Şimdi Ara

Victoria II (2010) [ANA KONU] (25. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
576
Cevap
7
Favori
76.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu paradox oyunları teorik olarak çok güzel olmasına rağmen böyle detaylı oyunları sevmeme rağmen nedense beni hiç sarmıyor oynama isteği uyandırmıyor.
  • Arkadaşlar merhaba

Oyuna geçen hafta başladım. Normalde paradox oyunları çok zor gelir bana fakat bu oyuna alıştım. Zevk alarak oynuyorum. Sizden birkaç öneri isteyecektim.

Japonya ile oynuyorum. Korenin güney topraklarından 3 bölgeyi aldım fakat daha ileri gidemedim çünkü abd etkisinde. Şimdi yanlız takılan çin e saldırmak istiyorum ama adamların ordusu sağlam. 30 civarı gezen 10 a yakın ordusu var bölgelerinde. Benimde askeri gücüm kötü değil. Güney sahillerinden çıkarma yaparsam birçok bölgesini işgale alırım fakat anakarama onlarında çıkarma yapmasından korkuyorum. Daha önce japonya ile oynayan arkadaşlardan öneri bekliyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Şimdiden teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Olric Reyiz

12 saatte 1936ya geldim oyun game over radical felan birşeyler dedi. pc iyi olmasına rağmen kastırıyor yalnız keyif alamadım

Benimde eski laptopum güçlüydü ve oyun kasıyordu biraz, ama şimdiki yeni laptopumda kasmıyor(Intel i7-3610QM Processor,6M Cache, up to 3.30 GHz).Birde son yamayla oynayın mutlaka.

@White devil
    Oyunu kurarken önce bir microsoft Visual C++ Redistributable diye bir kurulum yapar,onda sorun olabilir.Bu sende yüklü değilse yükle,yüklüysede onu kaldır ve tekrar kurmayı dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 12 Nisan 2013; 11:35:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: w_wallace

Ek paket yolda

http://www.paradoxplaza.com/games/victoria-ii-heart-of-darkness

2 gün sonra çıkıyor:) iyi görünüyor,eskisiyle uğraşmayın eksiği yok fazlası var gibi yeni paketin:) Umarım önemli bir bug'da çıkmaz.
  • beni lk deneme olarak güçlü diye ingiltere'yi aldım Portekiz ve Hollanda'yı işgal ettim. Sonra Rusya ve Fransa-Amerika ittifakı saldırdıortada gidiyordu savaş ama ben bıraktım.
    şimdi Avusturya'dayım sardunya-piedmont adasının avrupa kısmını yani ada olmayan kısmını işgal ettim tamamıyla. Sadece deniz aşırı kısım kaldı. Senj'deki üsten 6000 adam göndereceğimde asker taşıyan gemi türleri neler ona göre üreteceğim.

Birde suffrage movement adlı bir hareket var. sonra copy paste yapacağım bir şeyi sadece arazi sahibi yapmamı istiyor.reformlara baktım öyle bir şey yok.

Ve son oalrak 10 tane isyan hareketi var Yanımdaki isviçre gibi olmak istemiyorum(1840'larda adamlar tüm gücüyle müttefiğim olarak saldırdı piedmonta sonra işgal edemeden jakobyen isyancılar isviçre'yi düşürdü). genellikle 4k filan ama o kadar ülkeyi serbest bırakmak bana büyük bir darbe verir. serbest bırakmadan nasıl yaparım?

• quote:

Orijinalden alıntı: Scientist-Programmer Kid

beni lk deneme olarak güçlü diye ingiltere'yi aldım Portekiz ve Hollanda'yı işgal ettim. Sonra Rusya ve Fransa-Amerika ittifakı saldırdıortada gidiyordu savaş ama ben bıraktım.
    şimdi Avusturya'dayım sardunya-piedmont adasının avrupa kısmını yani ada olmayan kısmını işgal ettim tamamıyla. Sadece deniz aşırı kısım kaldı. Senj'deki üsten 6000 adam göndereceğimde asker taşıyan gemi türleri neler ona göre üreteceğim.

Birde suffrage movement adlı bir hareket var. sonra copy paste yapacağım bir şeyi sadece arazi sahibi yapmamı istiyor.reformlara baktım öyle bir şey yok.

Ve son oalrak 10 tane isyan hareketi var Yanımdaki isviçre gibi olmak istemiyorum(1840'larda adamlar tüm gücüyle müttefiğim olarak saldırdı piedmonta sonra işgal edemeden jakobyen isyancılar isviçre'yi düşürdü). genellikle 4k filan ama o kadar ülkeyi serbest bırakmak bana büyük bir darbe verir. serbest bırakmadan nasıl yaparım?

