Şimdi Ara

DSLR ile video çekmek shutterı bitirir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
11.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün kendime foto kamera alacaktım. Esas bir yandan da video istiyorum. Almaya gittiğim yerdeki adam dedi ki video işi için bunları alma. Bunlar video çekersen shutterıı saniyede 10 fotoğraf çekmiş gibi davranır. Ömürleri de 300 bin gibidir dedi. Bir hesap yaptım 20 dakikalık film çeksen 20*60*10= 12000 foto çekmiş gibi oluyorsun. O zaman shutterı çok kısa zamanda ölüyor demektir bu. Şimdi böyle birşey varsa kısa sürede shutter değişecek demektir bu. Adam salladı mı? Var mı böyle birşey?

Bir de dönen ekranlar için filmleri var bunların içinde bozuluyorlar çevirdikçe sabit ekran alın dedi.

Bana birşey satmaya çalışmıyordu ben oraya 5100 almaya gitmeme rağmen.

Ne dersiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: sonsuz

Adam salladı mı?

Evet, sallamış. Shutter perde mekanizması ile ilgilidir, video çekerken perde devamlı açılıp kapanmaz, çekim başında açılır, sonunda kapanır.
  • Tam olarak sallamış denemez. Fotoğraf makineleri ile çok fazla video çekmemeye özen gösterilmesi her yerde söylenen ve yazılan bir olay. Ben kursa gidiyorum hocamız video çekmemeye özen gösterin dedi.

Bu arada Makineleri düzgün kullanırsanız ve makineler de teknik bir aksaklık yoksa makinenin fotoğraf çekim ömrünü tamamlamasına bir insanın ömrü yetmez dedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noctivagant -- 1 Aralık 2011; 15:35:21 >
  • quote:

Bunlar video çekersen shutterıı saniyede 10 fotoğraf çekmiş gibi davranır. ... dedi

İşte tam olarak salladığı yer.

Parasını ödeyip aldığınız cihazları gönül rahatlığı ile kullanın, ömürleri bitmesin diye onlardan alacağınız zevkten kendinizi mahrum etmeyin. Onlar size hizmet etsin, siz onlara değil. Hanginizin ömrü ne kadar, kimse bilemez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocaklilar -- 1 Aralık 2011; 15:48:13 >
  • Peki bu makinelerle film çekenler var. Mesela ben bir 5100d yada 600d alsam ve film çeksem, elimde patlar mı alet?
  • quote:

Peki bu makinelerle film çekenler var. Mesela ben bir 5100d yada 600d alsam ve film çeksem, elimde patlar mı alet?

Fotoğraf veya film çekmek, hangisini daha ağırlıklı kullanacaksanız ona göre makine alın. Fotoğraf makinesi alıp ağırlıklı olarak film çekmek yerine video kamera almanız daha mantıklı olur. Her ikisini de eşit ağırlıkta yapacaksanız çektiğiniz fotoğraflar da kaliteli olsun istiyorsanız video da çekebilen fotoğraf makinesi alın, ama şöyle yaparsam ömrü bitermiş gibi endişelerle kullanmayın, zevk almaya bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocaklilar -- 1 Aralık 2011; 15:58:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

Tam olarak sallamış denemez. Fotoğraf makineleri ile çok fazla video çekmemeye özen gösterilmesi her yerde söylenen ve yazılan bir olay. Ben kursa gidiyorum hocamız video çekmemeye özen gösterin dedi.

Bu arada Makineleri düzgün kullanırsanız ve makineler de teknik bir aksaklık yoksa makinenin fotoğraf çekim ömrünü tamamlamasına bir insanın ömrü yetmez dedi.

Çok fazla video çekmeyin demelerinin sebebi sensör video boyunca açık kalıyor ve kısa süre (10-15 dk. ) sonra ufaktan ısınmaya başlıyor..Sensörüde soğutacak herhangi bir eleman olmadığından ısınması engellenemiyor,bu nedenle ilk video çeken perdeli makinalarda video süresi max. 5 veya 10 dakikaydı yoksa ufacık bir yazılımsal müdehale ile sınırsız video süreside yapılabilir ama sensör tehlikeye girebilir..Daha ben video çekerken sensör yakan yada bozan biri duymadım,görmedim ama önlem almak gerek..
    Bu arada hocan yeni başlayanlar için konuşmuş ve aynen bu cümleyi kurduysa çokta doğru bir söylem olmamış çünki makinanın kalbi olan sensör uzun yıllarca sorunsuz kullanılsada iskeleti olan perde mekanizmasını bir profesyonelin elinde 2 yılda dağıtmak mümkün :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bunlar video çekersen shutterıı saniyede 10 fotoğraf çekmiş gibi davranır. Ömürleri de 300 bin gibidir dedi.

