Şimdi Ara

Video konsollarına ek vergi geliyor (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
534
Cevap
2
Favori
26.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
282 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T Square -- 13 Eylül 2020; 9:23:35 >
  • başlık neden oyun konsolu yerıne vıdeo konsolu
  • Yakışır başkanıma alsın herşeyimizi alsın en son da gön para lazım der göneriz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt
    Ben Türkiyede doğru dürüst bir muhalefetin olmadığı için iktidarın da yanlışlar yapabileceğini hatta yaptığını savunuyorum senelerdir, bilen bilir.

"Bu hükümet dünyanın en doğru işini bile yapsa bizim bu hükümeti alkışlayacak halimiz yok. Milletin bize verdiği görev bu kardeşim." mantaltesinde hareket eden bir muhalefe(!) olduğu sürece de bu böyle devam eder.
    Bir de bu adamın iktidar olduğunu düşünün şimdi, şaka gibi.

Senin görevin oturduğun yerden sadece eleştirmek değil iktidarı kontrol etmek yanlışlarını ona göstermek.Bir yerde dizginlemek. Ve tabiki doğru icraatler yapıp iktidara talip olmak.
    Ama sen ne yapıyorsun yapılan doğru yanlış herşeye bir bahanen bir eleştirin var.

Halbuki yapılan doğru işlerde alkışlamayı gururuna yediremiyorsan bile en azından ses çıkarmasan, gerçekten yapılan yanlışlarda itiraz etsen iktidardaki de diyecekki "Ha bak bu adamlar eleştiriyor belki yanlış yapıyorum birşeyleri şunu bir revize edeyim" Şu pozisyonda otu püsürü eleştirdiği hatta hakarete varan boyutlara getrdikleri için iktidardakiler de "Ya bunlar böyle vır vır ediyorda demek doğru yoldayım"mantığı ile hareket edip yanlış işler de yapabiliyor.

Bu tarz konularda hep rahmetli Özalın bir sözü aklıma gelir.

Video konsollarına ek vergi geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 21 Nisan 2020; 10:23:32 >

• Konsola gelsin vergi nolcak diyen israf arkadaşlara ithafen devletimiz aşağıdaki ürünlerede ek vergi koymuş.

ek vergi oranları:
    – parfümler ve tuvalet suları- yüzde 25
    – dudak rujları – yüzde 40
    – göz makyaj müstahzarları – yüzde 40
    – güneş kremleri ve yağları – yüzde 40
    – manikür ve pedikür müstahzarları: yüzde 40
    – pudralar (sıkıştırılmış olsun olmasın): yüzde 40
    – allıklar – yüzde 40
    – vücut losyonları – yüzde 40
    – kremler, emülsiyonlar ve yağlar – yüzde 40
    – şampuanlar – yüzde 25
    – perma ve defrize müstahzarları – yüzde 40
    – saç spreyleri – yüzde 40
    – saç boyaları – yüzde 40
    – diş macunları veya tozları – yüzde 25
    – diş aralarını temizlemekte kullanılan iplikler (diş iplikleri) – yüzde 25
    – tıraş losyonu – yüzde 40
    – tıraş kremi – yüzde 40
    – deodorant – yüzde 40
    – parfümlü banyo tuzları ve diğer banyo müstahzarları – yüzde 40
    – “agarbatti” ve yakılarak kullanılan kokulu diğer müstahzarlar – yüzde 40

www.cumhuriyet.com.tr
    İthal kolonyaya yüzde 25’lik ek gümrük vergisi geldi
    http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ithal-kolonyaya-yuzde-25lik-ek-gumruk-vergisi-geldi-1734204?haberOnizleme=1

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

Ben Türkiyede doğru dürüst bir muhalefetin olmadığı için iktidarın da yanlışlar yapabileceğini hatta yaptığını savunuyorum senelerdir, bilen bilir.

"Bu hükümet dünyanın en doğru işini bile yapsa bizim bu hükümeti alkışlayacak halimiz yok. Milletin bize verdiği görev bu kardeşim." mantaltesinde hareket eden bir muhalefe(!) olduğu sürece de bu böyle devam eder.

