Şimdi Ara

Video edit,render için hız performans bilgisayarı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İşim gereği kullandığım programları aşağıda sıralıyorum.Bilgisayar bu amaçlar için kullanılacak.

After effects. (ram önizlemesi yaptığı için ramlar minimum 16 gb olmalı.Cuda destekli nvidia kartlarla uyumlu bu sebeple ekran kartıda uyumlu olmalı.)
    Photoshop
    Lightroom
    Edius
    Adobe premiere pro vb

Hep işlemci ve ram ve hdd performansı isteyen programlar olduğu için stabilite hız ve uyumluluk çok önemli.
    Bu sebeple muhakkak ssd istiyorum

Render da ve arkaplanda çalışan sayıca çok program varken akıcı bir kullanımı olmalı.

(Bu bakımdan birçok kişi xeon işlemci diyor ama fiyatlar çok yüksek.)

Bu amaçlar doğrultusuna ben şöyle bir sistem topladım.Eksik yanlış veya gereksiz parçalar var mıdır? Yada farklı öneriler.

Asus GTX980 ROG STRIX OC GDDR5 4GB 256Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı Yada 970
    Intel Core i7 6700K
    MSI Z170A GAMING PRO Intel Z170 Soket 1151 DDR4 3600MHz(O.C.) HDMI&DVI Anakart
    Kingston 32GB (4x8GB) HyperX FURY Black DDR4 2666MHz CL15 1.2V XMP Ram
    Samsung 500GB 850 EVO SATA 3.0
    Seagate 3.5" 2TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm
    Corsair CX v2 600 Watt 80+Bronze
    Cooler Master MasterCase Pro 5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12gorkem12 -- 7 Aralık 2015; 10:36:18 >

• 12gorkem12 kullanıcısına yanıt
    Attığın sisteme birde H100i koy devam et.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

Attığın sisteme birde H100i koy devam et.

Sistemde oyun oynanmayacak(hoş oynansa bile çalıştıracaktır eminim ama) bu sebeple 980'e ne kadar gerek var.Zira 970 ile arasında 1000 tl'nen üzerinde fiyat farkı var.
    https://forums.adobe.com/thread/1585864?start=0&tstart=0

Cuda core sebebiyle bir önceki nesilden 7xx üst kart almak özellikle 780 ti gibi daha iyi olabilir

Madem sistem iş için gaming etiketi olan bir karta da fazla vermeye gerek yok

xeon değilse bile x99 sistem daha verimli olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerd Miner

https://forums.adobe.com/thread/1585864?start=0&tstart=0

Cuda core sebebiyle bir önceki nesilden 7xx üst kart almak özellikle 780 ti gibi daha iyi olabilir

Madem sistem iş için gaming etiketi olan bir karta da fazla vermeye gerek yok

xeon değilse bile x99 sistem daha verimli olabilir.

Sizden de bu doğrultuda x99 sistem önerisi alabilir miyim?
    X99 yeni nesil 6700 lerden daha mı performanslıdır bu arada?

alttaki sisteme 780 ti eklenebilir Kasa ve güç kaynağı düzenlenebilir ben bir fikir vermesi açısından koyayım Bu işle ilgilenen hocalarımız daha iyisini önerirler mutlaka.

Yine bilgim dahilinde 5820k da ki fazla çekirdekler bu uygulamalarda işine içine giriyor
     Video edit,render için hız performans bilgisayarı tavsiyesi
  • Siz x99 tabanlı bir sistem deyince şöyle bir şey topladım hızlıca ama;

Intel Core i7 5820K 3.3 GHz 15 MB LGA 2011-V3
    Asus X99-DELUXE USB 3.1 DDR4 2133MHz S+GL 2011p
    Kingston Hyperx S 16GB2x8 2400 D4 HX424C12SBK2/16
    Asus VGA STRIX-GTX970-DC2OC 4GB 256Bit GDDR5 16X
    2 TB 3.5 SEAGATE 7200 SATA3 64MB ST2000DM001
    Samsung 850 EVO 250 GB mSata Disk MZ-M5E250BW
    CoolerMaster MasterCase PRO 5 USB3.0 x 2 MidTower Modüler Kasa
    Corsair Builder CSM 750W Modüler 80+ Gold 12cm Fanlı PSU

