Şimdi Ara

Video Render Alma İşi Çok Uzun Sürüyor? Donanım Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
7.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

AMD FX X8 8350 İşlemci
    16 GB Kingston 2x8 Gb 1600 Mhz RAM
    1 GB Ekran Kartı
    1 TB Western Digital Black seri HDD bulunmakta.

Full HD 26 Dakikalık bir videonun renderi yaklaşık 12 saat sürüyor. bunu nasıl hızlandırabilirim. Bazen bilgisayar çok kasılıyor montaj bile yapmak sıkıntı oluyor. Önerileriniz nelerdir?

Yardımlarınızı bekliyorum

• ssd
  • Render icin bircok parametre sozkonusudur. İyi bir islemci (i7 3930K vb.) gerekir herseyden once. Gerci sizin islemci de fena sayilmaz hernekadar AMD islemcileri pek tanimasam da. Ayrica kullandiginiz programin da guncel bir surum olmasinda fayda var. Mesela Edius son versiyonlarinda Nvidia kartlarin CUDA teknolojisinden de faydalaniyor ve bu da render surecine dogrudan etki ediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salvatuon

Render icin bircok parametre sozkonusudur. İyi bir islemci (i7 3930K vb.) gerekir herseyden once. Gerci sizin islemci de fena sayilmaz hernekadar AMD islemcileri pek tanimasam da. Ayrica kullandiginiz programin da guncel bir surum olmasinda fayda var. Mesela Edius son versiyonlarinda Nvidia kartlarin CUDA teknolojisinden de faydalaniyor ve bu da render surecine dogrudan etki ediyor.
    SSD disk render için çokta önemli değil, video prodüksiyon da yalnızca render dan bahsediyorsak İşlemci en önemli şey. 3D animasyon önizleme gibi aktivitelerde ekran kartı ve ram de çalışma hızını etkiliyor ama renderda işlemci esas. Bu arada AMD işlemcilerin oyun performansları iyi olabilir ama Render işinde İntel çok çok hatta çok önde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: werderweremem

SSD disk render için çokta önemli değil, video prodüksiyon da yalnızca render dan bahsediyorsak İşlemci en önemli şey. 3D animasyon önizleme gibi aktivitelerde ekran kartı ve ram de çalışma hızını etkiliyor ama renderda işlemci esas. Bu arada AMD işlemcilerin oyun performansları iyi olabilir ama Render işinde İntel çok çok hatta çok önde.

evet render işlerinde intel kullanılıyor çünkü firmalar intel işlemcilere destek veriyor tam çekirdek performansı intelle alınıyor ama bi ssd de almanız lazım çünkü hddnin yazma hızıda önemli işlemcide önemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: byhackermstf

quote:

evet render işlerinde intel kullanılıyor çünkü firmalar intel işlemcilere destek veriyor tam çekirdek performansı intelle alınıyor ama bi ssd de almanız lazım çünkü hddnin yazma hızıda önemli işlemcide önemli

Alıntıları Göster
    render aldığınız formatta önemlidir, wmv alırsanız mesela render süresi uzar...

• quote:

Orijinalden alıntı: elturco78

render aldığınız formatta önemlidir, wmv alırsanız mesela render süresi uzar...

Alıntıları Göster
    laptopta render almak için işlemci , ekran kartı ve ram ne olmalıdır bu proğramlarda çalışanlar cevaplayabilir mi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: a50

laptopta render almak için işlemci , ekran kartı ve ram ne olmalıdır bu proğramlarda çalışanlar cevaplayabilir mi

Alıntıları Göster
    dual xeon işlemcili workstation çözüm; gerisi kasar.
  • cevap için teşekkür ediyorum biraz açabilirmisiniz bu work istasyon olayını yada şöyle sorayım bu işler için en ucuz çözüm nedir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a50 -- 8 Temmuz 2013; 18:25:30 >
  • quote:

cevap için teşekkür ediyorum biraz açabilirmisiniz bu work istasyon olayını yada şöyle sorayım bu işler için en ucuz çözüm nedir
    Son iki arkadaş farklı ihtiyaçlardan bahsediyorlar dual xeon işlemcili bir sistemin başlangıç fiyatı 10 000 TL'nin altında değildir. Bu iş için ekonomik bir çözüm arıyorsan alabildiğin en iyi i7 işlemciyi almanı tavsiye ederim. Fiyat performans açısından 3770K şimdilik en iyisi gözüküyor. Onun üzerindeki işlemcilerde performans fiyat kadar yükselmiyor.
  • quote:

