Şimdi Ara

Viessmann Vitodens 050 için oda termostatı ve bağlantısı (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
245
Cevap
7
Favori
43.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Calistiramadilar ben de iade ettim urunu o nedenle bir fikrim yok malesef

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Viessman vitodens 050w kombiyle Danfoss TP5001RF+RX1 oda termostatı kullanan var mı? Kombi sorunsuz çalışıyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Viessman vitodens 050w kombiyle Danfoss TP5001RF+RX1 oda termostatı kullanan var mı? Kombi sorunsuz çalışıyor mu?

• Kendi on of çalisan kablosuz programlanabilir 7784189 kodlu termöstadini kullanan neden yok daha öncede yazdım kimseden ses çıkmadı. N11 kuponlar 320 ye geliyor . Hassasiyeti 0.2 derece yazıyor nasipse alacagim

• herz26 kullanıcısına yanıt
    selamlar
    bahsettiğiniz termostatı syntech 177rf ile aynı sanırım syntech üretiyor
    aynı ürün Arçelik dgk10 ve Beko gk10 diye satılıyor

syntech daha ucuz 200'e satılıyor
    kullanıma gelince
    yüksek yalıtım 45-50 derece kazan ayar ve on -0.0 off +0.2 set ile kombiyi iki üç saate bir 8-10 dk çalıştırıyor.
    kombi kapanınca ısı dış hava sıcaklığına göre
    ayar derecedinden soğuklarda 0.2 ortalama 0.4-0.6 daha yukarı gidip düşmeye başlıyor.
    toplam ısı salınımı ortalama yarım deredece kalıyor ve rahatsız etmiyor.

daha soğuk iklimde off + daha yüksek ayarlanabilir
    kombi durunca yüksek ısı kaybı ve hızlı soğuma yok ise ve yalıtım iyi ise görevini yapıyor

alırsanız yıldız tornavida ile sensör deliğini
    büyütün daha iyi algılıyor çok küçük tasarlamışlar

deliği büyütmeden önce sensöre değmemek için termostatı kasadan sokmeniz gerekiyor ön düğmeyi alttan az esnetip çekin
    kart kolay sökülüyor 3-4 vida var kasadaki tırnaktan esnetip çıkartın deliği büyütüp geri toplayın okadar

programlama sadece açık ve kapalı şeklinde
    ısı atanamıyor aklınızda bulunsun

aydınlatma yok ekran küçük uzaktan okunmuyor

rf kuvvetli kopma yapmıyor 3 duvar var mesafe 12 metre

paketten çıkan piller dandik kablosuz güvenliği için
    kaliteli pil ile değiştirmek gerekiyor

sonuç olarak 200 liraya tavsiye ederim alın kullanın
    320 liranın üstünde honeywellin modelleri tercih edilebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 12 Kasım 2019; 0:14:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• recep R kullanıcısına yanıt
    Siz ne kullanıyorsunuz . Termostat bakimindan kombi sıkıntılı gecen seneden beri normal kullanıyorum yeni termostadin bu cihaz arıza gösterme gibi lüksü olmadığından aklıma yatiyor .gönül ister modulasyonlu bişey takalım orjinali 1600 gayme olmuş .

• herz26 kullanıcısına yanıt
    kombi eca calora, on/off termostat problem olmamalı aç kapa röle, syntech177rf ile Viessmann 7784189 aynı cihaz
    termostat için kullanım deneyimimi yazdım
    iyi yalıtımda iş görüyor
    sizin kombide on off termostat ekran kartını yaktığı yazılmış geri sayfalarda, eğer böyle bir durum varsa mecburen garanti için Viessmann 7784189 servise taktırmak durumundasınız
    evin yalıtımından şüphe ederseniz modülasyonlu daha iyi ısı konforu sağlayacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recep -- 12 Kasım 2019; 0:50:53 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • recep R kullanıcısına yanıt
    Evet kart isi sıkıntılı kombini n onun için bişey olursa en azından kendi termostadin da olsun ki garantiye sokturalim diğer türlü pahalıya patliyacak .tesekkuler bilgilendirdiğiniz için .

• 050-T için bende general ht500 aldım fakat bir türlü çalıştıramadım. Çalışması için ne yapmam gerekiyor? Viessmann servisinde daha önce kombiyi alırken de general ht250 termostat almamı söylemişlerdi bende o zaman almamıştım. Bu kombi ile çalışmıyor olsa servis neden satmaya uğraşsın? Bu termostatı çalıştırmanın bir yolu olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: samizeldestan

050-T için bende general ht500 aldım fakat bir türlü çalıştıramadım. Çalışması için ne yapmam gerekiyor? Viessmann servisinde daha önce kombiyi alırken de general ht250 termostat almamı söylemişlerdi bende o zaman almamıştım. Bu kombi ile çalışmıyor olsa servis neden satmaya uğraşsın? Bu termostatı çalıştırmanın bir yolu olmalı.
    Aynı üründen bende almayı düşünüyorum General ht500set modeli hem kablosuz hem de internet üzerinden uzaktan bağlantıyla yönetilebiliyor. Formu baştan sona okudum viessmann 50w icin tam karar veremedim.