İlginç!!! 10 neden dedi acaba, hani 25 yada 30 dese anlayacam Fps ile uyumlu kapanıp açılıyor hesabı,yani videodaki her frame için perde açılıp kapanıyor demek istemiş olabilir diyecem ama 10 demesini bir sebebe bağlayamadım.

Sensör olayındaysa farklı fikirler var, sensör video çekerken ısınıyor fakat kritik sıcaklığa ulaştığında kendini kapatıyor, buda sensörde hasar oluşmasını engelliyor diyenlerde var, tam tersini söyleyelerde. Yinede temkinli olup zarar göreceğini düşünerek hareket etmekte fayda var.
  • Video için söylüyorum;

Kameranın modeli eskir, dış plastiği yıpranır, batarya ömrü sıfırlanır; hala perdeye birşey olmaz
  • Cok feci sallamis. Behzat ç. Dizisinin canon 5dmarkii ile cekildigini soylesem heralde aciklayici olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: arezzo

Cok feci sallamis. Behzat ç. Dizisinin canon 5dmarkii ile cekildigini soylesem heralde aciklayici olur.

Canon 5dmark ile dizi çekilmesi video çekiminin uzun vadede bu cihazlara zarar veriyor olma olasılığını ortadan kaldırmaz.

Adamlar milyonlarca TL kazanıyorlar 5-6 ayda bir kamera değiştirmek zorunda kalsalar bu adamlara bir zarar vermez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: arezzo

Cok feci sallamis. Behzat ç. Dizisinin canon 5dmarkii ile cekildigini soylesem heralde aciklayici olur.

İlk bölümlerinde kullanıldı görüntü iyiydi ses yoktu, çözüm olmayıncada parayı kıyıp eski sisteme döndüler..İyki Erdal Beşikçioğlu 5D ile çekiyoruz dedi..
  • Dslr ile video çekmenin shuttera bir zararı yoktur.Ömrünü yemez.Bir video çektiğinizde shutterınız bir kere açılır.Saniyede 10 kere açılıp kapanması açıklaması baya yanıltıcı olmuş.Video çekerken sensör ısınır.Heleki yüksek isolarda baya bir ısınır ve makine video çekmeyi durdurabilir.Yüksek ısının sensöre de uzun vadede etkisi olur tabiki .Ama bunlar makineyi hemen bozacak şeyler değil.Sürekli video çekilse bile (dizi vs) 2 senenin altında bozulacağını sanmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Rsan-

Dslr ile video çekmenin shuttera bir zararı yoktur.Ömrünü yemez.Bir video çektiğinizde shutterınız bir kere açılır.Saniyede 10 kere açılıp kapanması açıklaması baya yanıltıcı olmuş.Video çekerken sensör ısınır.Heleki yüksek isolarda baya bir ısınır ve makine video çekmeyi durdurabilir.Yüksek ısının sensöre de uzun vadede etkisi olur tabiki .Ama bunlar makineyi hemen bozacak şeyler değil.Sürekli video çekilse bile (dizi vs) 2 senenin altında bozulacağını sanmam.

Hort olacak ama önemli bir konu benim için yeni konuyada gerek olmadığını düşündüm. Hem googleden gelenler bilgilenir.

Neyse. İçimi rahatlattınız. Bir şey olmayacağına eminsiniz değil mi? Sırf video için alıyorum.(O zaman handycam al diyeceksiniz) Ama görüntü kalitesi çok önemli.

• Görüntü kalitesi önemliyse ya profesyonel bir kamera alacaksınız ya da üst seri bir dslr.Dediğim gibi dslr ile video çekmenin shutterın ömrüne bir etkisi yok.Her video kaydında shutter bir kere açılıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.