Transport gemisi üreticeksin adamları taşımak için.Yalnız işgal ettim derken,sadece işkalmi almak mı? Savaştaki geçerliliğin önemli,eğer annex şeklindeyse o ilhak olur yani tamamını alırsın.

O suffrage movement,halk seçim hakkı istiyor.Tam monarşide hiç seçim hakkı yok,ilk seçim hakkını toprak sahiplerine vermelisin,yani reformlar listesinden land only'i yada land owners gibi bir reform işte.

Ülkedeki militanlık arttıkça isyanlar artar tabiki,ama isyanlar genelde güçlü bir devleti etkilemez rahat temizlersin yalnız zor durumdayken çıkan isyanlar sana ciddi zararlar verebilir.Avusturya çok milletli bir ülke isyan olasılığı yüksek,kısacası halkı memnun etmeye ve develetin major ve minor kültürlerine asimile etmen faydana olur.(asimilasyon nasıl olur dersen o ayrı bir detay)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 24 Nisan 2013; 13:24:14 >

• quote:

quote:

Ek paket yolda

http://www.paradoxplaza.com/games/victoria-ii-heart-of-darkness

2 gün sonra çıkıyor:) iyi görünüyor,eskisiyle uğraşmayın eksiği yok fazlası var gibi yeni paketin:) Umarım önemli bir bug'da çıkmaz.

Usta selamlar. :) Ben koptum iyice bu oyundan. Ne oldu, ne bitti haberim yok. En son 1.3 yaması vardı bende. Senelerdir dokunmadım, bu paket her türlü güncellemeyi falan kapsıyor mu? Ne yüklemeliyim?

• Yeni paketi test ettim şimdilik gördüklerim şunlar,

+Oyun daha canlı ve hareketli,krizler falan çıkıyor.
    +Perfonması biraz artmış sanki.
    +Yeni kriz sistemi sayesinde savşasız hak ettiğiniz yeri alabiliyorsunuz,süper güçler müakere ediyor anlaşamazlarsa savaş çıkıyor sonunda.

-Bu kriz sistemi hakkında eksikler şunlar,(yada ben çözemedim,sanmam gerçi)
    Süper güçler kendi krizini yaratamıyor,başka kriz potansiyel noktalarını tetikleyemiyor.Yani örnek vermek gerekirse,ingiltere osmanlıdaki yunan toprakları hakkında kriz çıkartıp burasını yunanlılara verilmeli diyemiyor.Eğer yunanlılar kriz çıkarırsa(tek yol bu zaten) ingilizler onları veya osmanlıyı destekleyebilir oda kriz çıktıktan sonra.(oluşurken değil)
    Kısacası sorunlu halkın yalnızca kendisi kriz çıkarabilir başka kimse bunu etkileyemez,süper güçler yalnızca çıkmış krizin üzerine müdahale edeblirler.

-Bir diğer zayıflıkta şu krizlerin çözümünde çok sık savaş çıkıyor,bütün süper güçler birbirine girebiliyor.Krizlerle uğrşmaktan planlar aksıyabiliyor,1850'den sonra krizler sıklaşıyor.

-Prusya ve avusturya için danimarkadaki toprak hakkı silinmiş(orayı almadan kuzey alman birliği veya almanyayı kuramazsınız),infamy kazanarak alıyorsunuz.Prusyanın avusturya üzerindeki savaş nedeni "assert hegemony"'de silinmiş.

-Oyunda buglar var.Mesela prusya iken isviçrede savaş nedenim var diyo ama yok aslında.

@johny Selamlar,normalde ana oyun ve diğer paketide yüklemen lazım fakat nette kendi başına çalışanı mevcut.500mb civarı

Buda oyun başındaki kriz haritası,yani buralarda kriz çıkabilir.Taralı kısım oyuncunun çıkarabilceği bölgeler.
     Victoria II (2010) [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 25 Nisan 2013; 16:18:02 >

• quote:

Yeni paketi test ettim şimdilik gördüklerim şunlar,

+Yeni kriz sistemi sayesinde savşasız hak ettiğiniz yeri alabiliyorsunuz,süper güçler müakere ediyor anlaşamazlarsa savaş çıkıyor sonunda.

Süper güçler kendi krizini yaratamıyor,başka kriz potansiyel noktalarını tetikleyemiyor.Yani örnek vermek gerekirse,ingiltere osmanlıdaki yunan toprakları hakkında kriz çıkartıp burasını yunanlılara verilmeli diyemiyor.Eğer yunanlılar kriz çıkarırsa(tek yol bu zaten) ingilizler onları veya osmanlıyı destekleyebilir oda kriz çıktıktan sonra.(oluşurken değil)

-Prusya ve avusturya için danimarkadaki toprak hakkı silinmiş(orayı almadan kuzey alman birliği veya almanyayı kuramazsınız),infamy kazanarak alıyorsunuz.Prusyanın avusturya üzerindeki savaş nedeni "assert hegemony"'de silinmiş.

-Oyunda buglar var.Mesela prusya iken isviçrede savaş nedenim var diyo ama yok aslında.

@johny Selamlar,normalde ana oyun ve diğer paketide yüklemen lazım fakat nette kendi başına çalışanı mevcut.500mb civarı

Hocam ben zaten deli gibi oynuyordum, oyunun kendisi de var 1.3 paketiyle beraber. Yüklü duruyorlar bilgisayarda. Ama aşırı tozlanmıştır herhalde, bayadır oynamadım çünkü. :)

Diğer paket derken yamaları mı, yoksa Heart of Darkness'ı mı kastettin hocam? Heart of Darkness'ı, Vic 2 1.3 yamalı oyunun üstüne kursam sorun olmaz herhalde?

• quote:

Orijinalden alıntı: Johnny B. Goode

quote:

Yeni paketi test ettim şimdilik gördüklerim şunlar,

Hocam ben zaten deli gibi oynuyordum, oyunun kendisi de var 1.3 paketiyle beraber. Yüklü duruyorlar bilgisayarda. Ama aşırı tozlanmıştır herhalde, bayadır oynamadım çünkü. :)

Diğer paket derken yamaları mı, yoksa Heart of Darkness'ı mı kastettin hocam? Heart of Darkness'ı, Vic 2 1.3 yamalı oyunun üstüne kursam sorun olmaz herhalde?

HOD 'ı kast ettim.Oyun kabul ederse sorun olmaz ama kendi başına çalışan versiyonu gördüm sadece ben nette.

Düzeltme,orada diğer paket derken house divided'ı kast ettim.Mesajda anlattığım son paket HOD.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 24 Nisan 2013; 14:09:34 >

• Teşekkür ederim dostum. :)
  • yaa ben bir şekilde sardım bu oyuna avusturya ile oynuyorum... gayet güçlüyüm... gerekli büyük ittifaklar da kuruyorum ama nüfusum hep düşüyor... bir şekilde arttırmam gerekiyor.. oyunu türkçe oynuyorum... bir de kuzeydeki küçük şehir devletlerini almak için ne yapmalıyım.. savaş sebebi çıkmıyor.. teşekkürlerrr
  • quote:

Orijinalden alıntı: architectaak

yaa ben bir şekilde sardım bu oyuna avusturya ile oynuyorum... gayet güçlüyüm... gerekli büyük ittifaklar da kuruyorum ama nüfusum hep düşüyor... bir şekilde arttırmam gerekiyor.. oyunu türkçe oynuyorum... bir de kuzeydeki küçük şehir devletlerini almak için ne yapmalıyım.. savaş sebebi çıkmıyor.. teşekkürlerrr

Nufus dusmesinin cesitli sebepleri olur,etkenleri bulup azaltman gerekli.Normal sartlarda nufus azalmaz ama artisi duser.
    Nufus artisi kirmiziysa nufusun azaliyor demektir.Bukadar ciddi azalis genelde salginla olur ve gecicidir.
    Nufus kaybi yasatan asil sebep dis goctur,insanlar amerika kitasi agirlikli olarak daha demokratik ulkelere gocerler.Abd bir kararla ciddi bonus saglayabiliyor.
    Dis gocu tetikleyen asil sebep yuksek Con'dur.
    Ozetle daha demokratik olup sosyal reformalarida yapip,Con'uda dusuk tutarsan disgoc azalir.(daha detayida var ama simdilik bu yeter)
    Ufak ulkeleri haksiz yere almak zararina olur cunku almaya degmezler,gereksiz infamy alirsin kisacasi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• con...? imfany...? bunları bilmiyorum... nüfus düşüyor... bir de sosyal reformları nasıl oluşturacağım..? patch tam türkçeye çevirmediği için zorlanıyorum... hedefim kuzey almanyanın tümünü birleştirim avusturya imparatorluğunun altında birleştirmek.. yani orta avrupada tek güç olmak... biraz daha açıklayıcı ve yönlendirici olursan sevinirim....
  • quote:

Orijinalden alıntı: architectaak

con...? imfany...? bunları bilmiyorum... nüfus düşüyor... bir de sosyal reformları nasıl oluşturacağım..? patch tam türkçeye çevirmediği için zorlanıyorum... hedefim kuzey almanyanın tümünü birleştirim avusturya imparatorluğunun altında birleştirmek.. yani orta avrupada tek güç olmak... biraz daha açıklayıcı ve yönlendirici olursan sevinirim....

