Şimdi Ara

Video çekimi öncelikli makine önerileri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Fotoğrafçılık dersim için bi makine almayı istiyorum fakat kısa film çalışmalarım için de kullanmak istiyorum. Video performansı iyi olan ve mikrofon girişi olan bi makina arıyorum. Bütçe çatlasan 1500 tl falan.
    Öneriler için şimdiden teşekkürler.

• O bütçe ile Canon 500-600 serisi bir şeyler alabilirsiniz sizin için en iyi seçenek ancak siz video çekmek istiyorsunuz bunu iyi bir tripod ve glidecam ile kombine etmelisiniz'ki bu aparatlar pek ucuz değiller kamerayı elinize alıp hadi çekelim derseniz ne kadar iyi kareler çekseniz bile titreşimden ötürü berbat olacaktır video işine glidecam veya steady cam gibi bir stabilizatörünüz yoksa hiç bulaşmayın derim
  • Canonn 500D bu işte çok iyi.
  • Yukarıda tavsiye edilen Canon serilerinde otomatik odaklama ve titreşim engelleme var mı bilmiyorum. Canon 600D kullanmıştım, sabit video çekimleri çok iyiydi, fakat hareketli durumlarda ve derinlik hareketlerinde netlik sorunu çıkıyordu. Ayrıca harici mikrofon girişi de yoktu. Resim kalitesi çok çok iyiydi.

Giriş seviyesinde Sony SLT A-35 kullanıyorum, eski bir yönetmen olarak çok memnunum, titreşim engelleme ve otomatik netlemede sorun yok. Ayrıca harici mikrofon girişi de mevcut. A-57 serisi bu konuda daha iyi, Sony'nin yeni geliştirdiği ve flash yuvasına takılan streio mikrofon var, Türkiye'ye henüz gelmedi, gelince almayı düşünüyorum (Yurt dışı fiyatı 150 Dolar).

Bu konuda bir makine almadan önce, youtube'daki test videolarına bir göz gezdirmekte yarar var. Eğer, ilgili bir üniversitede okuyorsanız, pan, tilt, zoom hareketlerinde size sorun çıkarmayacak bir makine almalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TekBozok -- 24 Temmuz 2013; 21:31:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BDoksanbir

Canonn 500D bu işte çok iyi.

500D video konusunda 550D nin gerisinde.550D veya 600D öneririm.600D ve 550D de harici mikrofon girişi vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dadrocker

quote:

500D video konusunda 550D nin gerisinde.550D veya 600D öneririm.600D ve 550D de harici mikrofon girişi vardır.

modeller yükseldikçe fotoğraf ve video çözünürlüğüde yükselir ve canon piyasdaki bütün makinalardan iyi video çekimi yapar canon 500D kendim kullandığımdan biliyorum 1080p kalitesinde video çeker ve gayet başarılıdır video sitelerinde test videoları vardır izleyebilirsiniz.
  • Video cekimi konusunda(giris seviye makinalar arasida) her ne kadar sevmesem de Sony'nin daha basarili oldugu su götürmez bir gercek

500D falan hele sakin, video performansi ihtiyaclarinizi karsilamaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dadrocker

quote:

modeller yükseldikçe fotoğraf ve video çözünürlüğüde yükselir ve canon piyasdaki bütün makinalardan iyi video çekimi yapar canon 500D kendim kullandığımdan biliyorum 1080p kalitesinde video çeker ve gayet başarılıdır video sitelerinde test videoları vardır izleyebilirsiniz.

Bende canon 500d kullanıyorum ve video için kullanılacaksa önermiyorum nedenmi ;
    1. 1080p videoda 20fps gibi düşük bir değer veriyor ve filmde takılmalar oluyor bu nedenle
    2. Harici mikrofon girişi yok bu inanılmaz bir dezavantaj ve makinenin kendi mono mikrofonu hiçbir işe yaramaz durumda
    3. Videoda manuel ayarlara izin vermez zaten bunu için bile alınmama sebebi

• 650D
  • Video için alicaksan slr alma bence çünkü uzmanlar slr makine ile video cekmeyi tavsiye etmiyor lense zararlı.

• Sony aynasız alacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zorlu3453

Video için alicaksan slr alma bence çünkü uzmanlar slr makine ile video cekmeyi tavsiye etmiyor lense zararlı.

Sensöre diyecektiniz sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: siyahmurat

quote:

Video için alicaksan slr alma bence çünkü uzmanlar slr makine ile video cekmeyi tavsiye etmiyor lense zararlı.

Sensör e de zarar veriyomus haklısın benim okuduğum yer lense diyordu

• quote:

quote:

quote:

Lense zarar vermez hocam. Sensöre verir ama.

• 650D.Videoda otomatik netleme özelliği var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmportant

650D

benim çektiklerim rap klipleri ve harici micle işim olmuyor yani üstüne zaten parçanın hazır mixlenmiş hali konuluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

quote:

quote:

quote:

Bana halk efsanesi gibi geliyor, minnacik sensorlu telefonlarla bile saatlerce video cekiliyor sensore bisey olmuyor da dslr'a mi olacak

Sanmam:)

• quote:

Orijinalden alıntı: cwr

quote:

Orijinalden alıntı: çekomastik

quote:

quote:

quote:

Bana halk efsanesi gibi geliyor, minnacik sensorlu telefonlarla bile saatlerce video cekiliyor sensore bisey olmuyor da dslr'a mi olacak

Sanmam:)

Telefonla dslr sensörünü bu konuda kıyaslamak yanlış. Şöyleki, özellikle gece video çekiminde dslr bodyler iso 6400-12800 aralığında sensöre voltaj gönderiyor. Yani 100 iso da çekilen fotoğraf ile 6400 iso da çekilen video arasında sensöre düşen voltaj farkı 64 kat. Kaldıki fotoğraf anlık, video sürekli çekiliyor. Bu da zamanla sensörde hot piksel, biraz daha zorlanırsa ölü piksel oluşturuyor. Çoğ7 makinede bu tarz risklerden dolayı emniyet amaçlı videoyu otomatik sonlandırma var ama işi yinede sağlama almak lazım.

• sony a35,a57,nex5n,nexf3 canon 600d nikon d5100 kullandım.Video öncelikli ise sony a serisi ile nex serisinin odaklama konusunda fark var nex serisi bu konuda daha iyi a serisinde odaklanırken azda olsa lensin çıkardığı sesi kaydediyor.Avchd formatıyla sony nex serisini öneririm video olarak nikon ve canondan çok daha iyi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.