Şimdi Ara

VGN-FW5ZTF/H (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
5.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • acaba bu ses ne kadarlık bir düzeyde? birde herhangi bir virüs programı kullanıyor musun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: unalhacettepe

Herkese selamlar,

Bugün VGN-FW5ZTF aldım. Önecelikle teknik özellikler açısından çok iyi bir makina. Hızlı açılıyor, görüntüler süper, harika, vs..

Ama makinada ciddi bir sorun var.. Çok sesli çalışıyor. Ya bu makinayı kulak tıkacı ile kullanacağım ya da geri iade edeceğim. Nasıl olacak bilemiyorum.

Benzer bir sorun yaşayan oldu mu? Yoksa benim makinama özel bir sorun mu? Ses sorunlarını özetlersem;

1 - Makina ilk açıldığından itibaren hiçbir işlem yapmadan ciddi ses çıkartıyor. Ses fandan mı yoksa başka bir yerden mi geliyor anlayamadım.
    2- Programlar çalıştırılmaya çalışınca ses artıyor.
    3 - Bluray çok sesli çalışıyor.

Benim açımdan en önemli sorun 1 numaralı sorun. Lütfen yardım edin. İade mi edeyim, teknik servise mi göndereyim? Bu sorunu yaşayan ve çözüm bulan kimse oldu mu?

İyi geceler..

bendede ayı serinin MTF olanı var. Ses HDD den geliyor.rüzgar üflemesi gibi.işlemciye yük binincede fan devreye giriyor. Ses artıyor. Durum bendede aynı. optik sürücüde akustik susturucu özelliği olmadığı için tüm Vaio modellerinde sesli çalışır DVD sürücüsü.

sessiz ortamda gece odada falan sık işi olan için pek uygun bir makina değil. zaten web de araştırma yaparsanız 5 serisinde HDD ses desibeli 37 falan..buda biraz fazla..

Birde o 60 günlük McAfee virüs yazılımıda felaket kaynak tüketiyor. arka planda devamlı işlemciyi meşguliyeti var. 2010 Norton Internet Security ye döndüm ben.fan daha az çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mybo37 -- 21 Aralık 2009; 2:10:10 >

• Ben de VGN-FW5MTF/H serisi sahibiyim. Benim makinamda sesli calisma gibi bir sorun olmadigini belirtmek istiyorum. DVD/BluRay Combo surucusunu hemen hemen hic kullanmiyorum. Dolayisiyla optik surucunun gurultu seviyesi hakkinda yorum yapmak istemiyorum. Ancak makinenin fanlarindan kaynaklanan gurultu seviyesi gayet makul duzeyde. Bu yuzden bir sikayetim yok.
  • Herkese tekrar selamlar,

quote:

acaba bu ses ne kadarlık bir düzeyde? birde herhangi bir virüs programı kullanıyor musun?

Ölçüm yapabilmeyi çok isterdim ama yapabildiğim tek şey amatör karşılaştırma. Kullanmakta olduğum nx serisi HP laptop (Intel Core 2 Duo P8400 2.26, 1,92 RAM) ile karşılaştırdım ve ciddi bir ses farkı var. Devamlı bir ses ve sesli ortamlarda algılanmıyor. Ama sessiz bir ortamda, mesela evde odada ses konsantrasyonu azaltıyor.

Virüs programı kendi üzerinde yüklü gelen McAfee. Sesle bir ilgisi olabilir mi bilemedim? Ben NOD 32 kurmayı düşünüyorum, sistemi hiç yormuyor.

quote:

bendede ayı serinin MTF olanı var. Ses HDD den geliyor.rüzgar üflemesi gibi.işlemciye yük binincede fan devreye giriyor. Ses artıyor. Durum bendede aynı. optik sürücüde akustik susturucu özelliği olmadığı için tüm Vaio modellerinde sesli çalışır DVD sürücüsü.

sessiz ortamda gece odada falan sık işi olan için pek uygun bir makina değil. zaten web de araştırma yaparsanız 5 serisinde HDD ses desibeli 37 falan..buda biraz fazla..

