Şimdi Ara

Victoria II (2010) [ANA KONU] (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
576
Cevap
7
Favori
76.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ardaq

quote:

Orijinalden alıntı: w_wallace

quote:

quote:

sağolasın çok hata yaptım ondan hep yarıda kesmek zorunda kaldım oyunları. şimdi bakalım yavaş yavaş öğrenicez. ama kapitalistler canımı sıkıyor istediğim fabrikaları yapmakta baya bekliyorsn. askerleri basmak için bekliyorum. zaten fransa ve ingiltere her oyunda uçuyor onlara yetişmek çok zor. oyunu çok iyi bilmeyi gerektiriyor. sağ soluda fethedemiyorsun kötü şöhretten dolayı şimdi amerikayla bakalım iç savaş bitti afrikayı kolonileştirmeye gidicem. meksika hariç tüm amerikayı etkime aldım sayılır. sonra kanada'ya özgürlük vericem ingilizlerle savaşarak.

birde bu oyunda 1. dünya savaşı event'i var mı ? ben hiç duymadım. en fazla fransa ile 1900leri aştım ama kötü şöhretten dolayı herkesle ben savaştım. bi nevi almanya'nın o günkü durumundaydım. sonrada kapattım tanklar mort olunca

he birde unutmadan. şimdi savaşlarda düşman ordusunu yok etmek çok zor. mesela karşıda 30 bin var bende 50 bin. bu 30 binlik orduyu yok etmek için 30 kere savaşmak gerekiyor nerdeyse. paso kaçıyor. hatta benim topraklara kaçıyorlar iyice deli oluyorum. yok mu bu orduları kısa yoldan yok etme yolu ?

I.Dünya savaşı event yok,bencede eksiklik.Ama 1900de "Great War" çıkıyor,2 taraftada en az 2 adet süper güç varsa Great War'a dönüşüyor savaş ve bununda artıları var.

Son patch'le(1.4dü sanırım) birlikte savaşlar daha kanlı oldu.Sen kovalamaya devam et,yok et o birlikleri yoksa toplanırlar.Kısa yolu yok,nefes aldırma birde sayı önemli,paradox oyunlarında genel kural olarak 10katı bir ordu direk yok eder düşmanı

tam emin değilim ama kaçış yolları kesersek birer birimle sanırım kaçamayıp son ana kadar savaşıp yok oluyor. savaşlar çok kısa sürdüğü için deneyemedim tam şimdi 1.4 buldum kendi sitelerinde yoktu bakalım biraz daha iyidir umarım. yardımların için teşekkürler

Doğru sıkışırsa gidicek yeri kalmayıncada yok olabiliyor sanırım birimler. Ama bu daha çok hearts of iron'da oluyordu bu oyunda pek hatırlamıyorum,benim toprağımda olsa kaçıyor adamlar.

Bişi değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 17 Şubat 2013; 23:46:34 >

• Oyunu indirdim bağımlı oldum pc başından ayrılamayorum fakat bir sorunum var deniz aşırı ülkelere savaş açtığımda örnek veriyorum Fransa ile Yunanistana girmek istiyorum adam limanlarını kapatıyor ve giriş yapılmıyor zaten askeri geçiş istediğim herkes reddediyor böylelikle fetih yapamıyorum yardımcı olurmusunuz amerika topraklarıma hemen girebilmişti destek lazım !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsaneea

Oyunu indirdim bağımlı oldum pc başından ayrılamayorum fakat bir sorunum var deniz aşırı ülkelere savaş açtığımda örnek veriyorum Fransa ile Yunanistana girmek istiyorum adam limanlarını kapatıyor ve giriş yapılmıyor zaten askeri geçiş istediğim herkes reddediyor böylelikle fetih yapamıyorum yardımcı olurmusunuz amerika topraklarıma hemen girebilmişti destek lazım !!!

Donanmanmı yokmu hocam,onlarıda götür,yunan gemiciklerini yok et sonra ordunu çıkar istediğin yere.

