Şimdi Ara

Video montaj XD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bana kolay video montaj yani videoya sonradan ekleme yapabileceğim bişey lasım.mesala videoda ev varsa sandaye fln koymam lasım yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler

• sen hareketli bir video içerisine diyorsun ki mesela bir odadayız ve oda da bir masa var ve ben buraya bir sandalye eklemek istiyorum öyle mi???
  • Adobe Premiere işini fazlasıyla görür.
  • Adobe Premiere Pro (son sürümü CS3) ve benzeri video edit programlarıyla yeşil sahne çalışman lazım (A. Premiere Pro'da video effects > keying > color key)

Ama sen basit bir program istediğini belirtmişsisn....Bu işi, aynı kaliteyi sunacak şekilde ve kullanımı daha basit bir program var mı bilmiyorum...
  • tamam adobe yi bduydum ama fazla kota yer diye 1 ayda fln taksit taksit indirmeyi denicemyinede saolun
  • quote:

Orjinalden alıntı: boldshark

Adobe Premiere Pro (son sürümü CS3) ve benzeri video edit programlarıyla yeşil sahne çalışman lazım (A. Premiere Pro'da video effects > keying > color key)

Ama sen basit bir program istediğini belirtmişsisn....Bu işi, aynı kaliteyi sunacak şekilde ve kullanımı daha basit bir program var mı bilmiyorum...

''Adobe Premiere Pro (son sürümü CS3'' şunu bi indirim bakim tşkrler
  • yeşil sahne çalışman lazım demişsin. Yeşil sahne derken arkaya yeşil bir perde vs.. mi koymak gerekir ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: can-selcik

yeşil sahne çalışman lazım demişsin. Yeşil sahne derken arkaya yeşil bir perde vs.. mi koymak gerekir ?

Evet...Çoğunlukla yeşil, nadiren de mavi perde tercih edilir...Çekimler bittikten sonra, iki veya daha fazla kanal halinde görüntüler üst üste bindirilir. En üstte yeşil perde çalışması bulunur, arkaplanda ise ana görüntümüz (iç veya dış mekan vs) bulunur....Yeşil perde çalışması yapılmış sahneye Chroma keying veya color key uygulayarak, yeşil perdenin ortadan kalmasını ve sadece obje ya da kişinin kalmasını sağlarız; böylece arka plandaki ana görüntümüz de ortaya çıkar

Daha iyi anlaşılması için Premiere Pro CS3 ile birkaç hazırladım ve son görüntü olarak preview penceresintekini printscreen yaptım (onun için biraz daha küçükler):

Video montaj XD

Video montaj XD

Video montaj XD

Video montaj XD

Video montaj XD

Video montaj XD

Video montaj XD

Video montaj XD

Video montaj XD

Bunları Premiere Pro'da Color key kullanarak yaptım... Şimdi hızlı hızlı yaptım; daha iyi ayarlarla, çok daha iyi sonuçlar alınabilir

Bu da netten, hazır bir örnek:

Video montaj XD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boldshark -- 12 Ekim 2007; 22:48:22 >

• sağol. çok iyi açıklamışsın. gerçekten çok merak ettiğim bir konuydu
  • quote:

Orjinalden alıntı: can-selcik

sağol. çok iyi açıklamışsın. gerçekten çok merak ettiğim bir konuydu

Rica ederim.
  • Boldshark, sanırım sen de video montajı konusunda ilgilisin.
    Hangi programları kullanıyosun? İngilizce'den ödev olarak film çekiyoruz, montajı genelde bana kalıyo. kullandığım bir iki program var ama seninkileri de duymak isterim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: pavlov

Boldshark, sanırım sen de video montajı konusunda ilgilisin.
    Hangi programları kullanıyosun? İngilizce'den ödev olarak film çekiyoruz, montajı genelde bana kalıyo. kullandığım bir iki program var ama seninkileri de duymak isterim.

Yaklaşık 4-5 yıl önce ilk olarak Power Director Pro ile başladım. Windows Movie Maker, Ulead Video Studio, Pinnacle, Sony Vegas ve Premiere Pro kullandım...Bunların içinde ilk tercihim Adobe Premiere Pro...Ardından da Sony Vegas...Premiere'in bazı eksikleri de var aslında ama Saphire plugin ve bigfx plugin takviyesiyle, daha da güçlü hale geliyor....

Adobe After Effects konusunda çok fazla tecrübem yok malesef. Zaamanında 6.5 sürümü vardı, biraz kullanmıştım (sarmaşık oluşturma gibi işler için), ama süresi doldu....Asıl istediğim, bir an önce After Effects CS3'ü kurup, bol bol pratik yapmak...

• quote:

Orjinalden alıntı: boldshark

quote:

Boldshark, sanırım sen de video montajı konusunda ilgilisin.

Yaklaşık 4-5 yıl önce ilk olarak Power Director Pro ile başladım. Windows Movie Maker, Ulead Video Studio, Pinnacle, Sony Vegas ve Premiere Pro kullandım...Bunların içinde ilk tercihim Adobe Premiere Pro...Ardından da Sony Vegas...Premiere'in bazı eksikleri de var aslında ama Saphire plugin ve bigfx plugin takviyesiyle, daha da güçlü hale geliyor....