Senin görevin oturduğun yerden sadece eleştirmek değil iktidarı kontrol etmek yanlışlarını ona göstermek.Bir yerde dizginlemek. Ve tabiki doğru icraatler yapıp iktidara talip olmak.
    Ama sen ne yapıyorsun yapılan doğru yanlış herşeye bir bahanen bir eleştirin var.

Halbuki yapılan doğru işlerde alkışlamayı gururuna yediremiyorsan bile en azından ses çıkarmasan, gerçekten yapılan yanlışlarda itiraz etsen iktidardaki de diyecekki "Ha bak bu adamlar eleştiriyor belki yanlış yapıyorum birşeyleri şunu bir revize edeyim" Şu pozisyonda otu püsürü eleştirdiği hatta hakarete varan boyutlara getrdikleri için iktidardakiler de "Ya bunlar böyle vır vır ediyorda demek doğru yoldayım"mantığı ile hareket edip yanlış işler de yapabiliyor.

ben sırf karşıt görüşün sesine göre harekette bulunmayı yanlış buluyorum:

Mesela Fetö'nün siyasi ayağının araştırılması, gerçek milliyetçisi gerçek solcusu itiraz edebilir mi buna?

Af konusu; kısa sürede dışarıya çıkanı hangi gerçek ülkücü hangi komünist ister?

Konsola gelen zam konusu: oyunu oynayan muhafazakar da olsa sosyalist de olsa- korona dan dolayı evde kalması gereken bu ülkenin evladı, bence yanlış zamanda oldu bu vergi.

AKP ye hiç oy vermedim, vermeyeceğim.

Kadınlara şiddet yasasını daha etkin hala getirsinler helal olsun derim, sokak hayvanlarına / hayvanlara şiddete işkenceye verilen ceza arttırılsın tabi ki alkışlarım, ama tutup da Elif Can Yetim'i görmezden gelemem.

Bir de bir sözünüze anlam veremedim açıkçası "bu muhalefet başa geçerse" minvalinde, Mansur Yavaş'tan şikayetçi / memnun olan oranına bakın (iktidara oy veren kesim için) ne dediğimi anlayacaksınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: monacomen

Bu vergilerin sadece ilk kısmı. Daha sonra diğerlerine de gelecektir.

Sağlık hizmeti bedava, acil bedava, maske bedava, ilaç bedava, test bedava, hasta yatağı, ambulans bütün sağlık hizmetleri bedava. Ayrıca genel sağlık borcunu kimse ödememesine rağmen o da bedava. Her ay biner lira da ailelere dağıtılıyor ve kimse evden çıkmadan bütün bu hizmetlerin kendisini verilmesini bekliyor yani çalışamıyor, çalışmıyoruz da. Polis, güvenlik, tüm devlet hizmetleri, belediye hizmetleri de işliyor hala. E peki bunca harcanan para nereden gelecek kimse düşünmüyor galiba.

Yakında konsol pahalandı, oyun oynayamıyoruz diye ağlayanları ekmek bulama gıda bulamama iş bulamama derdi karşıladığında o zaman curcunayı görürüz. Tek derdiniz hoparlör, konsol olsun.
    Asgari ücretten 1000 TL kesinti yapıyorlar. 5000TL ücreti olandan 2500TL kesinti yapıyorlar her ay. Yok birde ücretli yapsalardı...

• N0M4d N kullanıcısına yanıt
    Mansur yavaş istisna olabilir ama geri kalanı ne yapacağız? Bence yanlış örnek oldu. Zaten adam CHP kökenli değil.

Karşıt görüşe göre haket etmek doğru değil belki bir ülke için en tehlikeli durumlardan biri ama adamı zamanında yanıltmamışlar demekki.
    Hala da değişen birşey görmüyorum 1 gram ileri götüremediler kendilerini.

Bir yanlış varsa sadece varolan iktidarı eleştirmek işin en kolay yönü. Mesela Emin Çölaşan denen adam. Kim gelirse gelsin sağcı solcu farketmiyor adamın tek yaptığı o iktidara düşman olmak. Ecevit zamanıdna da böyleydi bu adam. Kensdisini böyle yer buldu çünkü.

Bir de Mehmet Barlas var mesela tam tersi. Hangi iktidar olursa olsun adam onun yanında.
    Bu kafalardan bize hayır gelmez.

