Şimdi Ara

Video Kurgulama İçin Bilgisayar Öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar video kurgulamak için bi bilgisayar topluyoruz, yoğun renderlar için sağlam bir bilgisayar gerekiyor illaki . Sınır 7 bin lira biz kendimizce şöyle bir bilgisayar topladık sizce nasıl bunun dışında önerileriniz olursa çok memnun olurum .Sınır 7 bin olsada 10 bin liraya kadar öneriler alabilirim aslında gerekirse biraz daha sıkarız daha iyi bişeyler almak için bizim sistem şöyle
    i7 4790k 4Ghz 1150p
    ASus Z97-PRO
    32GB=16GB DDR3 2133 Mhz x2
    Kingston 240GB Sata3 SSD
    3.5 2TB Seagate 7200 RPM
    Galax GTX 970 4GB 256bit
    PHILIPS 21.5" 224E5QSW/01 LED IPS MONİTÖR
    Kasayıda duruma göre seçicem .

• quote:

Orijinalden alıntı: Hameones

Selamlar arkadaşlar video kurgulamak için bi bilgisayar topluyoruz, yoğun renderlar için sağlam bir bilgisayar gerekiyor illaki . Sınır 7 bin lira biz kendimizce şöyle bir bilgisayar topladık sizce nasıl bunun dışında önerileriniz olursa çok memnun olurum .Sınır 7 bin olsada 10 bin liraya kadar öneriler alabilirim aslında gerekirse biraz daha sıkarız daha iyi bişeyler almak için bizim sistem şöyle
    i7 4790k 4Ghz 1150p
    ASus Z97-PRO
    32GB=16GB DDR3 2133 Mhz x2
    Kingston 240GB Sata3 SSD
    3.5 2TB Seagate 7200 RPM
    Galax GTX 970 4GB 256bit
    PHILIPS 21.5" 224E5QSW/01 LED IPS MONİTÖR
    Kasayıda duruma göre seçicem .

Ram 16gb yapılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arranger. -- 3 Nisan 2015; 20:49:47 >

• Hameones H kullanıcısına yanıt
    Kasayi durumua gore sececegijiz belirtmissiniz..umarim burda anlatmak istediginiz olusan kimbinasyonu cok rahat kaldiracak guc kaynagidir...
    Eger ki rend3n alacaksaniz lga 2011 socket toplayip 4 kannali bellek kiti kullanmak aksi takdirde aradaki fiyat farkina degmeyecektir..onun yerine 1150 sistem toplayin..birde 970 teki hatalara ragmen yazmaniz da ilginc olmus...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 3 Nisan 2015; 20:55:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sél@h@ttin

Kasayi durumua gore sececegijiz belirtmissiniz..umarim burda anlatmak istediginiz olusan kimbinasyonu cok rahat kaldiracak guc kaynagidir...
    Eger ki rend3n alacaksaniz lga 2011 socket toplayip 4 kannali bellek kiti kullanmak aksi takdirde aradaki fiyat farkina degmeyecektir..onun yerine 1150 sistem toplayin..birde 970 teki hatalara ragmen yazmaniz da ilginc olmus...

Aynen öyle kombinasyonu en iyi şekilde kaldıracak güç kaynağını bulunduran bir kasa alıcam . Bu dediğiniz şekilde bi sistem önerebilme şansınız var mıdır ? Bu arada 970 teki hatalar hakkında hiç bir fikrim yoktu ilk defa sizden duyuyorum .
    Bu forum gercekten isin ehli oldugu kadar sirf kullaniyor diye donanim tavsiye edecek arkadaslarla doludur...
    Is amacli pc nin belli basli parcalari icin fikir verebilirim ama geneli icin o tarz kasalarin tozunu yutmaya devam eden bir arkadasin konuya yazmasini bekleyip sabirinizin sonuclarini almaya calisin..
    970 in hatalari diye turkce aratsaniz bir aeyler cikar herhalde..malum sagir sultan duydu...
    pc ye gecince vakit bulursam yazmaya calisirim..
    s3lametle...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani ne kadar fikir verebilirseniz o kadar iyi olur hocam benim için bu kadar üst düzey bilgisayarlar hakkında çok bir fikrim yok açıkçası dışarıdan bişeyler öğrenmem benim açımdan çok yararlı olur. İnşallah forumda bu tarz bir bilgisayar toplamış birileri ya da en azından kurguyla uğraşıp bu konu hakkında bilgi verebilicek birileri vardır . 970 in hatalarına şimdi baktım ciddi anlamda bi sıkıntı var galiba 980e yükselteyim dedim aynı sıkıntılar 980de de var galiba . Vallahi yazabilirseniz çok makbule geçer çok teşekkürler hocam
    Ağırlıklı hangi programları kullanıyorsun?
    Yurt dışından almayı düşünüyor musun?