Limanda saklanan gemiler işlevsizdir,oraya ordu çıkarabilirsin ama taşıyıcı gemilerinide koruman gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 21 Şubat 2013; 12:04:17 >
  • şimdi bu oyunda sinir olduğum bir özellik var. arkadaş yunanistan diyince aklıma geldi. bende yunanistana fetih için daldım müttefiği garantörü felan yoktu. nese tam bitcek savaş çat rusya savaş açtı ne alakaysa, ben yunanistanın tamamını almama rağmen savaş lideriyle müzakere etmelisiniz diyip duruyor. e ben sicilyateyni almışım teee rusya nerde yani. gemilerle liman kapatmaktan başka birşey yapmıyor savaş öle çözümsüz gidiyor beyaz barıştan başka birşey yapmıyor. var mı böle saçmalık ya. çok kurtarmak istiyorsan gel yunanistandan askerleri çıkar. ama ben müttefiğime yardıma gidiyorum süper güç olarak hooop benim müttefik anlaşmayı yapıp geri çekilmiş ben tek başıma kaldım. bu durumda niye benle kimse müzakere etmiyor o zaman , savaş lideri benim sonuçta.

ayrıca yine bug var sanırım. ben kime baksam müttefiklik imkansız diyor. ama imkansız diyenler bana müttefiklik teklif ediyorlar. hiç bir süper güçle onlar teklif etmeden müttefiklik yapamıyorsunuz. ya da birşey buldum oyunu ilk açar açmaz oyun pause halindeyken müttefiklik teklif ederseniz kabul ediyorlar ama bi gün bile geçse müttefiklik imkansız olarak değişiyor. aradaki ilişki 200 olsa bile. buda garip nese ya sinir bozucu bugları olmasa iyi oyunda bunlar oyunu baltalıyor resmen.

bu arada malum yollardan edinsekte multi oluyor mu ? crack felan atılmıyor nede olsa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardaq -- 21 Şubat 2013; 21:40:01 >

• çok çok çok doğru söyledin o bug mudur oyun özelliğimidir belli değil
  • quote:

şimdi bu oyunda sinir olduğum bir özellik var. arkadaş yunanistan diyince aklıma geldi. bende yunanistana fetih için daldım müttefiği garantörü felan yoktu. nese tam bitcek savaş çat rusya savaş açtı ne alakaysa, ben yunanistanın tamamını almama rağmen savaş lideriyle müzakere etmelisiniz diyip duruyor. e ben sicilyateyni almışım teee rusya nerde yani. gemilerle liman kapatmaktan başka birşey yapmıyor savaş öle çözümsüz gidiyor beyaz barıştan başka birşey yapmıyor. var mı böle saçmalık ya. çok kurtarmak istiyorsan gel yunanistandan askerleri çıkar. ama ben müttefiğime yardıma gidiyorum süper güç olarak hooop benim müttefik anlaşmayı yapıp geri çekilmiş ben tek başıma kaldım. bu durumda niye benle kimse müzakere etmiyor o zaman , savaş lideri benim sonuçta.

ayrıca yine bug var sanırım. ben kime baksam müttefiklik imkansız diyor. ama imkansız diyenler bana müttefiklik teklif ediyorlar. hiç bir süper güçle onlar teklif etmeden müttefiklik yapamıyorsunuz. ya da birşey buldum oyunu ilk açar açmaz oyun pause halindeyken müttefiklik teklif ederseniz kabul ediyorlar ama bi gün bile geçse müttefiklik imkansız olarak değişiyor. aradaki ilişki 200 olsa bile. buda garip nese ya sinir bozucu bugları olmasa iyi oyunda bunlar oyunu baltalıyor resmen.

bu arada malum yollardan edinsekte multi oluyor mu ? crack felan atılmıyor nede olsa

-Multi oluyormuş ama oynamadım hiç.

-Oyun versiyonun kaç? Bende fazla bug yoktu.(1.4)

-O oyunun başında kabul etmeleri şundan dolayı;İlk başta dostları yok o yüzden kabul ediyorlar,ama oyunun başında yapay zeka hemen dostlar ediniyor,işte ondan önce davranırsan Y.Z kendini yalnız sanıp kabul ediyordur teklifinizi.

