bilgisayrımda bir çok film var baya bir yer kaplıyor bunların boyutlarını küçültmek istiorum daha doğrusu sıkıştırmak yani herhangi bi converterla küçültmekten bahsetiyoum winrar gibi programlarla sıkıştırma olayı gibi... yalnız bu videolar winrar gibi programlarla sıkıştırılamıyor videolar zaten sıkıştırlmış şekilde olduğu için bu videoları winrar tarzı bi programla küçültme olanağım varmı video formatını değiştirmeden aradım ama bir türlü bulamadım
Format değiştirmeden küçültürsün ama kaliteden de ödün vermek zorunda kalırsın?Kalite önemli değil.çözünürlük düşsün diyor musun?Var mısın yok musun?
benim derdimde oydu :D yani kalite düşmessin herhangi bir converter kullanmadan bu dosyaları küçültmek yani piyasa yeni çıkan oyunları baya bi sıkıştırıp cd lerin içine atıyorlar ya sonra biz exented yaparak çıkartıoyruz aynı öle bişe peki senin söledğin yöntem nasıl ?
Videoların uzantısı nedir?Avi mpgeg vs?
.IFO .VOB .MPEG her türden format var
VOB IFO Mesela bunlar dvd.Görüntü kalitesini kaybetmeden aynı formatta boyutunu küçültemezsin ama aynı görüntü kalitesinde dvix e çevirebilirsin.(4.37gb tan 1gb a kadar gibi.) Ama tabi dvd olarak kullandığın özellikleri kullanamazsın .
tamam nasıl yapıcağımı anlatırsa çok makbüle geçer vritual dub gibi bi programdanmı bahsediyorsun bide dvd özelliklerini kullanamazsın derken menülerden ekstaralardanmı bahsediyorsun ?
quote:
Orjinalden alıntı: mettalhead
tamam nasıl yapıcağımı anlatırsa çok makbüle geçer vritual dub gibi bi programdanmı bahsediyorsun bide dvd özelliklerini kullanamazsın derken menülerden ekstaralardanmı bahsediyorsun ?
Evet aynen.Yani dvdyi tüm dvd playerlarda izleyebiliyorken,divx i sadece divx destekleyenler de izleyebilrisin. Dvd de dil ve altyazı seçimi olabilirken divx de ayrıca bir altyazı dosyası indirip ya filmin içine gömmen gerekir ya da altyazıyı filmle beraber her yere taşımak zorunda kalırsın vs..
Link vereceğim ama sitelerde illegal paylaşım olabileceğini düşünerek; google da dvd den divx yapma yaz ve arattır,gerekli sitelere ulaşabilirsin.
kardeş iki dakka mailin eklesem bi konussak olurmu sonra silersin tekrar
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme