Şimdi Ara

Video konsollarına ek vergi geliyor (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
534
Cevap
2
Favori
26.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
282 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, yeni gelen vergilerden sonra Playstation 5 8000 TLden aşağı fiyata satılır mı ülkemizde çıktığında acaba? Yurt dışında 500 ya da 550 dolar olacak ülkemizde 8000+ TL. Ve yurt dışndaki adamların alım gücü bizden 10 kat yüksek. İnanılır gibi değil. PC toplamak daha mı mantıklı olur acaba eğer 8000 ya da daha yüksek fiyattan çıkarsa?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trident02 -- 24 Nisan 2020; 0:19:59 >
  • Eğer 8000+ fiyattan çıkarsa evet, bence PC toplamak daha mantıklı olur. Eğer yurt dışından getirtme, spotçulardan daha uygun fiyatlara alma gibi imkanlar olur ise o zamanki duruma göre karar verirsin hangisine yöneleceğine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ornitorenk_Perry -- 24 Nisan 2020; 0:46:18 >
  • Eyvallah kardeş tavsiyene uydum blokladım bile ikinizi de çoktan.

Ben düşüncemi yazınca maaşlı trol,yandaş oluyorum ama kendileri aynı mantıkla hiçbirşey olmuyorlar. Şu kibire, şu kendini beğenmişliğe bir bakamısınız?
    Ben haklıyım, ben yanlış olamam. Ben hiç bir zaman yanlış yapamam. Adamlardaki kafa böyle .

Öncelikle şu olayda çok iyi yapmışlar iktidar bu konuda haklı dediğim bir cümleyi gösterebilecek olan varsa devam etsin yazdığına.
    Bir kere içeriğini tam anlayamadık, siz de dahil.
    Eylüle kadar sadece lüks tüketimelrden alınacak şu salgının ekonomiye verdiği etkileri azaltmak için alınacak bir vergi gibi görünüyor. Eğer ki eylülden onra da devam ederse o aman yanlıştı doğruydu biz de fikrimizi öyleriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 24 Nisan 2020; 10:13:13 >
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Şu koyduğu vergiyle salgının ekonomiye verdiği etkileri nasıl azaltacak , bi akıl yürüt. Kaç kişi alır bu vergilerden sonra konsol veya teknolojik ürün. Vergi daha az mı olunca mı alım artar yoksa çok olunca mı. Bu koydukları vergiyle salgın yarası falan saramaz , hikaye bu bahane,yandaş yerlerden okuduğunu direkt sindirme,önce süzgece sok,düşün ,sorgula,ondan sonra savun yine savunacaksan. Ayrıca bu vergi ilk değil ki, zaten gümrük vergisini artırmışlardı, bir de özel tüketim vergisi vardı, şimdi %50 daha ek vergi geliyor. Bunun mantıklı bir tarafı ,izahı yok.Sana görebu yapılan hala mantıklı ve olumluysa eğer git başka yerde savun bunları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim yazılanı mı anlamıyorsunuz yok Türkçe mi anlamıyorsunuz çözemedimki bu işi?
    Savunduğum birşey yok sonra fikri yürütürüz elbet diyorum yazdığı mesaja bak adamların.
    Bloklayıpta kurtulamıyorsun da, laf anlatmaya çalışmaktan vazgeçtim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 24 Nisan 2020; 13:53:38 >
  • Video konsollarına ek vergi geliyor

Aynı böyle oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: İnternettenCızz

Şu koyduğu vergiyle salgının ekonomiye verdiği etkileri nasıl azaltacak , bi akıl yürüt. Kaç kişi alır bu vergilerden sonra konsol veya teknolojik ürün. Vergi daha az mı olunca mı alım artar yoksa çok olunca mı. Bu koydukları vergiyle salgın yarası falan saramaz , hikaye bu bahane,yandaş yerlerden okuduğunu direkt sindirme,önce süzgece sok,düşün ,sorgula,ondan sonra savun yine savunacaksan. Ayrıca bu vergi ilk değil ki, zaten gümrük vergisini artırmışlardı, bir de özel tüketim vergisi vardı, şimdi %50 daha ek vergi geliyor. Bunun mantıklı bir tarafı ,izahı yok.Sana görebu yapılan hala mantıklı ve olumluysa eğer git başka yerde savun bunları.
    "İthal ürünlere para harcanınca para yurt dışına gidiyor diye şey ettiriyorlar" diyen de var. Biz bunların beğenmediği yıllarda yurt dışına sebze meyve ihraç eden bir ülkeydik, bunların yüzünden sarmısağı soğanı bile Çin'den ithâl eden ülke durumuna geldik. Tarım Bakanı Fransa'dan et ithal ediyoruz diye Fransızlardan Şövalye nişanı aldı. Yerli sarmısak bulayım diye kaç tane market gezdim, Kastamonu bulamadım, Maraş buldum diye sevinip aldım, eve gelince ambalajındaki kâğıda tekrar baktım, küçük harflerle "Tohumu Çin'den ithal edilmiştir" yazıyordu.

"Oyunlar manyak yapıyor" diyen Dünya Sağlık Örgütü bile Corona vakalarının azalması için evde kalınırken yapılacak en ideal aktivitenin oyun oynamak olduğunu söyledi. "Evde kal" diyorlar, evde vakit geçirebileceğimiz başlıca ürünlere zam getiriyorlar, insanların evde kalması gereken bir dönemde, zam bir tarafa, bu tarz ürünler de vergi indirimine gidilmesi gerekirdi.

Maalesef yarın seçim olsa yine başımızdakilerin değişeceğini sanmıyorum. Çiftçi "Kan ağlıyoruz" diyor, ama bunlara en fazla oyun çıktığı yer yine tarımın yoğun olduğu bölgeler. Beter olsunlar ama kurunun yanında yaş da yanıyor.

• The Electro-Man kullanıcısına yanıt
    Şöyle bir durum var ; konsolların, oyunların, direksiyon setlerinin vs gibi ürünlerin yerlisi var da biz mi alıyoruz. Ben bu ürünleri mecbur ithal etmek zorundayım, ülkede olmayan şeyi başka türlü nasıl alacağız. Bu yapılanları ne izahı var ne de bahanesi.

Diğer başka şeylerde yerli olan ürünleri tercih etmeye çalışıyorum, beyaz eşya olsun, duş jeli, gıda vs daha aklıma gelmeyenler. Tabii birçok şeyimiz ithal , çok fazla üretim yok ülkede , olanların da iyilerini tercih etmeye çalışıyorum, ama yerli ürün ile ithal ürün arasında fiyat farkı yok , kalite farkı olmasına rağmen fiyat aynı. Yerli daha uygun olmalı diye düşünüyorum, böylece insanlar yerliyi daha çok tercih edebilir.

• İnternettenCızz İ kullanıcısına yanıt
    O tayfa muadili var yok anlamaz. Yerli ürünler ithallerin kalitesinde olursa alırım. Şu ana kadar aldığım tek yerli ürün, yorumları Bosch'dan bile iyi olan ECA termosifondur. Sırf destek olalım diye kötü bir ürüne para vermek mantıklı olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Electro-Man -- 24 Nisan 2020; 22:15:42 >
  • 3 gündür özellikle 3-4 tane satış ilanını takip ediyorum. Fırsatçılık öyle bir boyuta gelmiş ki artık, ilan sahibi ne fiyat belirleyeceğini şaşırmış.

İlanın açıldığı gün fiyat 4500TL.
    2.gün 4250TL.
    3.gün 3800TL.

Garantisiz cihazlar için 4-5 bin tl isteyen mi ararsınız daha neler var neler.

Sanıyorlar ki zam haberi sonrası 2000-2500TL ödeyip aldıkları cihazları, 4000-5000TL arasında bir fiyata satabilecekler.

Allah herkese akıl sağlığı versin.
  • BeyazBüyü B kullanıcısına yanıt
    En güzeli de PS5 çıkacağı zaman bir an önce piyasası düşmeden ellerindeki aletlerden kurtulmak için çırpınmalarını izlemek olacak.
  • Eylülden sonra fiyatlar düşer mi ?

ekim ayında yurtdışından ps4 getirtip 3200 TL ye satsam mezarcı ve takasçılar ile muhatap olmadan 1 hafta içinde satılır mı ?
  • berk768 kullanıcısına yanıt
    Bakin bu tarz abdulhamitcileri sokakta dövün gecin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: islandman

Bakin bu tarz abdulhamitcileri sokakta dövün gecin.
    berk diye abdülhamitçi mi olur hocam bence dalga geçiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Ornitorenk_Perry

En güzeli de PS5 çıkacağı zaman bir an önce piyasası düşmeden ellerindeki aletlerden kurtulmak için çırpınmalarını izlemek olacak.
    ellerinde

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.