Con,infamy nedir bilmeden nasıl oynuyorsun oda ilginç.Temel şeyler bunlar önceki sayfalarıda oku.Ben temel şeyleri değilde daha detay veya ince konulardan bahsediyorum burada genelde.

Neyse,Con consciousness'dır yani bilinç.Demokrasi için gereklidir vs...Fazlası dış göçü artırır halkı daha talepdar yapar vs...
    İnfamy kötü söhrettir.Fazlası Con'ı yükseltir ve diplomatik ilişkilerde zarar verir.

Reform için mecliste o reformu isteyen en az %50 çoğunluk lazım.

Tüm almanyayı almak oldukça zordur infamy durumu engeller daha çok seni,çünkü herhangi bir devleti annex etmek bile 20 infamy verir sana.Savaştan önce başarılı bir gerekçe yaratırsan bu oranı düşürebilirsin.

Son ek pakete geçmeyin yeni yama gelene kadar bu arada,buglar eksikler var çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 30 Nisan 2013; 12:00:32 >

• Oyunda son durum bu,

Nerdeyse tüm dünyaya karşı savaşıcağım birazdan,

Benim önce geldiğim koloniye fransızlar dadandı,bende inatla vermedim onlara ve kriz çıktı.Yaklaşık 160 şehirli büyük bir afrika ülkesi kurucam ve o koloni gerekli.Krizde Osmanlı başta olmak üzere herkes beni sattı.Halbuki osmanlının sanayisini,yollarını (bağdat demiryolu:P) ben yapmıştım ve dost durumundayken karşıya geçti.İngilizlerle aram iyidi fransızlarla araları kötüydü onlarda karışıya geçti.Avuturya sorun yoktu demekki oda pusudaymış

Tüm orduyu topluyorum,benden çok daha güçlü olmalarına karşı defansif savaşıp topraklarımın dışından tutucam onları,sonra heribirini Humiliate edicem ve bir toprak alıcam avrupadan bu fransada yada avusturyadan olucak.

Sonuç:Zorda olsa kazandım,koloniyi ve avusturyadan bohemya'yı aldım,sonrasından ise afrikada bana bağlı devasa bir ülke kurdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi w_wallace -- 4 Mayıs 2013; 12:04:19 >

• oyunu bugün kurdum internetten bayadır video felan izliyorumda diplomasi puanı nasıl arttırılcak ingilizce felan tamamda HoI3 gibi biyerden ayarlanmıyor yardım LÜTFENN
  • quote:

Orijinalden alıntı: wxqz

oyunu bugün kurdum internetten bayadır video felan izliyorumda diplomasi puanı nasıl arttırılcak ingilizce felan tamamda HoI3 gibi biyerden ayarlanmıyor yardım LÜTFENN

Ülkeleri kürene almak için için son koyduğum 3 resimdeki kısımda Prio çubuğuna tıklamalısınız.

Eğer yukarıdaki ana diplomasi puanını souryorsanız,0-9 arasında olan,o zamanla artar.
  • victoria 2 heart of darkness multiplayer oynanır
    suan mın 6 max 8 kişiyiz

aglarımız

victorya 1
    123
    victorya 2
    123
  • BEyler oyunu tekrar yükledim patchlerim olmadığı için isyan problemi var hafif sosyalizm getirmeye çalışıyorum rusyaya
    İlk olarak colonize odaklı teknoloji geliştiriyorum çünkü biliyorsunuz rusya etrafı full koloni yapılabilecek yerler. Osmanlıya girdim avusturyayla kars regionı istemeyi kullanarak. Osmanlı ben istedikten bir kaç hafta sonra İngiltereyle ittifak olmuşlar görmediğim için direk bastım declare wara. İngiltere gemilerle kıyılara saldırdı osmanlı aldı bazı yerleri ben avusturya tarafına kaçtım avusturya kısmı alıyorduk sonra sivrastopol kısmını full aldılar white peace yaptım. Persia tarafına girmeyi düşünüyorum şu aralar

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.