Ben şimdilik yazayım. Cevap yazarsanız ona göre donanım değiştiririz. Türkiye'de satılan ürünler bunlar.

CPU: i7 5820k // i7 5930x ile arasında yaklaşık %5 performans ve 12x pci kanal farkı var. Yani 5930x almanıza gerek yok.

CPU soğutucu: Corsair H110 // Mecburi bu tarz ürün almalısın. Pahalı gelirse h80i veya noctua d14 alabilirsin.

Ram: KINGSTON HX424C12PB2K4/16 // video işlemede ram miktarı önemlidir. Minimum 16 olmalıdır.

Mobo: EVGA X99 FTW // Pahalı gelirse MSI X99S SLI PLUS alabilirsin

PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 // 10 yıllık garanti ve kalitesi ile size göre ürün

Case: Corsair obsidian 450D // ürünü incelemiştim. İhtiyacınızı karşılayacaktır. İsterseniz 750D'de alabilirsiniz.

SSD: Samsung 850 Pro 250gb // kendim kullanıyorum. Öneririm fakat fiyatı fazla gelir ise 850 evo 250gb veya Corsair Force LS 240GB öneririm.

HDD: WD Caviar Green 3TB // depolama ihtiyacı karşılayacaktır.

OS: Windows 8.1 SL 64bit // orjinal yazılım almanızı rica ederim. Fakat bütçeyi aşıyorsa bilinen yöntem ile kullanın.

GPU: GTX 980, 970'den %20 hızlı. Fakat %60 daha pahalı. Tabi cevap yazarsanız kullandığınız yazılıma göre W7100 veya k4200 da seçilebilir.

Monitör: Dell U2414H // 24" 6-bit + FRC, AH-IPS ve W-LED paneli özelliklerine sahip. Gayet iyi monitör.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evil.Morty -- 3 Nisan 2015; 23:20:46 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Video ders için laptop.
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ağırlıklı Edius kullanılacak . Ama Premiere falanda kullanabiliriz işlere göre. Yurt dışından almayı düşünmüyoruz hocam bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hameones -- 4 Nisan 2015; 10:30:25 >
  • Hocam örnek verdiğiniz sitenin sunduğu sonuçların yüzde 80' i yanlış. Başka referanslar kullanmanızı öneririm. İşlemciye bu kadar yüklenip Ram ve Monitörden bu kadar kısmanız olmamış. Kullanılan yazılımlar nedir bilmiyorum fakat Premiere, 3DsMax, After Effects gibi programlar için 8GB ram düşük kalmış. SSD boyutunun da en azından 250GB olması taraftarıyım.
  • Ozgn13 kullanıcısına yanıt
    Program olarak edius, after effects çoğunlukla kullanılıcak belki premier de kullanabiliriz. Arada 3DsMax 'te kullanma durumumuz olabilir nadiren .
  • X99 çipsetli sistem topladım, sadece kasa 6,500 TL'ye geliyor, monitörü kendiniz seçersiniz

http://inventus.com.tr

• LEON-X kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam bu kombinasyonu da araştırayım .
  • quote:

Program olarak edius, after effects çoğunlukla kullanılıcak belki premier de kullanabiliriz. Arada 3DsMax 'te kullanma durumumuz olabilir nadiren .

Hocam size bir sistem önerisinde bulunuyum.

Lga 2011 I7 5820K CPU

Msi X99S SLI Plus Mobo

G.Skill Ripjaws4 4x4 16GB Ram (Siyah)

Fractal Design Define R2 XL Kasa (Birçok kasa çeşidi var dilediğinizi seçebilirsiniz. Bunu önermemin sebebi distribütörlüğünü yapıyor olmamız. Örnek Linki:http://www.phoenix.com.tr/urun/fractal-design-define-r2-xl-siyah-inci-kasa/ )

Samsun 850 Evo 250GB SSD

Seagate Barracuda ya da WD Blue 2TB/3TB HDD

Asus MX279H 27" 5ms FullHD IPS monitör

GTX 980 (Evga/MSI/ASUS/Galax/Zotac ya da bizim satışını yaptığımız Gainward markası)

750W Bronz, Gold ya da Platinum Güç kaynağı (Marka olarak bizden tercih etmezseniz Corsair öneririm.

Son olarak ta CPU soğutucu için Corsair H90 serisini önerebilirim.

Ürünleri Phoenixten ya da İnventustan almanızı öneririm. Phoenix ekibinin bir parçasıyım ve son kullanıcıya fazlasıyla sahip çıkarız. İnventus ta aynı şekilde sıcak ve son kullanıcıyı hoşnut edecek yönde çalışma politikası izler.

Umarım işinize yarar. İyi forumlar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

X99 çipsetli sistem topladım, sadece kasa 6,500 TL'ye geliyor, monitörü kendiniz seçersiniz

http://inventus.com.tr

Leon hocamın önerisine de katılıyorum. Çok güzel sistem.

• Bide şöyle bi sorum var 4k işlemede sıkıntı çekermiyiz acaba sizin önerdiğiniz cihazlarda çünkü muhtemelen 4k şekilde kurgu yapacağız .
  • quote:

Bide şöyle bi sorum var 4k işlemede sıkıntı çekermiyiz acaba sizin önerdiğiniz cihazlarda çünkü muhtemelen 4k şekilde kurgu yapacağız .

Sıkıntı yaşamazsınız hocam fakat elbette 5930K ya da 5960X gibi bir işlemci ile daha iyi performans alırsınız. GPU açısından GTX 980 yeterli olacaktır. Daha fazlası için çok büyük bir bütçe farkı oluşur o yüzden tavsiye etmiyorum.
    Edius programı cpu ile render alır . Yani 5820k değilde 5960x alınması gerek.
    Premiere ve after effect kullanırken bolca cuda çekirdeği lazım olacaktır. Fakat Maxwell CUDA'yı desteklememektedir. 900 serisi işinize yaramaz. Kepler Cuda çekirdeğini destekler sadece.
    780ti veya titan almalısın. Titan X almayınız sakın. Profesyonel den saf oyuna dönmüş.

Donanımları düzenleyelim şimdi.

CPU: i7 5930x

CPU soğutucu: Corsair H110 // Mecburi bu tarz ürün almalısın. Overclock yapmanı da öneririm. Pahalı gelirse noctua d14 alabilirsin.

Ram: KINGSTON HX424C12PB2K4/16 // video işlemede ram miktarı önemlidir. Minimum 16 olmalıdır.

Mobo: MSI X99S SLI PLUS

PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 // 10 yıllık garanti ve kalitesi ile size göre ürün.

Case: Corsair obsidian 450D // ürünü incelemiştim. İhtiyacınızı karşılayacaktır.

SSD: Samsung 850 Pro 250gb // kendim kullanıyorum ve 10 yıl garantisi vardır. Fiyatı fazla gelir ise 850 evo 250gb veya Corsair Force LS 240GB öneririm.

HDD: WD Caviar Green 3TB // depolama ihtiyacı karşılayacaktır.

OS: Windows 8.1 SL 64bit // orjinal yazılım almanızı rica ederim. Fakat bütçeyi aşıyorsa bilinen yöntem ile kullanın.

GPU: 780ti - Titan // Bütçene göre seçmelisin. 4k çalışacaksan Titan öneririm. Daha ile düzey ürün istiyorsan Firepro W7100 veya quadro k4200 almalısın.

Monitör: Dell U2414H // 24" 6-bit + FRC, AH-IPS ve W-LED paneli özelliklerine sahip. Gayet iyi monitör.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evil.Morty -- 4 Nisan 2015; 18:51:45 >

• Hocam, Maxwell mimarisi cuda desteklemiyor demek yanlış olur. İşin aslı bir önceki driverda problem yokken yeni driverda maxwell mimarisine sahip 900 serisi crashleyebiliyor ya da undetected uyarısı ile karşı karşıya kalınabiliyor. Nvidianın son açıklaması dahilinde bu problem için yeni driverı çıkarmalarının yakın olduğundan ve üzerinde çalışıldığından bahsediliyordu. Cuda desteklememesi gibi bir durum söz konusu olamaz zaten.
  • Ozgn13 kullanıcısına yanıt
    Yanlış anladınız galiba.

Aslında açık şekilde yazmışım. Fakat "Maxwell, Cuda'yı desteklemiyor" yazsaydım haklıydınız.
    quote:

Premiere ve after effect kullanırken bolca cuda çekirdeği lazım olacaktır. Fakat Maxwell CUDA'yı desteklememektedir. 900 serisi işinize yaramaz. Kepler Cuda çekirdeğini destekler sadece

edit: ufak dokunuşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evil.Morty -- 4 Nisan 2015; 19:37:06 >
  • Arkadaşlar herkese cevapları için teşekkürler hepinizin fikirleri çok değerliydi fakat bilgisayarcımla uzun görüşmeler ve araştırmalarımız sonucunda kendim paylaştığım bilgisayarı topladık hepinize tekrar teşekkürler .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.