Toplam fiyatı:6.425,09 TL

İlk sistemin fiyatı 5540TL idi. 1000tl ye yakın bir fiyat farkı var.İlk sistemde ramler ve ssd daha iyi üstelik.
    Sizce aradaki farka değer mi?
    Yazdığım sistemde hatalar var mı?
    Ben 980 lazım olur kendin koymuşsun diye ellemedim, ilk sistemde de 970'e düşüp alabilirsin ben her zaman yeninin yanındayım 2 nesil geriden gelen işlemciye o parayı şimdi vermem 1000 tl+ diyorsun hemde...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 8 Aralık 2015; 0:56:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

Ben 980 lazım olur kendin koymuşsun diye ellemedim, ilk sistemde de 970'e düşüp alabilirsin ben her zaman yeninin yanındayım 2 nesil geriden gelen işlemciye o parayı şimdi vermem 1000 tl+ diyorsun hemde...
    Aga bu sistemle server hizmeti verirsin
    http://forum.donanimhaber.com/m_112458285/tm.htm

Bu kasanın 2 yıl daha garantisi var. Biraz pazarlıkla iyi bir fiyata alınabilir.
    Anakarti cok abartmissiniz acikcasi o kadar pahali bir karta gerek duymazsiniz

Cuda ile yazdigim linke dikkat edin 780 den 970 e gecenin isi daha yavas yaptigini gorebilirsiniz

Islemci 6 cekirdek olmasinin farki multi tasking de cikar bu islemcilerin cikmasinda bir sebepte bu dur zaten
    ilerde buyuk olasilikla 2011v3 broadwel e serisi daha guclu bir islemciye gecmek te mumkun olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 8 Aralık 2015; 8:49:02 >
  • Bence senin ilk topladığın sistemi al ekran kartı 970 olsun zaten sistemde oyun oynanmıcaksa 980 e hiç gerek yok ben oynuyorum ona rağmen 960 aldım sıvı soğutma olarak bunu önerebilirim. SilverStone Tundra Serisi TD 02-E
  • quote:

Anakarti cok abartmissiniz acikcasi o kadar pahali bir karta gerek duymazsiniz

Cuda ile yazdigim linke dikkat edin 780 den 970 e gecenin isi daha yavas yaptigini gorebilirsiniz

Islemci 6 cekirdek olmasinin farki multi tasking de cikar bu islemcilerin cikmasinda bir sebepte bu dur zaten
    ilerde buyuk olasilikla 2011v3 broadwel e serisi daha guclu bir islemciye gecmek te mumkun olur

Anakart sizce ne olabilir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkanenes

Bence senin ilk topladığın sistemi al ekran kartı 970 olsun zaten sistemde oyun oynanmıcaksa 980 e hiç gerek yok ben oynuyorum ona rağmen 960 aldım sıvı soğutma olarak bunu önerebilirim. SilverStone Tundra Serisi TD 02-E

Evet ilk sistem güncel bir alternatif idi.Fakat render için çok çekirdekli bir işlemci olan 5820'li ve x99 tabanlı sistemde kafamı karıştırmıyor değil.
    Beklentinizi nedir anakart uzerinden cunku benim yazdigim modelde isi yapmanizi saglayacaktir elbette cok yuksek bir model degil ama is gormez bir kart degil x99 bos platform degil

yine bir alternatif Gigabyte GA-X99-UD3 veya ud4 olablir bende bunlari tercih ederim fakat stokta her yerde bulunmuyor

X99 tier list yazip aratin bir liste gelecek karar verirsiniz

Intel skylake haswell diye giderken gidim gidim artis verir ama xtreme serileri ayri tutmak lazim eski olmasina ragmen bu gun oc li bir 4930k cok cok iyi sonuc verir hatta fiyatida yuksektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 8 Aralık 2015; 16:08:24 >
  • quote:

Beklentinizi nedir anakart uzerinden cunku benim yazdigim modelde isi yapmanizi saglayacaktir elbette cok yuksek bir model degil ama is gormez bir kart degil x99 bos platform degil

yine bir alternatif Gigabyte GA-X99-UD3 veya ud4 olablir bende bunlari tercih ederim fakat stokta her yerde bulunmuyor

X99 tier list yazip aratin bir liste gelecek karar verirsiniz

Intel skylake haswell diye giderken gidim gidim artis verir ama xtreme serileri ayri tutmak lazim eski olmasina ragmen bu gun oc li bir 4930k cok cok iyi sonuc verir hatta fiyatida yuksektir

Anakarttan çok özel bir beklentim yok.İlk listeyi hazırlarken bir tık iyisi olsun diye onu yazmıştım.Daha orta halli bir kartta olabilir.
    Şu aşamada render için yeni ve eski nesil işlemcilerin hangisinin mantıklı olabileceğini yazabiliecek bir arkadaş var mıdır?

X99 un kulvari ayri onu standart nesil muhabbetine dahil etmeyin yeni eski karsilastirmasi x79 ile yapilir

Bu haswell extreme eski diye skylake yeni o iyidir demek olmaz normal seriler 6 ayda bir gelir extreme serileri daha uzun surede gelir

5820k 6700k multicore de rahat geride birakir
    Kullaniminizi gore sizin arastirmaniz lazim
    Edius basligi 7 ve 8 farki 8 deki quick sync 5820k da yok
    http://forum.grassvalley.com/forum/showthread.php?t=35212

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 8 Aralık 2015; 17:09:30 >
  • quote:

X99 un kulvari ayri onu standart nesil muhabbetine dahil etmeyin yeni eski karsilastirmasi x79 ile yapilir

Bu haswell extreme eski diye skylake yeni o iyidir demek olmaz normal seriler 6 ayda bir gelir extreme serileri daha uzun surede gelir

5820k 6700k multicore de rahat geride birakir

Edius basligi
    http://forum.grassvalley.com/forum/showthread.php?t=35212

Benim de araştırdığım kadarıyla 5820k çekirdek sayısınca fazla olması nedeniyle 6700k'dan daha performanslı duruyor.

Bilmediğim için bir soru soracağım.5820k'yı yalnızca x99 tabanlı bir anakarta mı kurabiliriz? Eğer öyle değilse hangi kart mantıklı olur?

Son olarak sizinde x99 sistemlere bakış açınızdan anlıyorum ki, 6700K' ya tercih edilir diyorsunuz değil mi?

Yapacaginiz ise uyuyor ve butcenizi sarsmiyorsa alinabilir olarak goruyorum.sistem oyun icin olsa 6700k alin gecin derdim

O seri (haswell e)islemciler sadece x99 anakarta takilir.

Her sey butcede biter 6700k da isi yapar ha biraz daha uzatir belki ama bunun etkisine sizin tepkiniz onemli zamanla yarisiyorum her saniyem degerli derseniz kesenin agzini acmak gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 8 Aralık 2015; 17:34:26 >
  • quote:

Yapacaginiz ise uyuyor ve butcenizi sarsmiyorsa alinabilir olarak goruyorum.sistem oyun icin olsa 6700k alin gecin derdim

O seri (haswell e)islemciler sadece x99 anakarta takilir.

Her sey butcede biter 6700k da isi yapar ha biraz daha uzatir belki ama bunun etkisine sizin tepkiniz onemli zamanla yarisiyorum her saniyem degerli derseniz kesenin agzini acmak gerekir

Aslında evet yüksek çözünürlükte ağır videoları işliyorum.Uzun ömürlü upgrade e imkan veren ve güçlü bir makina olsun.
    x99 tabanlı yukarıda yazdığım sisteme Gigabyte GA-X99-UD4 ekleyip alınabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12gorkem12 -- 8 Aralık 2015; 23:47:09 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.