Arkadaşlar hep modeller iyileri kötüleri tartışılmış ama ben şöyle bi soru sormak istiyorum. Bakın ben zamanında taa 10 sene evvel o panasonic cameralardan birine sahiptim(o hantal olanlardan) o zamanlar onlar vardı ve iyiydi neyse işte çekip izliyoduk falan ama nedense bana hiç bi zaman kamera mantıklı birşey gibi gemiyor. Yani çekiyorsun bişeyler ve bir daha izlemiyorsun!! sonra unutuluup gidiyor. Yada kısa kısa çektiğin şeylere bakıyosun arada uzunlar ise baydığı için bi iki kereden fazla izlenmiyor (örnek sünnet kasedim ) Ama foto makine öle deil aynı fotoğraflara insan ara sıra çıkarıp bakmaktan çok zevk alıyo ve sürekli elinin altında ya yani o yüzden şimdi yeni teknoloji bi video kamera alıp almamakda tereddüt ediyorum. Siz ne dersiniz? Bir video kamera + bir normal foto makine mi? Yoksa biraz daha kaliteli(kaliteli kısa video çekimi yapan) sadece 1 foto makine mi?
hocam şahsen ben çocukluk fotoğraflarıma bakınca çok da ilginç, duygusal şeyler hissetmiyorum. ama çocukluğumda çekilmiş vidyoları izleyince çok hoş oluyorum. kendi sesim, hareketlerim, etrafımdakilerin hareketlerini falan görmek cidden anı kaydetme açısından çok başarılı. varsın on kere izlemiyeyim ama on sene yirmi sene sonra daha öncesi hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak daha güzel. sen karar ver. hem bir fotoğrafa on kere bakıyor musun ki?
Yıllar önce babamı kaybettiğimde,hayatta olduğu zamanlarda çekilmiş bir videosunun olmasını şimdi ne çok isterdim..Ama şimdi onun resimlerine baktıkça iyiki o zaman fotoğraf makinem varmış çektiğim resimlerine bakabiliyorum diyorum..Yani aslında bu seçim sizin neyi istemenize bağlı.Ben şuanda Casio s600 dijital fotoğraf makinası kullanıyorum.Çok da iyi video çekiyor.Yani PC de ve TV de izlerken görüntü dağılmıyor.Tam ekran olarak rahatlıkla izleyebiliyorum..Tercih ve seçim herzaman size aittir.
bir insanı canlı olarak her hareketini, sesini, mimiklerini her açıdan bir bütün olarak izlemekle; bir insanın sabit yalnızca bir karsini izlemek farklıdır heralde.
Anılarınızı sesli ve görüntülü saklamak için kamera, o anı dondurmak için fotoğraf makinası... Tercih sizin...
quote:
Orjinalden alıntı: srdrmrngz
Arkadaşlar hep modeller iyileri kötüleri tartışılmış ama ben şöyle bi soru sormak istiyorum. Bakın ben zamanında taa 10 sene evvel o panasonic cameralardan birine sahiptim(o hantal olanlardan) o zamanlar onlar vardı ve iyiydi neyse işte çekip izliyoduk falan ama nedense bana hiç bi zaman kamera mantıklı birşey gibi gemiyor. Yani çekiyorsun bişeyler ve bir daha izlemiyorsun!! sonra unutuluup gidiyor. Yada kısa kısa çektiğin şeylere bakıyosun arada uzunlar ise baydığı için bi iki kereden fazla izlenmiyor (örnek sünnet kasedim ) Ama foto makine öle deil aynı fotoğraflara insan ara sıra çıkarıp bakmaktan çok zevk alıyo ve sürekli elinin altında ya yani o yüzden şimdi yeni teknoloji bi video kamera alıp almamakda tereddüt ediyorum. Siz ne dersiniz? Bir video kamera + bir normal foto makine mi? Yoksa biraz daha kaliteli(kaliteli kısa video çekimi yapan) sadece 1 foto makine mi?