-Osmanlıyken rusya pusuda bekler,potansiyel düşmanlar çünkü.Eğer sen sağsola dadanırsan ruslarda ordu bakımından osmanlıdan güçlü olduğundan (arkadanda büyük bir güç yoksa) savaş açması kaçınılmaz. Ayrıca yunanistan aslında birnevi rusya koruması altında.Rusyaya kafa tutcak askeri gücünüz yoksa çok dikkatli oynamanız gerekiyor.

-Yunanistan+Rusya-Osmanlı savaşında sende olan şu;Sen savaş açtıktan sonra,rusya sana savaş açmamış aslında,var olan savaşı durdurmak için dahil olmuş."Status quo" hakkını kullanıyor.Bu hak için 3 şey gerekir,bir o devletle aran belli derece iyi olucak (zannedersem friendly olması lazım), ikincisi süper güç olman gerekiyor,üçüncüsü kaybeden tarafın savaşına dahil olabilirsin.(savaşın destekliceğin tarafın alahinde ilerlemesi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 22 Şubat 2013; 10:52:56 >

• quote:

quote:

Oyunu indirdim bağımlı oldum pc başından ayrılamayorum fakat bir sorunum var deniz aşırı ülkelere savaş açtığımda örnek veriyorum Fransa ile Yunanistana girmek istiyorum adam limanlarını kapatıyor ve giriş yapılmıyor zaten askeri geçiş istediğim herkes reddediyor böylelikle fetih yapamıyorum yardımcı olurmusunuz amerika topraklarıma hemen girebilmişti destek lazım !!!

Donanmanmı yokmu hocam,onlarıda götür,yunan gemiciklerini yok et sonra ordunu çıkar istediğin yere.

Limanda saklanan gemiler işlevsizdir,oraya ordu çıkarabilirsin ama taşıyıcı gemilerinide koruman gerekiyor.

ya ben bi yanlış bir şey yapıyorum yada siz anlatamıyorsunuz hocam limanını adam kapatıyor ve artık hiç bir şey yapılmıyor he adamın kıyısında 28 parça donanmam var yinede birşey olmuyor.

• quote:

quote:

şimdi bu oyunda sinir olduğum bir özellik var. arkadaş yunanistan diyince aklıma geldi. bende yunanistana fetih için daldım müttefiği garantörü felan yoktu. nese tam bitcek savaş çat rusya savaş açtı ne alakaysa, ben yunanistanın tamamını almama rağmen savaş lideriyle müzakere etmelisiniz diyip duruyor. e ben sicilyateyni almışım teee rusya nerde yani. gemilerle liman kapatmaktan başka birşey yapmıyor savaş öle çözümsüz gidiyor beyaz barıştan başka birşey yapmıyor. var mı böle saçmalık ya. çok kurtarmak istiyorsan gel yunanistandan askerleri çıkar. ama ben müttefiğime yardıma gidiyorum süper güç olarak hooop benim müttefik anlaşmayı yapıp geri çekilmiş ben tek başıma kaldım. bu durumda niye benle kimse müzakere etmiyor o zaman , savaş lideri benim sonuçta.

-Multi oluyormuş ama oynamadım hiç.

-Oyun versiyonun kaç? Bende fazla bug yoktu.(1.4)

-O oyunun başında kabul etmeleri şundan dolayı;İlk başta dostları yok o yüzden kabul ediyorlar,ama oyunun başında yapay zeka hemen dostlar ediniyor,işte ondan önce davranırsan Y.Z kendini yalnız sanıp kabul ediyordur teklifinizi.

-Osmanlıyken rusya pusuda bekler,potansiyel düşmanlar çünkü.Eğer sen sağsola dadanırsan ruslarda ordu bakımından osmanlıdan güçlü olduğundan (arkadanda büyük bir güç yoksa) savaş açması kaçınılmaz. Ayrıca yunanistan aslında birnevi rusya koruması altında.Rusyaya kafa tutcak askeri gücünüz yoksa çok dikkatli oynamanız gerekiyor.

-Yunanistan+Rusya-Osmanlı savaşında sende olan şu;Sen savaş açtıktan sonra,rusya sana savaş açmamış aslında,var olan savaşı durdurmak için dahil olmuş."Status quo" hakkını kullanıyor.Bu hak için 3 şey gerekir,bir o devletle aran belli derece iyi olucak (zannedersem friendly olması lazım), ikincisi süper güç olman gerekiyor,üçüncüsü kaybeden tarafın savaşına dahil olabilirsin.(savaşın destekliceğin tarafın alahinde ilerlemesi)

oyun versiyonu 1.4. ben osmanlı olmadım hiç sicilyateyn olmustum. rusyayla haliyle savaşamıyorum uzak olduğundan rusyada benim askerleri yunanistandan çıkaramıyor böle kısır bi döngü oluyor. osmanlı değildim yani yanlış anlaşılmış mesela prusya oldum bi ülkeyi etkim alanına alayım diye daldım her yerini ele geçirdim ama ingiltere savaşa girince yine kısır döngü başladı. ben onun ana karaya çıkamıyorum oda benim. ama ben istediğimi ele geçirmişim gel askerlerimi o ülkeden çıkar ya da bana direk saldır kapışalım yani dimi

@efsaneea bu arada bende anlamadım ama fransayla yunanistana dalmak istiyorsan gemilere askerlerini bindirip onun kıyısına götür donanmayı. hani denizlerde parçalara bölünmüş ya . her parçanın kıyıyla bağlantısı var. sen onun kıyıya geldinmi zaten gemideki askerlerini seçip yunanistanın karasına tıkla. askerlerin oraya çıkar. yunanistanın gemisi limandaysa farketmez zaten askerlerin yinede çıkar ya da başka yerden askerlerini çıkar aynı deniz parçası üzerindeyseniz donanmalar savaşır ve kazanman gerekir ama karadan gitmek istiyorsan ya etkin altındaki olan devletler ya da bazen kabul etmeselerde müttefiklerin askeri geçiş izni veriyor. denizden giderken geçiş iznine gerek yok. denizden karaya asker çıkarmayı biliyor musun ?

• @ardaq benim hatam galiba gemileri'de limana koymaya çalışmak birde sizin dediğiniz gibi yapayım orduyu seçip karaya tıklayayım teşekkürler olmaz ise resimli göndericem artık :D
  • @ardaq çok teşekkür ederim işe yarıyor :D
  • Oyunu ilk oynayışım fransa ile normal'de yıl burda topraklarımı genişlettim forumda okduğum bilgilere baktığımda almanya kurulması gerekirken avusturya-maceristan kuruldu :D Osmanlı dediğiniz gibi çok toprak kaybetmedi toprak kazandı ama süper güçten medenileşmiş devlete düştü ben ise bu kampayada çok şey öğrendim ingiltere gibi süper güç'ü geçip 1.lik gördüm ama fransa tabi siz olsanız ingiltere gibi 3 tanesini geçerdiniz ama ben bunu yapabildim :D
    Topraklarım Eksik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efsaneea -- 23 Şubat 2013; 13:36:58 >
  • ben hiç 1. olamadım valla birşeyleri yanlış yapıyorum ama anlamıyorum gerçekten. çok geliştiğimi hissediyorum hatta ingiltere + abd ile aynı anda savaşıp yeniyorum toprak kapıyorum yinede max 3.-4. oluyorum. bi taktik verin lütfen acaba teknoloji konusundamı yanlış gidiyorum
  • quote:

ben hiç 1. olamadım valla birşeyleri yanlış yapıyorum ama anlamıyorum gerçekten. çok geliştiğimi hissediyorum hatta ingiltere + abd ile aynı anda savaşıp yeniyorum toprak kapıyorum yinede max 3.-4. oluyorum. bi taktik verin lütfen acaba teknoloji konusundamı yanlış gidiyorum