Neyse siyaset konularını bilhassa karşıt fikirli insanalrla tartışmayı sevmiyorum artık bu forumda, çünkü bir yerden sonra idrar yarışına dönmeye başlıyor yok ben daha uzağa yaparım yok ben daha uzağa yaparım, uzatmaya gerek yok.

• Yeni vergiler açıklandı

Kozmetik ürünler ağırlıklı. Baktılar herkes evde, sıkıntıdan saracak yer arıyor. Erkekler konsol oynuyor kadınlar evde makyaj yapıyor, önce konsollara yaptılar zamları, şimdi de makyaj malzemelerine...

ayrıca zam gelenlerin listesine bir baktım da diş macunu ve diş ipi kozmetik ürün bile değildir. onlara bile zam yapılmış çüş artık be allahsızlar. o çaldığınız paraları yeme fırsatı bulamadan öteki tarafı boylarsınız inşallah.

lan bir deodorant zaten 15-16 lira ne istiyorsunuz leş gibi kokmamızı mı?

hadi makyaj ürünlerine bir şey demem ama diş macunu, şampuanlar, kremler ne demek? zaten iflahımız söküldü.

önce yardım kampanyası başlatıp para isteyip gelmeyince, şimdi de resmen o zaman ben alırım tavrı çekiyorlar koskoca millete. Ha bu millet bunu hakediyor mu? fazlasıyla hakediyorsunuz. gerekirse açlıktan ölecek konuma gelin. zerre umurumda değil. yeter ki bazı şeyleri görün. yoksa bunlar 5 sene sonra yine bir başka siyasal islamcıya ağızlarını akıtarak yine oy verirler.

• quote:

17-18 yıldır ülkeyi Akp yönetiyor halen daha muhalefet diyor ya vay arkadaş!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Mansur yavaş istisna olabilir ama geri kalanı ne yapacağız? Bence yanlış örnek oldu. Zaten adam CHP kökenli değil.

Karşıt görüşe göre haket etmek doğru değil belki bir ülke için en tehlikeli durumlardan biri ama adamı zamanında yanıltmamışlar demekki.
    Hala da değişen birşey görmüyorum 1 gram ileri götüremediler kendilerini.

Bir yanlış varsa sadece varolan iktidarı eleştirmek işin en kolay yönü. Mesela Emin Çölaşan denen adam. Kim gelirse gelsin sağcı solcu farketmiyor adamın tek yaptığı o iktidara düşman olmak. Ecevit zamanıdna da böyleydi bu adam. Kensdisini böyle yer buldu çünkü.

Bir de Mehmet Barlas var mesela tam tersi. Hangi iktidar olursa olsun adam onun yanında.
    Bu kafalardan bize hayır gelmez.

Neyse siyaset konularını bilhassa karşıt fikirli insanalrla tartışmayı sevmiyorum artık bu forumda, çünkü bir yerden sonra idrar yarışına dönmeye başlıyor yok ben daha uzağa yaparım yok ben daha uzağa yaparım, uzatmaya gerek yok.
    Benzer düşüncelere sahibiz hocam, muhalif olmak muhalefet etmek demek her konuya koşulsuz karşı çıkmak yada her şey yanlış demek değil, bizim ülkemizde muhalefet maalesef böyle bir yapıda hareket ediyor. Bir noktadan sonra "eleştirileri yada itirazları" sadece kendi kitlesi tarafından ciddiye alınıyor. Bir ülkede muhalefet ne kadar zayıfsa iktidarda bi o kadar zayıf oluyor yada daha az gelişiyor.

Bir noktada kitleleri de benzer aksiyonları reaksiyonları "sahiplenince" sonsuz ve sonuca bağlanmayan kavgalar tartışmalar içinde sürükleniyoruz. Ben iktidar mükemmel fakat muhalefet çok kötü demiyorum, iki tarafta birbirini güçlendirip geliştirmiyor ve her geçen gün kutuplaşan kitleleri ülkeyi daha beter bir noktaya götürüyor.

Ben bu ülkeye en büyük zararı, hangi görüşten olursa olsun fanatiklerin zarar verdiğini düşünüyorum. İktidar ve muhalefet tarafları bence fazlaca fanatik bir kafa yapısıyla hareket ediyor, aynı düşünmemek aynı konuda pozitif hareket etmemek için zararına bile olsa konuşabiliyorlar, bu üzücü...

