sen en ıyısı everest programını ındır kur onda herşey yazar rahat rahat anlarız ne nedır
bu dediğin şeyi indirdim onu kursam sorun çıkar mı ki?? bi zararı olur mu makinaya??
sen once bır everestı kur . dostum eger yazan dogruysa drıve ı o olması grek ama dedıgım gıbı hiç duymadım bunu ben kullanan varsa bılır yanı kaş yapalım derken goz cıkartmayalım en fazla hata verır yuklerken iptal edersın
quote:
Orjinalden alıntı: dr.axel
ekran kartı galiba evet on board peki ekran kartı ismi modeli nerde yazar bakayım hemen??
onboard olduğundan da emin değil
monitörün klavye mouse girişlerinin hemen altında bir girişe bağlıysa onboarddur. ama pci yuvalarının üzerinde hani anakart girişlerinin altında bir yerlerde ise o zaman harici ekran kartıdır ama büyük ihtimal onboard. via chipseti s3 model entegre ekran kartlarını kullanır genelde. s3 unicrome, s3 deltacrome, s3 crome, s3 savage vb. (hepsi de birbirinden berbat.) belki bunlardan biriyse şunu öneririm. via chipsetli demişsin. chipsetinin modelini öğren vewww.viaarena.com adresinden chipsetinin vga driverını bul. eğer bulamazsan modeli buraya yaz biz bulalım
1. 2 . monitör diye bişeyden bahsetmişti bi arkadaş. via vgayı kaldırdım...çözünürlük seçenekleri yine eski haline geldi ve 1.varsayılan monitör yazıyo artık ok. en son yazan arkadaş evet on-board pek çakmıyorum bu işlerden:) şimdi ne yapıyoruz
via 7.4.262.0 yazıyo bunu mu soruyosun
VIA HyperionPro Driver Release History
====================================== Release Package Version: 5.07A ====================================== Include Driver: INF Driver V2.70A AGP Driver V4.50D IDE Filter Driver V1.20D RAID Driver V5.20A, Raid Tools V5.26 ya da bunu mu soruyosun
quote:
1. 2 . monitör diye bişeyden bahsetmişti bi arkadaş. via vgayı kaldırdım...çözünürlük seçenekleri yine eski haline geldi ve 1.varsayılan monitör yazıyo artık ok. en son yazan arkadaş evet on-board pek çakmıyorum bu işlerden:) şimdi ne yapıyoruz
hocam kalan kısmı okumadın sanırım chipsetini öğren bulalım driverı
ayrıca çözünürlüğün 1024 ten yukarı çıkmaması monitör ile ilgilidir. tekrar geri getirmek için görüntü özellikleri>çözünürlüğü değiştirdiğin yer>gelişmiş>monitör>"bu monitörün görüntüleyemeyeceği modları sakla seçeneği seçiliyse kaldır.
sana pc ile kaçtane cd verdiler yazarmısın..........
quote:
VIA HyperionPro Driver Release History
====================================== Release Package Version: 5.07A ====================================== Include Driver: INF Driver V2.70A AGP Driver V4.50D IDE Filter Driver V1.20D RAID Driver V5.20A, Raid Tools V5.26 ya da bunu mu soruyosun
hayır chipsetin üzerinde yazar veya everest ile bakabilirsin VTxxxx (x olan yerde rakamlar yazar.)
ya da kasayı açıp hdd cdrom vb. aygıtların bağlandığı yerde VIA diye birşey varsa o chipsettir. o VIA yazısının hemen altında da chipsetin modeli yazar ne yazıyorsa buraya aktar bakalım.
grafic yada video kart diriver yazan cd varmı yada anakart cd si içinde onu yüklemen lazım.........
bulamıyorum ya neyse
ya bilmiyorum herşey şu Via vga denen şeyi yükleyince oluyo ama onu yüklemezsem oyunlar açılmıyo ah via vga ah:)
hocam bırak gotur aldıgın yere yada tel et sana lınk yada bır bılgı versınler körün gözü hesabı oldu bu iş
resimde beyaz renkte yuvarlak içine aldığım chipset. anakartın üzerinde bak bakalım seninkinde ne yazıyor model olarak üstündekilerin tamamını yaz.
hocam daha fazla şunu bunu kurcalama sorunun inanki basit sen bize daha fazla yardımcı olamıyosun olsun bende zamanında ne basit sorunlar yaşadım yerinde görerek ve anlayan biri halleder iyi akşamlar......
eyvallah arkadaşlar ilgilendiğiniz için teşekkür ederim en iyisi makinayı götürmek 10günlük makina da sinirlenip parçalanmaz dimi:) o kadar para verdim yani neyse iyi geceler
hocam sen bize yardımcı olsan basit aslında........
arkadaşlar bugün bilgisayardan anlaya nbi arkadaşım geldi ve dediki benim ekran kartı on-board muş. bende 512 mb ram var ekran kartım da 256mb. dediğine göre ekran kartı on-board olunca 512 mb ramin 256sını kullanıyomuş ve bana 256 mb ram kalıyomuş ve bu nedenle oyunlar yavaş çalışıyomuş. dedikleri doğru mu?? rami yükseltmeden yada yeni bi ekran kartı almadan yapabileceğim bişey var mı acaba???* cevap yazarsanız sevinirim...
Doğru kardeş oyunlar o yüzden yavaş birde Çalıştır komutuna Dxdiag yaz ve ordan ekran kartı ayarlarını test et bakalım eksik giden birşey varsa Kullandığın DirectX 'in bir üst versiyonunu yükle