Dün Generalin merkezini aradım ht500set modeli on-off prensibiyle çalışıyormuş. Modülasyonlu ürünleri yokmuş.

yine dün (18.11.2019) viesmannın merkezini aradım 05w modeli hakkında bilgi almak icin. Hatta bağlanan arkadaş kombiniz modilasyonlu on-off cihazlarla uyumlu olmadığını söyledi ve 7784189 modelini önerdi.

Viessmannın bu urunu benim pek hoşuma gitmedi yan sanayi gibi duruyor. Sanırım günlük prpğram yapılamıyor haftalık proğram yapılıyor.

Bağlantıyı doğru yaptınızmı bu kombide 4 pin var.

• O 4 pinin 2 tanesi dış hava termostatı için. Köprülü olan kullanılacak ama bende calismadı. Viessmann servisini çağırdım onlarda yapamadı. Hatta yanlarında getirdikleri başka bir model general termostatı denediler oda çalışmadı. Köprüyü çıkardıkları zaman kombi çalışmaya devam ediyor, servis normalde çalışmaması lazım ama çalışıyor senin anakartında sorun var değişecek dedi. Oysaki termostatsız çalışmasında hiçbir sorun yoktu. Şimdi anakart siparişi verdiler onu bekliyorum.

Bugünde Facebook'ta bir gurupta bir usta bana mesaj attı bu konu ile alakalı. Numaramı istedi aradı konuştuk durumu ve olanları izah ettim. Adam dediki senin anakartta sorun yok, termostatın çalışmadı için viessmann kombiler de parametre ayarı yapılması gerekiyor dedi. Bana yarın bir video göndereceğini ve videoyu izleyerek yapabileceğimi söyledi. Bende o videoyu bekliyorum şu an.

• Bize de yollar mısınız gelince vidyoyu hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: samizeldestan

O 4 pinin 2 tanesi dış hava termostatı için. Köprülü olan kullanılacak ama bende calismadı. Viessmann servisini çağırdım onlarda yapamadı. Hatta yanlarında getirdikleri başka bir model general termostatı denediler oda çalışmadı. Köprüyü çıkardıkları zaman kombi çalışmaya devam ediyor, servis normalde çalışmaması lazım ama çalışıyor senin anakartında sorun var değişecek dedi. Oysaki termostatsız çalışmasında hiçbir sorun yoktu. Şimdi anakart siparişi verdiler onu bekliyorum.

Bugünde Facebook'ta bir gurupta bir usta bana mesaj attı bu konu ile alakalı. Numaramı istedi aradı konuştuk durumu ve olanları izah ettim. Adam dediki senin anakartta sorun yok, termostatın çalışmadı için viessmann kombiler de parametre ayarı yapılması gerekiyor dedi. Bana yarın bir video göndereceğini ve videoyu izleyerek yapabileceğimi söyledi. Bende o videoyu bekliyorum şu an.
    video gelince paylasırsanız cok iyi olur.

dün akşam kombiyi kurcaladım servis menusune girdim 0-1 yazan menuler vardı muhtemelen onların değişmesi gerekiyordur.

• hayalletx H kullanıcısına yanıt
    Video henüz gelmedi ama anakart gelmiş akşam üzeri takacak servis. İçimden bir ses yine aynı olacak gibime geliyor

• 050W modeli icin datasheet buldum bahsettiğim servis menu ayarları orada var.

1) "mode" ve üst ok tuşuna 3 sn basılı tutun
    2)"serv" ve "1" ekranda yanıp sonecek
    3)"ok" tuşuna basın
    4)ekranda "0" yanıp sonmeya başlayacak
    5)ok tuşuyla "0" "1" olacak
    6)ok tuşuna basılarak aktif edilecek şeklinde yazıyor.
    https://viessmanndirect.co.uk/files//5f418d2e-0a7a-483f-9bcf-a8a300c22894/1711%20Vitodens%20050-W%20Installation%20and%20Service%20Instructions.PDF

linkteki datasheet'e en dipteki vidasına kadar ne işe yaradığını tarif etmiş. Doğalgazcı arkadaşların daha cok işine yarar diye düşünüyorum.

• hayalletx H kullanıcısına yanıt
    Hocam neyi aktif edilecek? Link kırık ama sayfada buldum pdf dosyasını. İngilizcem iyi değil. Tam olarak açıklayabilir misiniz?

• 050-W dosya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperkurucu -- 20 Kasım 2019; 21:58:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperkurucu

050-W dosya
    050w datasheet

linki tekrar ekledim.

• Site link eklemeye uygun değil hocam. Naptınız servis ayarını değiştiniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: alperkurucu

Site link eklemeye uygun değil hocam. Naptınız servis ayarını değiştiniz mi?
    dün akşam servis menusune girdim ayarlarla oynadım fakat bende Termostat olmadığı için deneyemedim.

@samizeldestan siz denerseniz çözüm olabilir diye düşünüyorum

resim olarak ekledin analtan metni

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.