• Maliye ve Ticaret bakanlığı müfettişleri hergün bakıyorlar. Acaba bu evde kalma sürecinde neye fazla talep var insalar daha çok nelere ilgi gösteriyor. Baktıklar ki oyun konsolları almış gitmiş hemen CB ye bir sms patlatıp konsolların satış patlaması yaptığı derhal vergi gelmesi iyi olur sayın başkanım. Hoop yüzde 50 vergi... Biz Bize Yeteriz Türkiye...

Kasım da dolar 8,5 TL yi görür. Yüzde 50 vergide düşmez. Yeni nesil konsollar 9000 TL kusur olarak çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackTower_35 -- 21 Nisan 2020; 12:15:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten hiç alamadım alan insanada koymaz bence parası olmayan almıyo

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asiruhh1903

Konsola gelsin vergi nolcak diyen israf arkadaşlara ithafen devletimiz aşağıdaki ürünlerede ek vergi koymuş.

ek vergi oranları:
    – parfümler ve tuvalet suları- yüzde 25
    – dudak rujları – yüzde 40
    – göz makyaj müstahzarları – yüzde 40
    – güneş kremleri ve yağları – yüzde 40
    – manikür ve pedikür müstahzarları: yüzde 40
    – pudralar (sıkıştırılmış olsun olmasın): yüzde 40
    – allıklar – yüzde 40
    – vücut losyonları – yüzde 40
    – kremler, emülsiyonlar ve yağlar – yüzde 40
    – şampuanlar – yüzde 25
    – perma ve defrize müstahzarları – yüzde 40
    – saç spreyleri – yüzde 40
    – saç boyaları – yüzde 40
    – diş macunları veya tozları – yüzde 25
    – diş aralarını temizlemekte kullanılan iplikler (diş iplikleri) – yüzde 25
    – tıraş losyonu – yüzde 40
    – tıraş kremi – yüzde 40
    – deodorant – yüzde 40
    – parfümlü banyo tuzları ve diğer banyo müstahzarları – yüzde 40
    – “agarbatti” ve yakılarak kullanılan kokulu diğer müstahzarlar – yüzde 40

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/ithal-kolonyaya-yuzde-25lik-ek-gumruk-vergisi-geldi-1734204?haberOnizleme=1
    Ek vergiler gelecekti ve geldi. Asla mutlu olamam bundan mutlu olan da zaten bu ülkenin adamı değildir. Ama haberi doğru değerlendirmek de herkesin boynunun borcudur.

Bu vergilerin süresinin 30 Eylül'e kadar olduğu haber sitesinde belirtilmiş, umarım Eylül'e kadar vergiler ile yapılacak destek salgının yarattığı ülke ekonomisine darbeyi bir nebze olsun azaltır, yoksa daha fazla vergi ve süre eklenecektir. İleride bekleyen işsizliğe değinmiyorum bile ABD'de işsizlik başvuruları 7.000.000 (milyon) kişiye dayanmış durumda. Net.

cumhuriyet.com.tr21 Nisan 2020 Salı, 09:25

Cumhurbaşkanı Kararı ile ithal kolonyaya yüzde 25, ruja yüzde 40 ek vergi getirildi. Ek gümrük vergisi getirilen ürünler arasında parfüm ve parasetamol (ateş düşürücü ilaç etken maddesi) de var. Ek vergiler 30 Eylül'e kadar geçerli olacak. Hafta sonu da oyun konsolları dahil birçok ürüne ek vergi gelmişti.
    www.cumhuriyet.com.tr
    İthal kolonyaya yüzde 25’lik ek gümrük vergisi geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monacomen -- 21 Nisan 2020; 11:26:34 >

• Mazlum bitti efendim.
  • Konsol falan almam bu saatten sonra. Bu ne ya cihazı dert oyunu ayrı dert elin oğlu 50 60 birime oyun alsın ben 500 e

• quote:

Orijinalden alıntı: monacomen

Ek vergiler gelecekti ve geldi. Asla mutlu olamam bundan mutlu olan da zaten bu ülkenin adamı değildir. Ama haberi doğru değerlendirmek de herkesin boynunun borcudur.

