Şimdi Ara

Video edit,render için hız performans bilgisayarı tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    X99 da bir nesil daha kullanmaniz mumkun broadwell e gelicek

Leon hocada dier konuda soyledigim gibi onermiş ud4 ekleyip alabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

X99 da bir nesil daha kullanmaniz mumkun broadwell e gelicek

Leon hocada dier konuda soyledigim gibi onermiş ud4 ekleyip alabilirsiniz

Yalnız ekran kartını hiçbir yerde bulamıyorum.
    780 ti olarak evga nın tek tük modelleri var ama önerir misiniz bilmiyorum.Fiyatıda 2000TL.

Birde kasa ve güç kaynağı değiştirilebilir demiştiniz.Onunla ilgili önerilerizi de rica edebilir miyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12gorkem12 -- 9 Aralık 2015; 14:43:37 >
  • 12gorkem12 kullanıcısına yanıt
    2.el de uygun fiyata 970 var yeni nesil varken eskiyi alma.
    Zaten sifir o paralari vermeyi bende dogru bulmuyorum 2 ci ele bakmanizda fayda var

970 hem kirpilmis cuda core hem vram sikintisi acisindan bu isler icin oneremem netlestirmek icin Leon hoca veya Chris Brown hocaya danisabilirsiniz

750w 850 w evga veya seasonic iyi modellerinden psu ve uygun iyi bir kasa eklenebilir yazdiginiz moduler kasada bir hayli abartili

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 9 Aralık 2015; 17:08:56 >
  • quote:

Zaten sifir o paralari vermeyi bende dogru bulmuyorum 2 ci ele bakmanizda fayda var

970 hem kirpilmis cuda core hem vram sikintisi acisindan bu isler icin oneremem netlestirmek icin Leon hoca veya Chris Brown hocaya danisabilirsiniz

O zaman netleştirmek ve sisteme son halini kazandırmak adına fikirlerini rica ediyorum.
  • İş için kullanılacak , cuda desteği önemli , bellekler önemli , disk hızı önemli '' demissiniz. Sonrasında Skylake sistem yazmışsınız, bazıları da maaşallah sanki kendi paraları, bilmeden etmeden şunu al bunu al demiş.

1. si , iş amaçlı bir sistem topluyorsunuz, ilerde daha güçlü bir işlemciye geçecek olsanız skylake sistemi komple çöpe atmış olacaksınız. X99 da ise 5930K yada 5960X alıp yola devam edebilirsiniz.

2. Cuda sizin için önemliyse , GTX 970 in GTX 980 ' in sistemde ne işi var. GTX 970 1664 shader processors - GTX 980 2048 shader processors var. Yani bunlar oyun kartı. Maxwell mimarisi. Bu noktada kepler farklı bir yere ayrılır (ki kepler mimarisiyle profesyonel işlemler ve aynı zamanda oyun uygulamaları tek kart ve DirectX ile gayet güzel sonuç verdiler, böylece işlem gücü bakımından Quadro kartlarda giriş seviyelerinin çok mantığı kalmamış oldu , yazılımları farklı olsa da.) GTX 780 de 2304 shader processors var GTX Titan da 2688 shader processors var GTX 780 Ti de 2880 shader processors var. Yani saçma sapan bellek problemli GTX970 almaktansa 3GB GTX780 almak daha mantıklı. Daha yeni teknoloji vs. cümleleri kuranlar dünkü çocuklar, ciddiye almayın. GTX 970 alacağınıza 4GB GTX 770 alın daha mantıklı. Öncelik GTX 780Tİ olmak üzere bulamazsanız düz GTX 780 de alabilirsiniz.

3. Kullandığınız uygulamalarda bellekler önemliyse, 4 kanal çalışması sebebiyle X99 sistemde bant genişliği çok daha fazla olur buda sizin için ekstra zaman kazanmak demek. 4X4 yada 4X8 şeklinde 2400Mhz civarı bellekleri tercih edebilirsiniz ihtiyacınıza göre.

Örnek Sistem :

Msı X99A Mpower - 1000TL
    5820K - 1400TL
    KINGSTON HyperX 32GB (4x8GB) DDR4-2400MHz - 750TL
    Samsung 850 Evo 250GB MZ-75E250BW - 330TL

Bu sisteme ek olarak 2.el bölümünden bir ekran kartı alınıp , kasa ve güç kaynağı seçersiniz. Güç kaynağı en az 600W olsun, evga 600W olabilir. Kasa seçimi size ve zevkinize bağlı. Ona uygunda bir işlemci soğutucusu almalısınız. 5820K çok ısınan bir işlemci değil. 12cm fanlı 150TL civarında fiyatı olan ortalama bir soğutucu rahat rahat işinizi görür.

