWORK Integrated Bluetooth(version) 2.0 + EDR Bluetooth Range(m) 10 Built-in Modem V92/V.90 Integrated Wireless LAN YES Wireless LAN Max. Date Rate (Mbps) 54 Wireless LAN Range (m) max. 100 Wireless LAN Type 802.11a/b/g/n Ethernet network 100 BASE-TX/10 BASE-T
ÖLÇÜLER VE AGIRLIK Derinlik 248 mm Yükseklik 31.75/42.41 mm Ağırlık 2.49 Kg Genişlik 329.6 mm
GÜÇ KAYNAGI Voltaj AC 110/230 V Güç Kaynağı Harici Frekans 50/60 Hz arayüzler
4 Pin i.LINK™ (IEEE1394), 400 Mbps 1 DC in 1 Memory Stick™ Slot 1 Memory Stick Slot Type Memory Stick™ Std / Duo, Memory Stick™ PRO Std / Duo, high speed data transfer SD Card Slot 1 Microphone Jack 1 RJ-11 Direct Port (Modem) 1 RJ-45 Direct Port (Network) 1 USB Speed High/Full/Low USB Port (quantity) 3 USB Version 2.0 USB Connector Type A VGA Connector for Monitor 1 TV out 2 TV out type S-Video + VGA Audio out 1 Express Card Slot Type 34mm Audio out Type(s) Stereo Headphones/Speakers Jack Express Card Slot
Tasarımı gayet hoş duruyor. yani fz serisi kadar olmasada bi çok laptoptan iyi ve şık tasarımı var.
burda konuşulan modeler genellikle fz serileri bu nedenle benim kıyaslamam fz ile olacak. ayrıca kullandıgım model de bu.
vermiş oldugun özellikler i fz440 ile karşılaştırdıgımızda tek artısının 320 gb hdd si oldugunu goruyoruz. bunun dılında fz hem 15.1 inc hem 1500 mb ekran kartına sahip. ayrıca ekran x brite- eco neknoloji. cr nin sadece x-brite.
100 ytl fark vererek fz400 alabilirsin ve dediğim ozellikler esahip olabilirsin. ama 14 inc diye tutturursan ve özellikle aradıgın o ise medl gayet iyi. ama piyasada cok ta fazla 14 kullanan yok açıkcası.
ayrıca fz serisi laptopların kasası 14 inc kasa gibi duruyor. yani hiç de buyuk ve kaba değil. asus un 15 inc ekranı bu fz nin 15 inc ekranından cok buyuk. ben ölçtüm. asusun kasası ekrandan sonra en az 1 1.5 cm daha kalın. ama fz bunu cok narin ve şık yapmış.hiç de 15 gibi durmuyor.
karar vermen gereken şey 14 inc mi 15 inc mi aradıgın. 15 ise git fz440 al. yok 14 se gosterdiğin model gayet iyi.
öncelikle cvp verdiin için tsk ederim turank. aslında istediim 14 inclik. oyuzden de cryi beğenmiştim zaten. crler nerdeys benim için biçilmiş kaftan diyebilirim fakat ekan kartı konusu beni biraz düşündürüyor. 358 mb grafik kartla neler yapamam? eksileri benim için neler olur? oyun oynamak istediimde (fifa nfs vb.) rahatlıkla oynayabilir miyim? ayrıca sitelerde dolaşırken gözüme CR590 da dikkatimi çekti.. 520 ile aralarındaki fark: 520nin 2,1ghz; 590ın ise 2,4ghz olması.. aralarında da 250 ytl gibi bi fark var.. sizce bu farka değer mi?
8 renk'i mevcut. En alımlı renklerden biri CR520E/R! Gayet iyi, tavsiye ederim.
Dizayn harikası bir cihaz.Beyazı cok güzel applelar gibi :=)