Bu vergilerin süresinin 30 Eylül'e kadar olduğu haber sitesinde belirtilmiş, umarım Eylül'e kadar vergiler ile yapılacak destek salgının yarattığı ülke ekonomisine darbeyi bir nebze olsun azaltır, yoksa daha fazla vergi ve süre eklenecektir. İleride bekleyen işsizliğe değinmiyorum bile ABD'de işsizlik başvuruları 7.000.000 (milyon) kişiye dayanmış durumda. Net.

cumhuriyet.com.tr21 Nisan 2020 Salı, 09:25

Cumhurbaşkanı Kararı ile ithal kolonyaya yüzde 25, ruja yüzde 40 ek vergi getirildi. Ek gümrük vergisi getirilen ürünler arasında parfüm ve parasetamol (ateş düşürücü ilaç etken maddesi) de var. Ek vergiler 30 Eylül'e kadar geçerli olacak. Hafta sonu da oyun konsolları dahil birçok ürüne ek vergi gelmişti.

Alıntıları Göster
    Türkiyede gelen hiçbir vergi kalkmaz eylül olarak verilir sonra kesinleşir o yuzden dusunmeyin bu ülkede diş macununu bile kaçak getirecek hale geldiyse bitmişiz
    Hadi kalın sağlıcakla

• EjderLefLef kullanıcısına yanıt
    Senden kesinti yapmıyorlar çalıştığın şirket veya kurum ona göre vergi veriyor.

Şunu söylüyorsunuz devamlı ama bilmiyorum aklınıza geliyor mu? Yol yapıyorlar tabi yapacaklar o kadar vergi alıyorlar.Hastane yapıyorlar,yapacaklar tabi o kadar vergi alıyorlar.Bilmemne yapıyorlar, yapacaklar tabi işleri o o kadar vergi alıyorlar falan felan.

Daha önce vergi almıyorlarmıydı?
    Bu alınan vergilerle neden bu hizmetler yapılmıyordu? Bu toplanan paralar nereye gidiyordu o zamanlar?

2002 den önce Bu ülkede yaşamış olsaydınız keşke gençler. Sizin hakettiğiniz o bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 21 Nisan 2020; 13:35:53 >
  • ilkerinanç kullanıcısına yanıt
    Yanlış bilgilendirme yapmayın. Çalışanların kazandıkları ücret BRÜT ücrettir. Onun içinden vergiler sigortalar kesilir bunlar firmalar tarafından senin yerine devlete yatırılır. Yani firmalar senin kazandığın parayı senin yerine devlete öderler firma için bir fark yok zaten devlete ödemese çalışana ödeyecek. ilk önce buradaki ayrımı iyi öğrenmek lazım.

Daha önce yapılan dedikleriniz devletin kendi öz kaynakları ile yapılmaya çalışıyordu bu da sürekliliği getirmeyen bir sistemdi ama bu şekilde yapılan hizmetlerde vatandaşa ekstradan yük binmiyordu. Yani devletin hizmet yapmadığı dediğiniz zamanda yapılan köprülerden 10,5 TL geçiş ücreti alınırken hizmet yapanların yaptığı köprüden 25 TL geçiş ücreti alınmaktadır. Gerçekten eskisinden daha iyi HİZMET vermektesiniz.

Ayrıca ben bu devlette 35 yıldır yaşıyorum kimlerin kimlerle beraber olduklarını görecek kadar da cahil değiliz çok şükür. Zamanında muhterem hoca efendiniz ile birlikte neler yaşadığınızı hangi kumpaslar ile orduya kendi adamlarınızı aldığınızı onların vakti zamanında darbe yaptıklarını. Evet bunları sizin gibiler zaten çoktan hakketti de bizim gibi en başından beri muhterem hocanıza o salla sümük ağladığınız o hocanıza bizler ne başından beri fetö diyenler hak etmedik. Hatta bizler feto dedik diye gene sizin gibiler tarafından tehdit edildik. Ama arsız güçlü olunca haklı suçlu olurmuş. Şimdi de gelmiş kendi pislikleriniz dururken millete sataşmaya devam ediyorsunuz.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.