Puanlik bir durum,hangi puanda geri kaliyorsun? Oyunun adindanda anlasilcagi gibi ingilterenin acikara super guc oldugu bir yuzyilda geciyor oyun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

ben hiç 1. olamadım valla birşeyleri yanlış yapıyorum ama anlamıyorum gerçekten. çok geliştiğimi hissediyorum hatta ingiltere + abd ile aynı anda savaşıp yeniyorum toprak kapıyorum yinede max 3.-4. oluyorum. bi taktik verin lütfen acaba teknoloji konusundamı yanlış gidiyorum

Puanlik bir durum,hangi puanda geri kaliyorsun? Oyunun adindanda anlasilcagi gibi ingilterenin acikara super guc oldugu bir yuzyilda geciyor oyun.

özellikle sanayi kısmında kapitelistlere bırakınca yetişmiyor ben yapıncada ne kadar fabrika açsamda yeterli puan olmuyor. sanayi kısmı benim hep 2 katımdan fazla oluyor diğerlerinin. birde askeri kısmında benim daha çok askerim olmasına rağmen puanımda yeterli olmuyor. hep nitelikli + top basmaya çalışıyorum acaba ondanmı. en iyi saldırı ve savunma biçimi öle oluyor bence. teknolojileride askerlere ağırlık veriyorum hep.

• Evet kapitalistler bir yere kadar osmanlıysan bırakırsın işi iyi yapar ama süper güç bi devlet isen yetmiyor örnek vereyim.

Fransa ile oynuyorum 52 tane fabrikam vardı avusturyanın 250 abd 200 sonra devlet kapitalizmine çevirdim nakit'de çoktu bastım fabrikaları 464 tane vardı en son fabrika ama yinede az fabrikalarda 5.de kaldım başkada eyalet yok sömürgelerden fası eyalet ilan ettim yetmedi yine ama kolonilerdede kurulmuyor avrupadan toprak genişlet dik oralara fabrikalarını :D
  • quote:

Evet kapitalistler bir yere kadar osmanlıysan bırakırsın işi iyi yapar ama süper güç bi devlet isen yetmiyor örnek vereyim.

Fransa ile oynuyorum 52 tane fabrikam vardı avusturyanın 250 abd 200 sonra devlet kapitalizmine çevirdim nakit'de çoktu bastım fabrikaları 464 tane vardı en son fabrika ama yinede az fabrikalarda 5.de kaldım başkada eyalet yok sömürgelerden fası eyalet ilan ettim yetmedi yine ama kolonilerdede kurulmuyor avrupadan toprak genişlet dik oralara fabrikalarını :D

kolonide fabrika yapılmıyor ama nasıl eyalet ilan edilip fabrika basılıyor onu bilmiyorum sölesene ?

bide diğer ülkelerin durumuna bakayım dedim save'den seçtim rakipleri bunlarda ne var diye. benden az sayıda tugayı olmasına rağmen askeri alanda beni geçmişlerdi bunuda anlamadım açıkcası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardaq -- 24 Şubat 2013; 15:18:12 >

• @ardaq cezayirdi fas değil öncelikle bölgeyi seç ulusal hedefin yanına fareni getir koloni şehir yazıyor çift tıkla bağımsız bir eyalet yap de tamam
  • quote:

@ardaq cezayirdi fas değil öncelikle bölgeyi seç ulusal hedefin yanına fareni getir koloni şehir yazıyor çift tıkla bağımsız bir eyalet yap de tamam

tamam anladım saol. en azından kültürü kabul etmeleri gerekiyormuş
  • Evet doğrudur
  • Beyler bende Belçika ile başladım.Galiba kolayda oynuyorum zorluk seçmedim.Ama 1840'da süper güç oldum ama çok yalnızım.Sadece İngiltere ile müttefikim.Avrupayla uğraşmayacam.Direk koloni kurmak istiyorum afrikada falan nasıl kuracam yardımcı olursanız.Birde ülkede suç oranı fazla nasıl düşecek.Hükümete bütçe ayırdım.Ama %68'den aşağı düşmüyor.Bilir kişiler el atsın.Son olarak fabrikaları hükümet kuruyor ellemiyorum.Doğru mu sizce?
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.