Birde o 60 günlük McAfee virüs yazılımıda felaket kaynak tüketiyor. arka planda devamlı işlemciyi meşguliyeti var. 2010 Norton Internet Security ye döndüm ben.fan daha az çalışıyor.

mybo37 yorumlar için çok sağol. Ses tam dediğin gibi, rüzgar üflemesi gibi. Tam da bu nedenle hardisk değil, fan olduğunu düşünmüştüm. Harddisk olduğundan eminmisin? Hardisk işlem yapmazkende ses devam ediyor. Ben "ana-fan"dan değil, işlemci üzerindeki fandan kuşkulanmıştım.

Tabi Cozler'in yorumuda düşündürücü, bu durumda genel bir sorun değil, özel bir sorun sanki.??

• arkadaşım bir gerçek varki aynı ses sana bana fazla, başkasına az gelebilir. Fazla takıntısı olmayan, ne bileyim çok sessiz ortamda bulunmayanada ses az gelebilir. Bu yorum ölçü olmamalı.

Ancak cihazda tek fan var bildiğim. Ve HDD den gelen ses fanla alakası yok.Kimisinde hdd sesi tıkır tıkır şeklinde kimisinde hava üflemesi gibi. Zaten bu Vaio için ben internette araştırdım. HDD ses şiddeti 37 desibel. yani biraz sesli.

Şimdi servise desenki ben HDD de sorun olduğunu düşünüyorum. Getir bakalım deyip 1-2 gün kurcalayıp herhangi bir sorun bulamadık diye geri verirler.Vakti zamanında bu Cihan elektronik 70 derece işlemci sıcaklığı(masaüstü normal kullanımda) olan sorunlu Fz serileri için başvuran fz sahiplerine '' sorun yok.işlemcinin karakteristiği bu'' diye komik yaklaşımlarda bulunup milleti mağdur etmemişmiydi.

Yani diyeceğim o ki satın aldığın üzerinden 30 gün geçmediyse iade şansını dene.. Olmadı HDD arıza çıkarmazsa servis hiçbirşey yapmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mybo37 -- 22 Aralık 2009; 18:50:31 >

• quote:

arkadaşım bir gerçek varki aynı ses sana bana fazla, başkasına az gelebilir. Fazla takıntısı olmayan, ne bileyim çok sessiz ortamda bulunmayanada ses az gelebilir. Bu yorum ölçü olmamalı.

Haklısın, ama bende de ölçüm yapacak profesyonel bir cihaz yok. Dediğin gibi harddiskten geliyordur o zaman. Ben birkaç arkadaşıma daha dinlettim, onların laptoplarla da karşılaştırdık. Bendeki daha sesli çalışıyor. Herkes sesin rahatsız edici olduğunu düşünüyor. Ama hepsi de aynı yorumu yaptı: "çok ciddi bir donanım var, o yüzden ses çıkartıyordur".. Bilemiyorum belki de öyle, gerçekten de yüklü bir donanıma sahip olduğu için bu kadar ses çıkartıyor.

Dediğin gibi servise vermeyeceğim. Değiştirmeye, değiştirmezlerse de iade etmeye çalışacağım.

Yardım eden herkese çok teşekkürler.

• doğrusu daha önceden hp ve dell xps kullanan birisi olarak bu bilgisayar bana daha sessiz geldi. sadece flash tabanlı oyunlar açtığım zaman fan sesi duyuyorum. onun haricinde çok rahatsız edici bir ses ile karşılaşmadım. rar dosyalarını açmadığım yada çok büyük dosyalarla işlem yapmadığım sürece hdd'den gelen bir tıkırtı duyamıyorum. rar dosyalarını açtığım zaman kulağımı hdd'nin olduğu yere doğru yaklaştırdığımda sadece çok hafif tiz bir ses duyuyorum. virüs programlarının bazıları çok yoruyor bilgisayarı. mesela norton 360 kullanıyorum ve sistem boşta kalır kalmaz devreye giriyor. sistem bu şekilde boşta kaldığında norton 360 yüklü işlemler yaptığı için fanın sesi daha çok artıyor..
  • arkadaşlar SONY VAIO VGN-FW5ZTF/H bir bilgisayrcı arkadaşım bu bilgisayarı 1500 tl ye sana ayarlayayım diyor alsammı fiyat iyi ama leptop çok büyük ya 3,2 kilo ne öyle ayrıca piyasada 3200 tl olan pc i nasıl 1500 e verebilior aklım almıor ikinciel değil yalnış model değil üstelik garantilibilmiorum var bişyler ama
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.