Şimdi Ara

Videolarda Yeşil Mavi Renk Problemi [ÇÖZÜLDÜ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bazı videoları açtığmda görüntü mavi yeşil kırmızı karışımı oluyor ve hiç birşey anlaşılmıyor. bu gibi videoları vlc ,cristal player gibi programlarda izleyebiliyorum fakat bugün readon internet üzerinden tv izleme programını indirdim ve bazı kanallarda yine ayni sıkıntıyı yaşıyorum sanırım sorun bazı formattaki videolarda oluyor. ayrıca k lite codec pack 551 mega yı kurdum fakat değişen bir şey olmadı. Sorun ne olabilir?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• sorun yaşadığınız videoların uzantıları nedir?Aynı uzantıda başka dosyalarda sorun yaşıyor musunuz?
    Sistemden k lite i kaldırıp ekran kartı driverini güncelleştirdikten sonra k lite mega pack i tekrar kurmayı deneyebilirsiniz..
  • wmv formatında sürekli renk sorunu yaşıyorum fakat yukada yazdığım video oynatıcılarını kullandığım zaman sorun olmuyor
  • Bunun çözümünü sanki bir ara ben bu forumda yazdım..Bir bakayım bulunca yazarım buraya

Evet buldum

quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

Ati ekran kartlarında driver, wmv yi decode etmeye çalışıyor ama malesef başaramıyor.
    DXVA WMV donanım ivmesini iptal etmeniz gerekiyor.Bunun için;

1. Catalyst Control merkezini başlatın
    2. Görünüme arkasından da gelişmiş görünüme tıklayın.
    3. Video>Tüm ayarlar bölümüne gidin
    4. Mouse ile en aşağıya inin.
    5. "Windows Media Video Acceleration". kutusunun başındaki ticki kaldırın.
    6. Uygulaya basın.
    7. Control merkezini kapatın ve bilgisayarı baştan başlatın.
    Sonra windows media playerda tekrar bir deneme yapın.

Fakat şunu söylemeliyim, bu işlemi güncel driverlar kurulu ise yapabilirsiniz çünkü eski bir sürüme sahipseniz catalyst kontrol merkezinde böyle bir menü bulunmayabiliyor..
    Ayrıca bu üsttekileri ezbere yazdım, menüleri tam doğru hatırlamıyor olabilirim.Karıştırırsanız bulabileceğinizden eminim.
    İyi forumlar..

Ekleme:
    Eğer ati catalyst merkezde böyle bir menü yok ise;

1. Masaüstünde sağ ile tıklayın ve özelliklere tıklayın.
    2. Ayarlar sekmesine tıklayın..
    3. Gelişmiş butonuna tıklayın..
    4. Burada WM9 la ilgili bir kutucuk olması lazım.İçindeki ticki kaldırın.
    5. Tamam a tıklayın ve pcyi yeniden başlatın.

Ekleme2:

Tüm bunları yapmadan önce media playerı 11 sürümüne yükseltirseniz sorununuzun çözülme ihtimali gayet yüksek :)

İlgili başlık >http://forum.donanimhaber.com/m_29743251/mpage_1/fromTicket_/key_video%2Crenk//tm.htm#29751185
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• çok teşekkür ederim dediğnizi yaptım ve sorun çözüldü
  • Rica ederim..İyi forumlar

NOT : Konu başlığını değiştiriyorum,bilginiz olsun.
    Bunun yanında konu açmadan önce arama yaparsanız (arama yaptığınızda bulamazsanız konu açın) sevinirim.
  • bu sorunu ati çipsetli kartlarda windows xp sp3 üzerineyüklenen ekran kartı sürücüsü yanında OSD diye bir program yükleniyor o programdanda kaynaklanıyor OSD programının yeni sürümünü yüklerseniz sorun ortadan kalkıyor yada OSD programını silersenizde sorun kalkıyor ( belki birileri faydasını görür bu bilginin )
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kamerada yeşil ekran sorunu!
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Asus eax1050 (atı radeon x1050)de yaşıyordum sorunu
    (Win Xp) şöyle çözdüm:
    Sağ tık >ozellikler>gelişmiş>Asus>Asus splendid>enable Asus splendid deki tiki kaldırın
    Sorununuz cozulmus olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phatix -- 1 Temmuz 2021; 15:18:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.