Adobe After Effects konusunda çok fazla tecrübem yok malesef. Zaamanında 6.5 sürümü vardı, biraz kullanmıştım (sarmaşık oluşturma gibi işler için), ama süresi doldu....Asıl istediğim, bir an önce After Effects CS3'ü kurup, bol bol pratik yapmak...

Kotalı olmasam şu adobenin programını deniycemde işte. Ben sony vegas'ı kullandım, ulead'ın hemen hemen tüm programlarını kullandım. Ses için falan cool edit pro'yu kullanıyorum. bir de aviyle uğraşıcaksam(kesme falan) virtualdub'ı kullanıyorum.

Adobe'nin programıyla neler yapabiliyoruz? Sanırım kullanması ve öğrenmesi zor programlar adobe'ninkiler ama öğrenirsende çok şey yapabilirmişsin gibi geliyo.

• quote:

Adobe'nin programıyla neler yapabiliyoruz? Sanırım kullanması ve öğrenmesi zor programlar adobe'ninkiler ama öğrenirsende çok şey yapabilirmişsin gibi geliyo.

Adobe yazılımları gerçekten harika...Adobe Premiere Pro CS3 kullanımı çok zor olmasa da, ismi geçen diğer video edit programları yanın da oyuncak gibi kalıyor (Sony Vegas hariç). KKYMN'de Türkçe video anlatımlı dersler var...20 dersi (her biri ort. 10-12 dakika) izledikten sonra, işin özünü bayağı bir kavramış olur birçok kişi...

GenArts Saphire FX, Magic Bullets FX, BorisFX gibi efekt eklentileri ve Hollywood FX, Canopus VideoFX gibi geçiş eklentileri de kurulduğu zaman, viedolara çok daha fazla görsel özellikler kazandırabiliyorsunuz...Ben içlerinde bir tek BorisFX'i kullanmadım (kısmetse, onu da önümüzdeki ay kuracağım).

Adobe After Effects ise, hazır efektleri kullanmak yerine, kendi isteğimiz doğrultusunda ve çok daha profesyonel efektler hazırlamamızı sağlıyor ve bahsettiğim eklentiler After Effects'te de kullanılıyor...Premiere ile etkileşimli olarak çalışabiliyor...After Effects ile ilgili fazla tecrübem yok (ama zaman içinde olacak inşallah),...bence kullanımı biraz zor

Yabancı forumlardan da takip ettiğim kadarıyla, Adobe Premiere Pro ile o branştakiyazılımlar içinde sadece Canopus Edius Pro karşılaştırılıyor...Edius'u hiç kullanmadım ve açıkçası, Premiere'e bu kadar eklenti yükleyip, özelliklerini zenginleştirmişken, hiç de merak etmiyorum nasıl olduğunu...

• Yeşil sahne çalışması ile ilgili harika bir video buldum...sonuna kadar izleyin lütfen

• Çok güzel bi başlık yardımlar ve linkler için teşekürler. benim yapmak istediğimde hareketli bir videoda o anki sahnede ekstradan bir bayan koymak. örneğin iki kişi videoda oturuyor önlerinden yada arkalarından biri geçecek kamera açısından kaybolana kadar. uzman arkadaşlar bunun nasıl yapılacağı ile ilgili yardım edebilirse çok makbule geçer. gerekirse yeşil bi duvarın önünde bir bayan yürütürüz
  • Arka planın yeşil olması şart değil, her renk olur ama dijital ortamda yeşil diğer renklerden daha iyi ayırt ediliyor ve gündelik hayatta giysilerde vb. pek kullanılmayan bir renk.

Bayan arkadaşınızı düz zeminli tek renk bir arka planın önünden geçerken kameraya alın. Sonra o arka planın rengini video edit programında tanımlayın. Choroma key olarak atadığımız bu rengi aktifleştirin (bende seçeneğin yanına işaret konuyor). Diğer videoyu da ikinci zaman çizelgesine eklediğinizde bayan arkadaşın yürüdüğü arka plan şeffaflaşacağı için iki video birbirine kaynamış gibi olacak. Arkadaşın ne zaman sahneye gireceğini de videoyu zaman çizelgesinde sürükleyerek hallediyoruz.

Adobe Premiere kullanmadım, bende Ulead Video Studio vardı. Onda istediğimiz kadar videoyu alttaki zaman bantlarına ayrı ayrı ekliyorduk. Chroma key seçimi için damlalık aracını istediğimiz rengin üstüne bıraktığımızda işler büyük oranda bitmiş oluyordu. Sonra iki videoyu program kendiliğinden üst üste birleştirip istenilen formatta kaydediyordu.

Not: Arkadaşı orjinal filme ait sahnedeki objelerin arasından/arkasından geçirmen sanırım bu şartlarda imkansız. Objelerin arkasından geçiyormuş gibi yapman için aynı sahnenin iki ayrı görüntüsü olmak zorunda ki bunu kendin kameraya alıyor olsan hiç böyle montaj atraksiyonlarına girmen gerekmezdi. Direk kanlı canlı aralarından yürür geçerdiniz. :)

• sağol deniycem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.