sayın ssserin merhaba ,eniştemin evinde vitopend 100 kombi var geçen sene takıldı,gaz sarfiyatı eski kullandığı kombiye göre epey bir arttı yani günlük 16 m3 civarındaydı.Bu yaz tesisatın temizliğini yaptırdık ve evin orta bölümüne ht-300 kablosuz ot taktık.OT kullanırken kombi üzerinde kullanım suyu ve petek suyu ayarını kaçta tutmamız gerekiyor?Yani petek ısısını 40 C alıp ot nı 22 C de tutmak mı? yoksa Petek ısısını 55 C ye alıp ot nı 22 C de tutmak mı verimli ısınmayı sağlar?Kombi tam modülasyonlu olmadığı için bu şekilde yakıt tasarrufu sağlar mı?
quote:
Orijinalden alıntı: puma72
quote:
Orijinalden alıntı: moza80
dostlar merhaba izmirde 125 m2 3+1 ara kat orta derecede yalıtımlı bir binada vitopend 100 hemetik kombi kullanıyorum.kirada olduğum için oda termostatı taktırmamıştım ama faturalara çözüm olsun diye takmayı düşünüyorum. 1) kablolu ya da kablosuz önerileriniz var mı?(montajını kendim yapmayı düşünüyorum 2)4 senedir herhangi bir bakım yaptırmamıştım.bu sene servisi çağırdım açtılar yanma odasını falan temizlediler bir dehava bastılar genleşme tankında basınç sürekli düşüyordu.ama tesisat temizliği ile yetkili servis ilgilenmiyor tesisatı temizletsem bir faydaıs olur mu bu konuda olumlu olumsuz bir çok görüş var. 3)toplamda kışın ekim-mart 1500 tl fatura geliyor oda termostatı ve temizlik yaptırsam ne kadar fark eder eğer %20 falan fark etmeyecek ise kiracıyım çok da ellemek istemiyorum 4)bir de kablolu oda termostatını mutfakta olan kombiden çok da uzaklaşırıp görüntü kirliliği yapmak istemiyorum 1,5m falan uzakta olsa sorun olur mu? teşekkürler
Faturaya ne kadar etkisi olur bilmiyorum fakat ben kablosuz kumandayı 6 yıldır kullanıyorum, memnunum. Sadece kumanda alıcıyı direkt görürse ya da çok uzak olmazsa daha iyi oluyor. Modemden wifi kullanmak gibi düşünün.
Bakımını hangi servise kaça yaptırdınız? Ben de bakım yaptırmayı planlıyorum, malum önümüz kış.
cvp için teşekkür ederim karşıyakada kombiyi ilk takan viessman yetkili servisine bakım yaptırdım 85 tl sanırım.ama petek bakımı için kararsız kaldım faydası olmuyor diyenler var.dün deneme amaçlı yaktım 5-6 saat kombi temizliğinden sonra biraz dahaverimli gibi ama psikolojik de olabilir malum havalar sıcak
petek temizliği yaptıran varsa ben de fiyat ve fikir almak isterim.
moza80M
kullanıcısına yanıt
Petek temizliği için en az 5 yıllık bir zaman gerekli bildiğim kadarıyla.Ben 10 yıllık tesisata yaptırdım içinden çıkan metal tortuları görünce faydalı olduğunu düşündüm.Kombiyi yakmaya başladığımda da ısıtamadığım peteklerin ısındığını gördüm.Ankara da 250 tl gibi bir rakama yaptırdım.Şu linkte gerekli görseller var.Bir göz atın isterseniz. http://www.hanterm.com/
Arkadaşlar iyi günler vitopend 100w kombiye (dijital olan) oda termostatı bağlamak istiyorum fakat termostat bağlayacak kısmı bulamadım bu konuda bir fikri olan varsa yardım ederse sevinirim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme