Şimdi Ara

Victor G701 İncelemesi - i7 4710MQ (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
2
Favori
5.494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dr. Victor

quote:

Orijinalden alıntı: tr.duman

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: talip316

call of duty advanced warfare icinde degerlen dirirmisiniz acba ben kendi bilgisayarimda oynadigimda oyun biraz donarak ilerliyor

Bilgisayarim
    *gtx860m 2 gb
    *i7 4710 mq
    *w8 language 64 bit
    *2x240 ssd
    *500 gb harddisk
    *8gb ram

Call Of duty AW de bellek sızıntısı var. Belli aralıklarla fps dibe vurup tekrar yükseliyor. Bundan dolayı takılma yaşıyorsunuz.
    Nvidia sorunun COD kaynaklı olduğu forumlarında duyurdu. CoD'un güncel versiyonunda sorun çözülmek üzere. Güncellemenizi öneririm.

Yada Texture Ayarlarınızı Extradan High'a alırsanızda sorun geçici olarak giderilebiliyor.

Win7 de sikinti yok sabit 60 FPS yağ gibi.

Hocam siz furmark testinde nasil oldu da 32 FPS aldiniz hala anlamis degilim :) ben 24 FPS de takildim kaldim. U.H 4 testi yaptim sizin testinizle 1 FPS farkiyla hemen hemen ayni...

Testler mükemmel değildir. ufak dalgalanmalar olabiliyor. Bende şaşkınım çünkü 970M de o kadar fps almadı. Galiba hata var o testte. Tekrar yapmak istiyorum ilk fırsatta.

Hocam ayni testleri win 7 de de yaparsan karsilastirmali paylasirsan sevinirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Windows 8.1 tüm platformlar için aynı işletim sistemini kullanıyorum hocam.
  • quote:

Windows 8.1 tüm platformlar için aynı işletim sistemini kullanıyorum hocam.

Bir de ayni cihazda win 7 denersen çok makbule geçer :)

• o test kesinlikle hatalı olmalı. 970m kağıt üzerinde 880m'den bile daha iyiyken 860m'den düşük performans vermesi düpedüz imkansız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sroad

o test kesinlikle hatalı olmalı. 970m kağıt üzerinde 880m'den bile daha iyiyken 860m'den düşük performans vermesi düpedüz imkansız.

Test hatali değil win 8 den kaynaklanıyor. Ayni test win 7 de yapilirsa sonuçlar %40 a varasiya değişecek diye düşünüyorum.

• Benim de son anda G701 alma ihtimalim doğdu ama hem kasası çok kalın ve ağır hemde ekranı LED.Ekranı yanlardan bakınca çok görüntü kaybı yaşıyormu?Kasasıda çok kalın ama ekran kartı daha iyi.KArarsız kaldım.Siz hangisini önerirsiniz.Öyledeli gibi oyun oynamicam.
  • Hocam kesinlikle hatalı çünkü win 7 ile denediğinizde aldığınız sonuç bile 23 fps idi yanlışım yoksa o testte win 8 ile 30 fps alınmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hocam kesinlikle hatalı çünkü win 7 ile denediğinizde aldığınız sonuç bile 23 fps idi yanlışım yoksa o testte win 8 ile 30 fps alınmış

öyle değil hocam ben o testin aynısını win 8 ile yaptığımda 13-15 fps aldım. ve oyunlarda anlamsız kasmalar oluyordu. ayrıca ekranda vscny açık olsa bile yırtılmalar oluyordu. en az 3 kez format atıp orijinal win 8.1 ile testlerimi tekrarladım sonuç hiç değişmedi. şimdi win 7 yüklü aynı teste 24 fps alıyorum ve oyunlar fark edilir derecede akıcı oldu. vscny kapalı olsa bile yırtılmalardan eser bile kalmadı diyebilirim. çok zor değil imkanınız vaktiniz varsa win 7 kurun ve deneyin...
  • hocam verdiğiniz cevabın benim konuştuğum konuyla hiç ilgisi yok. ben diyorum ki 860m o furmark skorunda win8 kurulu sistemde 32 fps alırken 970m yine win8 ile furmark skorunda 25 fps almış. yani burada konu sizin win 7 kurup performansın artması vs değil. sizin performansınız arttığı halde 23 fps alabiliyorsunuz dr victor 32 fps almış bir hata yok mu sizce? hala daha testi savunuyorsunuz. eğer test doğruysa sizin kartınız açık bir şekilde arızalı ya da tam randımanlı çalışamıyor. 970m in 880m den daha güçlü olduğu kağıt üzerinde belliyken 860m den daha az fps vermesi normal midir ? bana bunları açıklayın...

(not: win 7 de sistem daha iyi çalışıyor ve karttan daha iyi verim alınıyor olabilir ona bir itirazım yok ki benim. eğer öyleyse 970m e de win 7 kurulup bakılır belki o da 30-35 fps ye çıkar tam olarak bir şey diyemem. burada önemli olan 860m in 32 fps alıyor oluşu.)
  • G701in driverlarını falan yükledim ama uçak modu tuşu ve yanındaki tuş çalışmıyor

• quote:

hocam verdiğiniz cevabın benim konuştuğum konuyla hiç ilgisi yok. ben diyorum ki 860m o furmark skorunda win8 kurulu sistemde 32 fps alırken 970m yine win8 ile furmark skorunda 25 fps almış. yani burada konu sizin win 7 kurup performansın artması vs değil. sizin performansınız arttığı halde 23 fps alabiliyorsunuz dr victor 32 fps almış bir hata yok mu sizce? hala daha testi savunuyorsunuz. eğer test doğruysa sizin kartınız açık bir şekilde arızalı ya da tam randımanlı çalışamıyor. 970m in 880m den daha güçlü olduğu kağıt üzerinde belliyken 860m den daha az fps vermesi normal midir ? bana bunları açıklayın...

(not: win 7 de sistem daha iyi çalışıyor ve karttan daha iyi verim alınıyor olabilir ona bir itirazım yok ki benim. eğer öyleyse 970m e de win 7 kurulup bakılır belki o da 30-35 fps ye çıkar tam olarak bir şey diyemem. burada önemli olan 860m in 32 fps alıyor oluşu.)

Ben de onu diyorum 970m e win 7 kurulsun ve denensin. Win 8 su aşamada benim icin tamamen yaniltici. En basindan beri söylediğim tabi daha önceki yorumumu gormemis olabilirsiniz. Sorun win 7-8 de mi ekran kartinda mi? Ama kimse benim gibi kalkip test etmiyor. Konu sahibi dahil. Bu testleri win7-8 karsilastirmali yapinki kullanicilar en doğrusunu görsün. Yoksa bana ne kim ne performans aliyorsa alsin...

Benim karsilastirmali testimde 860m ekran kartim win 7 de en az %40 daha performans verdi. Ve bunu oynadigim oyunlarda kesinlikle fark edilir derecede gördüm. Ve hic bir zamanda 860m 970m den daha güçlüdür demedim. Sadece 970m su aşamada win 8 de hakkini vermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolBUDUR -- 29 Kasım 2014; 12:13:16 >

• haklısınız konu sahibinin daha duyarlı olması gerek ama öncelikle buradaki 860m skorunu kaldırıp tekrar test etmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü çok yanıltıcı eğer bu sonuç doğruysa sizlerdeki kartlar sorunlu.
  • quote:

quote:

hocam verdiğiniz cevabın benim konuştuğum konuyla hiç ilgisi yok. ben diyorum ki 860m o furmark skorunda win8 kurulu sistemde 32 fps alırken 970m yine win8 ile furmark skorunda 25 fps almış. yani burada konu sizin win 7 kurup performansın artması vs değil. sizin performansınız arttığı halde 23 fps alabiliyorsunuz dr victor 32 fps almış bir hata yok mu sizce? hala daha testi savunuyorsunuz. eğer test doğruysa sizin kartınız açık bir şekilde arızalı ya da tam randımanlı çalışamıyor. 970m in 880m den daha güçlü olduğu kağıt üzerinde belliyken 860m den daha az fps vermesi normal midir ? bana bunları açıklayın...

Ben de onu diyorum 970m e win 7 kurulsun ve denensin. Win 8 su aşamada benim icin tamamen yaniltici. En basindan beri söylediğim tabi daha önceki yorumumu gormemis olabilirsiniz. Sorun win 7-8 de mi ekran kartinda mi? Ama kimse benim gibi kalkip test etmiyor. Konu sahibi dahil. Bu testleri win7-8 karsilastirmali yapinki kullanicilar en doğrusunu görsün. Yoksa bana ne kim ne performans aliyorsa alsin...

Benim karsilastirmali testimde 860m ekran kartim win 7 de en az %40 daha performans verdi. Ve bunu oynadigim oyunlarda kesinlikle fark edilir derecede gördüm. Ve hic bir zamanda 860m 970m den daha güçlüdür demedim. Sadece 970m su aşamada win 8 de hakkini vermiyor.

9xx serisi yen çıktığı için sürücü optimizasyonu konusunda sıkıntılar olması normal. X550Jk konusuna bakarsanız 850m için nvidia sürücüleri modifiye etmeden kurulamıyordu. Gün geçtikçe uyumlu sürücüler çıktı ve performans konusunda artış gösterdi. Windows 7 uzun süredir piyasada olduğu için sürücü uyumluluğu konusunda daha az sıkıntılı. Microsoft bile windows 7 desteğini sonladırmak üzere. Nvidia'nın 8.1 sürücülerine daha çok önem vereceği günler ile birlikte bu performans farkları ortadan kalkacaktır.

• quote:

haklısınız konu sahibinin daha duyarlı olması gerek ama öncelikle buradaki 860m skorunu kaldırıp tekrar test etmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü çok yanıltıcı eğer bu sonuç doğruysa sizlerdeki kartlar sorunlu.

Benim derdim de o zaten elinde bu kart olanlarda test sonuclarini paylassalar en adindan hatanin sebebini bulacagiz

• quote:

Orijinalden alıntı: mcgoktug

quote:

quote:

9xx serisi yen çıktığı için sürücü optimizasyonu konusunda sıkıntılar olması normal. X550Jk konusuna bakarsanız 850m için nvidia sürücüleri modifiye etmeden kurulamıyordu. Gün geçtikçe uyumlu sürücüler çıktı ve performans konusunda artış gösterdi. Windows 7 uzun süredir piyasada olduğu için sürücü uyumluluğu konusunda daha az sıkıntılı. Microsoft bile windows 7 desteğini sonladırmak üzere. Nvidia'nın 8.1 sürücülerine daha çok önem vereceği günler ile birlikte bu performans farkları ortadan kalkacaktır.

Bana kalirsa win 8 vista gibi arada kalan bir sürüm olacak ve geliştiriciler win 10 a agirlik verecek diye düşünüyorum. Umarim güncellemelerle sorunlar duzelir.

• hocam işletim sistemi yüklümü geliyor? freedos versiyonu varmı
  • Soundblaster cinema 2 there is no devices available hatası alıyorum nasıl çözerim?
  • Özelleştirden Windows 8.1 seçebilirsin buda yaklaşık 400 TL ' lik bir farkla orjinal bir işletim sistemi gönderiliyor . Yok ben kendim kurarım sistemi diyosan FreeDos olarak da alabilirsin bilgisayarı . Fakat galiba bilgisayarı göndermeden önce test yaptıkları için sisteme Windows 7 yüklüyorlar . Test bittikten sonra da sistem Windows 7 olarak geliyor .

Yanlış yazmış olabilirim fakat böyle biliyorum . Eğer kullanan birisini istiyorsan G451 modeline sahip @make me happy arkadaşımızla görüşebilirsin .

Saygılarımla ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D091CF6B3 -- 29 Kasım 2014; 14:53:40 >
  • Test için için içinde hazır işletim sistemi/sürücü/program kurulu olan kendi ssd disklerini takıyorlar. İşlem bittikten sonra kendi disklerini çıkartıp sizin seçtiğiniz hdd yada ssd takılıyor.
    Bir arkadaşımızın ssd diski arızalı çıkmış ve konu açmıştı. Bu süreci o zaman öğrendik. İçine kurulu gelen sistem ilk açtığınızda Dos ekranı ve siyah ekranla karşılaşmayın diye kuruluyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: talip316

call of duty advanced warfare icinde degerlen dirirmisiniz acba ben kendi bilgisayarimda oynadigimda oyun biraz donarak ilerliyor

Bilgisayarim
    *gtx860m 2 gb
    *i7 4710 mq
    *w8 language 64 bit
    *2x240 ssd
    *500 gb harddisk
    *8gb ram

Call Of duty AW de bellek sızıntısı var. Belli aralıklarla fps dibe vurup tekrar yükseliyor. Bundan dolayı takılma yaşıyorsunuz.
    Nvidia sorunun COD kaynaklı olduğu forumlarında duyurdu. CoD'un güncel versiyonunda sorun çözülmek üzere. Güncellemenizi öneririm.

Yada Texture Ayarlarınızı Extradan High'a alırsanızda sorun geçici olarak giderilebiliyor.

High dada pekfazla fegisiklik oldugu soylenemez :S

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.