Neden 780 ti almak istiyorsun ki bence 970 al aynı fiyata zaten 780 ti mağazalardan kaldırıldı

• quote:

Orijinalden alıntı: berkanenes

Neden 780 ti almak istiyorsun ki bence 970 al aynı fiyata zaten 780 ti mağazalardan kaldırıldı

Aslinda herhangi bir sey icin diretmiyorum. Buradan aldigim fikirler cercevesinde olusturmaya calisiyorum sistemi.
    Gtx 780 e gelince haklisiniz sifiri olmadigi gibi 2.eli de 2 tane evga marka var sadece.
    Ya evga olacak yada alternatif bir kart onerisine daha ihtiyacim olacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Chris brown hoca etraflica dogrulari soylemis uzerine laf edilmesine gerek yok

Zaten Ekran kartina da deginmis bu isin maxwell kart ile olamayacagini da belirtmis
    770 ( 4gb) 780 780 ti kepler kartlar uygun

Sadece evga var diyerek markaya sicak bakmadiginizi goruyorum kullanan bilir bosa takiyorsunuz evga en iyi kartlari ureten ust seviye servis destegi olan firmadir Bir asusda(infocom) yasayacaginiz servis sacmaliklari vektron da yasanmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 10 Aralık 2015; 19:16:09 >
  • quote:

Chris brown hoca etraflica dogrulari soylemis uzerine laf edilmesine gerek yok

Zaten Ekran kartina da deginmis bu isin maxwell kart ile olamayacagini da belirtmis
    770 ( 4gb) 780 780 ti kepler kartlar uygun

Sadece evga var diyerek markaya sicak bakmadiginizi goruyorum kullanan bilir bosa takiyorsunuz evga en iyi kartlari ureten ust seviye servis destegi olan firmadir Bir asusda(infocom) yasayacaginiz servis sacmaliklari vektron da yasanmaz

Anladim hocam.
    Kartin suan vatandaki fiyati 2200tl ve sanirim bu fiyata degdigi konusunda hemen herkes hem fikir.zira ucuz bir kart degil.

http://www.vatanbilgisayar.com/evga-gtx780ti-classified-acx-gddr5-3gb-384bit-nvidia-geforce-dx112-ekran-karti.html

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

2 ci el de 780 ti 1400 civari var bulunur

Ormek olarak
    http://atmacacomputer.com/index.php?route=product/search&search=780ti

Forumun ikinci eline de mutlaka bakin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 10 Aralık 2015; 20:01:45 >
  • Herkese tesekkur ediyorum.Forum uzerinden 3-4 adet 780 ti ilani buldum, yarin buraya sistemin son halini yazacagim.Sanirim kasa ve guc kaynagi olarak da son onerileri alip toplayacagim.

• Şimdiden hayırlı olsun inşallah gönlüne göre sistemi toplarsın

• Psu çok ucu ucuna olmuş 750 wattın altında almayın bence. Çok fazla yaz sil yapıyorsanız ssdyi pro modeli alın zira daha uzun ömürlü. Birde sıvı sogutma ekleyebilirsiniz. Seçtiğiniz kasa benimde çok ilgimi çekmişti kesinlikle değiştirmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyasyon35 -- 11 Aralık 2015; 11:22:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: radyasyon35

Psu çok ucu ucuna olmuş 750 wattın altında almayın bence. Çok fazla yaz sil yapıyorsanız ssdyi pro modeli alın zira daha uzun ömürlü. Birde sıvı sogutma ekleyebilirsiniz. Seçtiğiniz kasa benimde çok ilgimi çekmişti kesinlikle değiştirmeyin.

O zaman sizden psu ve sogutucu icin öneri rica ediyorum.
    H100i vardi en son listede.

• quote:

Orijinalden alıntı: 12gorkem12

quote:

Orijinalden alıntı: radyasyon35

Psu çok ucu ucuna olmuş 750 wattın altında almayın bence. Çok fazla yaz sil yapıyorsanız ssdyi pro modeli alın zira daha uzun ömürlü. Birde sıvı sogutma ekleyebilirsiniz. Seçtiğiniz kasa benimde çok ilgimi çekmişti kesinlikle değiştirmeyin.

O zaman sizden psu ve sogutucu icin öneri rica ediyorum.
    H100i vardi en son listede.

h100i güzel zaten. psuda cs750 alabilirsin gold sertifikalı
  • Sistemin son hali böyle;

i7 5820K
    MSI X99A MPOWER DDR4
    Kingston 4x8GB HyperX FURY BLACK DDR4 2666Mhz
    Samsung 250GB EVO SSD
    Seagate 2TB HDD
    Asus GTX 780 Ti
    Corsair CS 750W 80 PLUS GOLD
    CoolerMaster MasterCase PRO 5 (300R yada 400R da alternatifler)
    Corsair Hydro H100i

Kasa icin farkli bir oneri yoksa son olarak sistem bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12gorkem12 -- 13 Aralık 2015; 1:41:59 >
    Tasarruf yapılabilir mi elbette yapılabilir ama bu haliyle de Gayet Güzel olmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 13 Aralık 2015; 2:01:35 >
    Ben çok beğendim.
  • 300R' da H100i desteği yok malesef, bu yüzden en az 400R alman lazım.

Kısılacak pek bir şey yok sistemde.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.