FOTOĞRAFTA AYNI BENCE ;NEGATİFLERİ FOTOĞRAFÇIYA VERİRKEN ''Ne zaman çıkacak telaşı'' SONRA GİDİP ALIYORSUN ACABA NASIL ÇIKTIM. AAA BAYA İYİ ÇIKMIŞIM. ALBÜME KOYUYORSUN. BİR MİSAFİR GELİNCE FOTOĞRAFLARA BAKALIM SONRA UNUTULUP GİDİYOR. VİDEO GÖRÜNTÜLERİ FOTOĞRAFLAR BENCE YILLANDIKÇA HEM DEĞERİ ARTIYOR HEMDE ŞÖYLE MAZİYİ BİR GÖZDEN GEÇİRME FIRSATIN OLUYOR. ANCAK V.KAMERA BENCE DAHA MANTIKLI.SEN İSTERSEN ORADAN DA FOTO ELDE ETMEİNKANIN VAR. HEMDE DEĞİŞİK BİR ÇOK AÇIDAN .BENCE VİDEO KAMERA..
iyi kalite ve boyutta video çeken digital fotoğraf makineleri daha ideal,ne yardan nede serden geçmeli diye düşünüyorum...
foto makinesi ile kamera olayları ikiside farklı şeylker..herkes ihtiyacına göre almalı..bak bende sony kamera var..3 yıl önce almanayadan geldi..inan daha bi kaset doldurmadım..neden çünkü okadar çok ilgimi çekmiyor.ayrıca çekecek bi olayda mevzuda bulamıyorum..ama geçen yaz foto makinesi aldım..nereye gidersem götürüyorum..foto yu daha çok seviyorum.
güzel bir soru....epeydir aynı soruyu bende soruyorum kendime.video kameramı alayım yoksa şöyle tam teşeküllü bir fotoğraf makinasımı diye.....böyle bir topic açılması da hoşuma gitti.aslında daha düne kdar bir video kamera alayım oğlumun bebkliğini doya doya çekeyim diye düşünüyordum ama aslında bu ilerleyen yıllarda güzel bir anı mı olur yoksa yaşlandığımızı görünce derin bir hüzüne mi sebep olur.@ezbiderli arkadaşın dediği gibi bir olay olduğunda yani anamızı babamızı ve yakınlarımızı canlı canlı çekip bu dünyadan göç ettiklerinde oturup bu görüntüleri ne kadar doya doya seyredebiliriz...sanıyorum bu olay beni çok derinden etkiler...ve işte bu sebeplerden dolayı güzel bir fotoğraf makinası alacağım sanırım.....saygılar...
Vefat eden yakınlarımızın çekilmiş hareketli görüntüsünü izleyince insan hüzünleniyor.Odanın bir köşesinde asılı duran resme bakınca o hüzün anı yaşanmıyor.Çünkü resim hep orada asılıdır..Ve her an bakılabiliniyo...Yani ikisininde yeri farklı.Bende hem video çekimi yapan hemde fotoğraf çekimi yapan dij.fot.makinası aldım.İki ihtiyacımıda bir arada görüyor.
"ezbiderli " ile aynı düşünüyorum..kaliteli bir fotograf makinası(slr-like) hem iyi fotograf çeker en azından da 640*480 görüntü kaydeder..ama fotografın yeri ayrı görüntünün yeri...panasonic marka kameram var.Golden cinsi köpegimin belki çok fotosu var..ama yaptığı şımarıklıkları yada anlamlı havlamaları görüntüden başkası tam olarak veremiyor..tv denen görüntü yaşamımıza girdiğinden beri görüntünün önemi arttı...maça gidiyoruz...fotografı isterseniz 1000 tane çekin......nafile....ama belki önemli anın sadece 10 dk görüntüsü mest ediyor....!!!
video cam'da çekilen görüntüler kısa zaman içinde seyredilirse gerçekten bayıyor, ama bir 10 senellik falan görüntü seyderken öyle sıkıcı gelmez. "diye düşünüyorum
benim endişe yada sorularım daha farklı yönde olacak :)
fotoğrafları hdd-cd lerde arşivliyorum. görüntüleride hem divx olarak hdd ve cd lerde, hemde mini dv kasetlerde.
şu an yaklaşık 15 kadar dv kaset, ve 3-4 gb arası fotoğraf arşivim var.