Son iki arkadaş farklı ihtiyaçlardan bahsediyorlar dual xeon işlemcili bir sistemin başlangıç fiyatı 10 000 TL'nin altında değildir. Bu iş için ekonomik bir çözüm arıyorsan alabildiğin en iyi i7 işlemciyi almanı tavsiye ederim. Fiyat performans açısından 3770K şimdilik en iyisi gözüküyor. Onun üzerindeki işlemcilerde performans fiyat kadar yükselmiyor.

illa dual olmasına gerek yok. 1500$ a da gayet güzel bir WS alınabilir. 200$ da ekran kartı fiyatı. sadece işlemci ve ram eklenerek toplama pc ile bu tarz işler yapılmamalı. anakart power hdd bunların hepsinin önemi büyük.
  • werderweremem W kullanıcısına yanıt
    doğru normal laptop fiyatına render almayı ucuz ve sıkıntısız yapabilecek laptoplardan bahsediyorum öneriniz varmı
  • Maalesef katılmıyorum dual değil tek işlemci bile olsa xeon işlemcili bir sistem arkadaş için yüksek maaliyetli olacaktır. 1500$ hangi marka, hangi model hangi işlemci bakmak gerek. HP Z220 den falan bahsediyorsan verilen paraya yazık olur. Z400 serisi bile (gençlik bakanlığından 3 arkadaşım kullanıyor) hayal kırıklığı yaratıyor. HP Z800 serisi ise mükemmelhttp://www.youtube.com/watch?v=s11_SfKjmaU bu videodan mac pro ile testlerine bakabilirsiniz. Birde HP Z600 serisi var, onunla ilgili hiç bir malumatım yok.

• werderweremem W kullanıcısına yanıt
    teşekkür
  • quote:

teşekkür
    --------------------------------------------------------------------------------

arkadaşlar bende hd video var ben bunu windows movie maker yada benzeri bir programda kesip,bölüp,müzik ekleme gibi bi şeyler yapacam ama yaptıktan sonra geri kaydederken , hd olurmu çözünürlüğü düşermi :(( ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: alonsof1

--------------------------------------------------------------------------------

arkadaşlar bende hd video var ben bunu windows movie maker yada benzeri bir programda kesip,bölüp,müzik ekleme gibi bi şeyler yapacam ama yaptıktan sonra geri kaydederken , hd olurmu çözünürlüğü düşermi :(( ???

Alıntıları Göster
    bro sıkıntı bendemi acaba sony vegas kullanıyorum oyun vidyoları falan full hd 720p ortalama 7 ile 10 dakikalık vidyoyu 1 saat gibi bir sürede renderlıyorum 12 saat o bilgisayara çok değil mi? bende 1gb ram 1 gb ekran kartı var bilgisayarım biraz tarihi eser olmasına rağmen okadar uzamıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-70C04709F

bro sıkıntı bendemi acaba sony vegas kullanıyorum oyun vidyoları falan full hd 720p ortalama 7 ile 10 dakikalık vidyoyu 1 saat gibi bir sürede renderlıyorum 12 saat o bilgisayara çok değil mi? bende 1gb ram 1 gb ekran kartı var bilgisayarım biraz tarihi eser olmasına rağmen okadar uzamıyor?

Alıntıları Göster
    bro bence sende bişey var gibi

intel 2500k i5

4 gb ram 2x2

ati radeon hd 6970 1 gb

kullanıyorum full hd 720 p 10 dakikalık video 15 dakikaya çıkıyor sony vegas pro 11 kullanıyorum ?

• quote:

Orijinalden alıntı: emreuyguc

bro bence sende bişey var gibi

intel 2500k i5

4 gb ram 2x2

ati radeon hd 6970 1 gb

kullanıyorum full hd 720 p 10 dakikalık video 15 dakikaya çıkıyor sony vegas pro 11 kullanıyorum ?

Alıntıları Göster
    bi yazım hatası olduğunu düşünüyorum. 26 dk full hd olsa dahi 12 saat sürmemesi gerekir. ki 16gb ram var demişsin.işlemcinde amd nin güncel performansı iyi olanlardan. tekrar bilgilendirirmisin? yazım hatasımı var yazdıkların doğrumu? öyleyse ben de amd alacaktım iyiki almamışım.

• quote:

Orijinalden alıntı: KudiA

bi yazım hatası olduğunu düşünüyorum. 26 dk full hd olsa dahi 12 saat sürmemesi gerekir. ki 16gb ram var demişsin.işlemcinde amd nin güncel performansı iyi olanlardan. tekrar bilgilendirirmisin? yazım hatasımı var yazdıkların doğrumu? öyleyse ben de amd alacaktım iyiki almamışım.

Alıntıları Göster
    Adam foruma üye olduğundan beri bir tane soru sormuş ve gitmiş.Cevap everecek bir durum kalmamış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.