Okulumuzdaki tiyatro kulübünün sahneliyeceği oyunları video kayıt altına almak istiyoruz. Hem arşivlemek hemde ileride bir platform üzerinde yayınlamak için. Bu amaçla kamera ihtiyacımız var. Planımızda 4 adet kamera almak var. Biri sahneyi soldan biri sağdan bir diğeri ise tam karşıdan görmek için 4. ise yedek olacak. Toplam 7-8 bin TL gibi bir bütçemiz var. Şimdi sorum şu bu amaçla bir DSLR mı almalıyız yoksa bu fiyat ta tanesi 2000TL gibi bir handycam mı bizim için daha yararlı olur? Bu ikisinin artıları eksileri nedir?
Araştırdığım kadarı ile DSLR ların video çekme süreleri sınırlıymış 4GB yada 30dk gibi sınırlar duydum bu doğru mu? Doğru ise bu sınırı aşmanın bir yolu var mıdır? Zira biizm oyunlarımız bu sürenin çok üzerinde olucaktır.
Araştırıdğım kadarı ile DSLR ların sensörlernin büyük olmasınıdan dolayı daha kaliteli video çekmek mümkünmüş bu ne derece doğru?
DSLR larda mikrofon girişi yokmuş bir çoğunda bu sorun değil ses kayıt işini farklı bir yol ile çözeriz muhtemelen
DSLR ların birçok ek masrafı varmış lens vs.. gibi bizim bütçe bu ek masrafları kaldırmaya yeter mi?
Birde tüm kameralar tripot ile sabit olucak yani DSLR lardaki sarsıntı ve odak sorunu bizim için problem olmaz diye düşünüyorum.
NOT: video ve fotoğraf işinde çok acamiyim, 1hafta öncesine kadar DSLR ne olduğunu bilmeyen biriydim taki bu kamera ihtiyacı doğana kadar. tavsiyelerinizi verirken cahilliğimi göz önüne alarak verebilirseniz memnun olurum. Birde bütçemize göre cihaz tavsiyesi verebilirseniz çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.
Hem 4 kamera ile güzel bir iş çıkarmak istiyorsunuz hem de kamera başına sadece 2000₺ bütçeniz var. bence en iyisi 3500₺lık 2tane adam gibi yarıpro kamera alın. Dslr da olmaz ucuz handycam de olmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Handycam
hocam bir model öneriniz var mı? yada alırken hangi özelliklere bakmalıyım?
Bir kere tiyatro gibi loş bir ortamda çekim yapacaksanız kameranın ışık hassasiyetinin yüksek olması gerek. yani görüntü algılayıcı sensörünün büyük olması demek. marka model veremeyeceğim çok takip etmiyorum. Sensör boyutu en az 1/3" CMOS olmalı. SD karta kayıt yapmalı.