beni asıl endişelendiren şey bunlar bize 10-20-30 yıl sonra lazım olduğunda o günkü teknolojinin çok gerisinde kalıcaklar. acaba bu dosyaları açıp izleyebilecekmiyiz. yani kasatler için bir dv player yada kamera bulamazsak yada jpg formatı tarih olursa, o zamanki görüntü codecleri işe yaramaz ise vay halimize
paronoyakmısın sen dersiniz şimdi, ya gerçek olursa bu kabuslarımız
video kamera için yorum yapanlara BABAM VE OĞLUM filmini tavsiye ediyorum.sanki hala izlememişler gibi görünüyor.bende karasızdım.acaba hangisi daha iyi fotografmakinasıyla görüntü çekmenin anlamı olmadıgı gbi kamerayle foto cekmenin de anlamı yoq kesinlikle.kameralar pek küçük ve hafif sayılmazlar dogru.ama förüntü istiyorsanız buna katlanırsınız.ama illaki ortası derseniz bence canon a 530 hem mükemmel resim cekiyo hemde süper video.ayrıca da ucuz.1 gb kart dahil 350 ye veriyolar.gayet iyi.ne alcaksan şimdiden hayırlı olsun arkadaşım
quote:
Orjinalden alıntı: epsis
beni asıl endişelendiren şey bunlar bize 10-20-30 yıl sonra lazım olduğunda o günkü teknolojinin çok gerisinde kalıcaklar. acaba bu dosyaları açıp izleyebilecekmiyiz. yani kasatler için bir dv player yada kamera bulamazsak yada jpg formatı tarih olursa, o zamanki görüntü codecleri işe yaramaz ise vay halimize
paronoyakmısın sen dersiniz şimdi, ya gerçek olursa bu kabuslarımız
Kesinlikle paronoyak bir düşünce değil değerli dostum.Çok haklı ve bir o kadar önemle düşünülmesi gereken bir endişe bu.Zira aynı şeyi ben de kara kara düşünüyorum.Bunu ne zamandır düşünüyorum?? Düğünümde çektirdiğim VHS video kaseti seyredeöediğim için söylüyorum.İyiki CD haline getirmişim zamanında.O da orijinal görüntü kalitesini kaliteyi veremiyor ama.Bir zamanlar en büyük lükslerden biri olan VHS video playerler şimdi artık birer antika oldular.Daha 10 yıl öncesine kadar VHS videolar çok yaygındı oysa.
Gigagabytlarca resim ve video çekiyoruz.bunları bir şekilde depoluyoruz.CD ler DVD ler HDD ler falan.Haklı olarak fotoğrafların çoğunu kağıda basamıyoruz.Peki bu kadar başdöndürücü bir hızla gelişen teknoloji ve gerçek birer para tuzağı olan teknolojik aygıtların bu hızlı gelişimi ve değişimi nedeniyle gelecekte neler olacak.Bu çok değerli,hatıralarımız arşivlerimiz bir gün gelecek okunamayan,görüntülenemeyen birer dijital çöplük olmaktan ileri gidemeyecek mi acaba??
Babamdan kalan oldukça kalabalık bir plak koleksiyonunu(klasik müzük,ve TSM) eldeki pikap tamir edilemediği için ve başka bir pikap bulamadığım için elden çıkarmak zorunda kaldım.
Bir yakınımızın aile toplantılarında salonun duvarında bize izlettirdiği gezi dia-slaytlarını seyredebileceğimiz gibi bir slayt makinesi bulmak çok zor artık.seyredemiyoruz artık bunları..
Örnekler böyle uzayıp gider..
Bu yüzden değerli hatıra arşivlerini ileride kullanabilmek için sağlam çözümler üretmeliliyiz.
Bu arada bir video kameranın yerini hiç bir fotoğraf makinesi tutamaz.Fotoğraf bir andır hayatın bir kesitidir.Video bir süreçtir.Zamanda yolculuktur.Sesi duyguyu hissedebileceğiniz yegane medyadır.Fotğrafın yeri ayrıdır tabii.Fotoğafı çok severim.
Önce bir video kamera diyorum.En güzeli hem fotoğraf hem de video kameraya sahip olmak tabii.Babam ve oğlum filminde bunun çok güzel bir örneğini gördük.
Yıllar önce ben daha yeni konuşmaya başladığımda evdeki teyple babamın kaydettiği ses kasetini dinlerken bile anılar bir başka canlanıyor insanın gözünde.Hele bir de video kaydını düşünün siz...
kaliteli bir dijital fotoğraf makinası ile mükemmel fotoğraflar vede mükemmel videolara sahip olmak mümkün. fotoğraf çekmek bir hobidir. video ise komik anıları unutulmaması gereken günleri hatıra olarak saklar. ben derimki al bitane CANON IXUS 750, AL bitanede 1gb kart. 15dk dwd kalitesi videoda çek 550adet fotoda çek.
bunlar ihtiyaç,istek ve tercih meselesi herkes kendi karar verir bu topik iyi oldu netleştirme açısından 5-6 aydır camera almayı düşünüyorum ama daha net bi karar veremedim. bende casio exilim z750 var 1gb hafıza kartıyla 90 dk video kayıt ediyor zoomda batırıyor ama zoomsuz gayet güzel videolar elde edebiliyorum kısaca bende kaliteli bir foto.mak. tan yana kullandım tercihimi ve memnunum. birileride kameraların artılarını yazsa iyi olur bu topikte....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme