Şimdi Ara

video convert ederken pc kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    i5 3570k işlemci
    Zotac 1 gb 256 bit eco gpu
    Hyper 103 soğutucu kullanıyorum
    SSD sistem diski ve 1 tane mekanik diskim var.

Bazen USB'ye film atıyorum TV'de izlemek için mp4'e çeviriyorum videoları. Bazen de DiVX converter ile DVD'de izlemek için DivX'e çeviriyorum dosyaları. Bu işlem sırasında işlem ortalarında pc kendiliğinden kapanıyor. İşlemci sıcaklığı bu esnada maximum 32 derece işlemci kullanımı maximum %60 sevyesinde. Kapanma sebebi nedir yardımcı olursanız çok sevinirim saygılar.

• ram kac gb?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 gb 1333 mhz
  • video convert ederden cozunurluk yuksekse ram sisyor olabilir.cunku convert islemi sirasinda 100 mb lik bir video yu yuksek cozunurluklu ornegin tv de izlemek icin 1920×1080 yaparsan 2 gb ve ustu olabiliyor..buda rami ve islemciyi yorar.ondan reset atiyor olabilir.

• ay_tech kullanıcısına yanıt
    Convert yaparken performansa bakıyorum ram kullanımı 1,60 civarı işlemci kullanımı %60 ısı 32 derece aynı işlemi eski bir amd pc de sıkıntısız arkadaşımın pc de yapıyorum anlamadım gitti ayrıca videolari en fazla 720p olarak çeviriyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • chkdsk yap birde ccleaner tarzi programla temizleme yapip dene.

Düzenli yapıyorum hocam ekran kartıyla alakalı olabilir mi acaba

• sanmiyorum..convert islemi ekran kartini yoracak bir islem yapmaz..islemci ile rami cok kullanir.islemcin ve ramin yeterli..programla alakali bir durum olabilir..tamamen silip yeniden yukle.

• Tmm hocam çok teşekkür ederim ilgin alakan için deneyip burdan bilgi veririm saygılar

Hocam tamamen sildim tekrar yukledim divx programina dosyayi ekleyip converte basınca direk kapatıyor ayrıca onboard olarakta denedim yine aynı yapıyor lütfen yardım

• baska dosya denedinmi?

• Evet hocam denedim yine ayniydi suan ramlar a1 b1 takili anakart kitapciginda a2 ve b 2 takilmasi lazimmis onu ogrendim taktim ama simdide pc acilmiyor dram isigi direk yaniyor

• ay_tech hocam ilgin için saol galiba saçma sapan bi hata yüzündenmiş sorun ramlari yanlış slota takmışım anakart kitapçığıyla çözdüm (a2 - b2)işi başınızı ağrıttım tekrar teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.