Şimdi Ara

vidasiz plastik sarjlarinn icini nasil acabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkeze hayirli sabahlar kuzenim bana iki tane telefon sarj cihazi verdi bunlarin kablolarini icten degistirmem lazim.ama sarj aletinin birini hicbir vidasi yok

Internetten arastirdim.genel de kesiyolar kirilar.bu sekilde olmasin istiyorum. Baska yolu yok demeyin cunku bir arkadasin netbook sarji ariza yapmisti .gittigimiz yerde sarj aletini icten kablosunu degistirdiler.ve sarj kutusunda hicbir kirik ezik zorlanma yok. Yani kablosu eskisinden kisa olmasa ve biz getirmesek yenisini verdiler diyecem

Ben sicak hava versem diyorum acaba problem olurmu erirmi plasttik biraz endiseliyim ve daha denemedim.
    Fikri olan yada bu konu hakkinda bilgisi olan hocalarim dan yardim bekliyorum.simdiden tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• all_in A kullanıcısına yanıt
    Bu kutular sıcak kaynakla kapatılır. Kutuya zarar verilmeden açılamaz. Fakat ince bir maket bıçağı ile dışında iz bırakmadan açılabilir. Sonra da japon yapıştırıcısı ile kapatılır. Laptop adaptörü tamir edenler böyle yapıyorlar.
    Adaptoru yapanlar da tamir olmasın yenisini satalım mantığında galiba. Orjinalleri dünyanın parası. İçindeki bileşenleri ayrı ayrı satın alsan 5 lira etmez. Bunlar milyarlarca uretildiğine göre mühendislik gideri önemsiz bir değere geriler. İşçilik zaten ucuz malum çinde .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bi tane bilgisayarci da bunu yaptilar ben biliyorum ama nasil onu bilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • all_in A kullanıcısına yanıt
    Maket bıçağı araya sokuluyor. Arkasında hafif hafif vurarak kesiliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • burada başka yöntemler de öneriliyor...

http://www.picproje.org/index.php/topic,55140.0.html
  • en güzel yöntemi sana ben söyleyeyim.
    15-20 cm uzunluğunda çelik gitar telleri gibi bir tel bul
    yada bilgiğimiz fırın reziztans tllerinden.
    bunu 12 volt luk bir akü ile akkor haline gelecek şekilde ısıtacaksın.
    akü voltajı çok gelirse zaten kopar.
    ona göre 6 volt falan da yapabilirsin.
    deneme yanılma yolu ile akkor olarak kalacağı voltajı sen bulacaksın.
    ayarlı güçlü bir adaptör daha güzel işini görür öyle bir adaptör bulamayacağını farzederek akü ile denemeni söylüyorum.
    sonra iki kenarından pense ile tutarak akkor halinde ikan bu kutunun tam ek yerlerinden eriterek
    ayıracaksın.
    olay bu.
    artık kutuyu bir mengeneye sabitlersin senin becerine bağlı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.